تهديد رقباي احمدي نژاد به ترور
استاندار تهران علني کرد
- چهارشنبه 2 اردیبهشت 1388 [2009.04.22]
آزاده ميررضي
roozonline
استاندار تهران در اظهاراتي تهديدآميز از احتمال ترور ساختگي بعضي از کانديداهاي انتخاباتي به قصد "مظلومنمايي" سخن گفت. اين مقام دولتي از جزئيات اين پروژه نيز خبر داد و اعلام کرد: "بيگانگان در اين پروژه نقش اصلي را ايفا ميکنند و برخي افراد غافل در داخل نيز تن به چنين کارهايي ميدهند."
سخنان اين مقام ارشد دولت احمدينژاد، بار ديگر زنگ خطر را در فضاي سياسي ايران به صدا در خواهد آورد. ناظران سياسي در تهران معتقدند تهديد رقباي انتخاباتي به قتل، موضوعي نيست که به سادگي بتوان از کنار آن عبور کرد؛ خصوصا وقتي که اين تهديد ضمني از زبان يک مقام بالاي دولتي که خود مسئول اجراي انتخابات در پرجمعيتترين استان کشور نيز هست، بيان شود.
مرتضي تمدن که پيش از حضور در دولت، از نمايندگان حامي احمدينژاد در مجلس بوده، اظهارات تهديدآميزش را ديروز در جلسه شوراي اداري استان تهران ابراز کرد؛ جلسهاي که بيش از 200 مدير دولتي استان در آن حضور داشتند.
او با استناد به وجود "اخبار موثق" گفت: "برخي با هدف بر هم زدن فضاي رواني انتخابات و ناامن جلوه دادن اين فضا قصد دارند به طراحي ترورهاي مصنوعي پرداخته و آگاهانه دست به ترور كانديدا بزنند. هدف از اين كار دنبال كردن پروژه مظلومنمايي و القاء ناامني در فضاي جامعه است و البته بيگانگان در اين پروژه نقش اساسي دارند و برخي افراد غافل در داخل نيز تن به چنين کارهايي ميدهند."
سخنان اين مقام دولتي، بسيار شبيه يادداشت دو ماه پيش حسين شريعتمداري در روزنامه کيهان است که در آن، محمد خاتمي به مرگ تهديد شده و نماينده ولي فقيه در روزنامه کيهان، سرنوشتي شبيه بينظير بوتو را براي خاتمي پيشبيني کرده بود.
جالب اينجاست که هم در يادداشت پيشين شريعتمداري و هم در سخنان ديروز استاندار دولت احمدينژاد، ترور رقيب رئيس دولت نهم به گردن بيگانگان انداخته شده و عاملان ترور در دستور کار نيز افراد غافل و فريبخورده معرفي شده اند.
کيهان در آن زمان تهديد خود را با پيشنهاد به محافظان خاتمي براي بازرسي بدني نزديکان وي ادامه داد و استاندار دولت نهم نيز اکنون خبر داده که: "دستگاههاي ذيربط با هوشياري مراقب اين گونه توطئهها هستند."بدين ترتيب فضاي سياسي ايران که با وجود همه کشمکشها، مدتهاست از خشونت عريان به دور بوده است، بار ديگر با همان شيوهاي که پيش از اين هم برخي نهادهاي نظامي و امنيتي و گروههاي خودسر به کار مي گرفتند، تهديد ميشود.
روزنامه کيهان اولين بارش نبود که بدون تهديد ظاهري و مستقيم، از احتمال برخورد با کسي خبر ميداد و همه ناظران را در انتظار تحقق اين پيشبيني نگه ميداشت؛ پيشبينيهايي که معمولا به خاطر ارتباط نزديک کيهان با محافل پنهان، درست از آب در ميآمد.
اما اين بار موضوع بااهميتي همچون ترور نامزدهاي انتخاباتي، از سوي يک مقام بلندپايه دولتي مطرح شده که مسئوليت سياسي و امنيتي دارد و حتي اگر کسي ميتوانست ادعاي کيهان را نيز نديده بگيرد، ادعاي "رئيس شوراي تأمين استان تهران" را نميتوان نديده گرفت.
وقتي کيهان يادداشت تهديدآميزش عليه خاتمي را نوشت، اصلاحطلبان و مطبوعات واکنشهاي تندي به آن يادداشت نشان دادند، مجمع روحانيون خواستار عزل شريعتمداري توسط رهبر شد و محمد خاتمي نيز گفت: "اگر تدبيري در سطح بالاي کشور باشد، اين تخريبها قابل کنترل است."
حال بايد ديد واکنشها به موضعگيري هشداردهنده استاندار تهران چگونه خواهد بود. آيا اصلاحطلبان، منتقدان اصولگراي دولت و خود نامزدها در قبال اين تهديد آشکار، سکوت خواهند کرد؟
No comments:
Post a Comment