رکسانا صابري خبرنگار يا گروگان؟
مقاله اي از شرق الاوسط - دوشنبه 7 اردیبهشت 1388 [2009.04.27]
ديانا موکلد
داستاني که با دستگيري دختر جواني به اتهام خريد يک بطري مشروب آغاز شده بود، بدل به عاملي براي سنجيدن رابطه ببن دولت باراک اوباما و ايران.
اين آزمايشي براي ايران و مجامع بين المللي در سرتاسر دنيا بخصوص در آمريکا هم هست.
صابري اولين ايراني نيست که دستگير مي شود و نه اولين کسي که در ايران به جاسوسي براي آمريکا متهم مي شود.سال گذشته 14 روزنامه نگار در ايران زنداني شدند و 34 روزنامه توقيف شد. اکثر اتهامات وار شده به روزنامه نگاران در ايران جاسوسي است که تعداد زيادي از خبرنگاران آزادي را در بر مي گيرد که دو مليتي هستند.
در مورد رکسانا صابري، که از شش سال پيش و از زماني که مقالاتش در روزنامه هاي آمريکايي و غربي به چاپ رسيد، انگشت اتهامات بسويش نشانه رفت. ابتدا با عنوان اينکه مشروب الکلي خريده است و بدئون داشتن مجوز کار خبرنگاري کرده است دستگير و محکوم شد. ده روز بعد صابري به اتهام جدي تري چون جاسوسي متهم شد و در دادگاه سري به هشت سال زندان محکوم شد و هيچ مقام ايراني تا کنون اسنادي را بر مبناي آن اين اتهامات وارد شده است را ارئه نکرده است.
اين مورد در زمان حساسي پيش آمده است که دولت آمريکا سيسات هاي نرم و راه گفتگو را با ايران در پيش گرفته است طرفدراران گفتگو از اين مي ترسند که پرونده رکسانا صابري خبرنگار، منجر به عقب نشستن تلاش هاي دو کشور براي بهبود روابطشان بشود. از اين جدي تر تمايلي است که ايران از اين پرونده ها عليه ايرانيان دو مليتي استفاده مي کند و به کشورهاي ديگر فشار وارد مي کند. به همين دليل اين افراد تبديل به ژتون هايي مي شوند که ايران براي رسيدن به اهدافش از آن استفاده مي کند.
شايد اين موضوع بتواند سرعت بالاي قوه قضائيه ايران را در قبول اتهامات و حکم صادر شده در ظرف چند روز گذشته ، توجيه کند.
سرعت ايران در دادن پاسخ به نارضايتي هاي بين المللي و آمريکا در باره بازداشت صابري و سرعت در صادر حکم شگفت انگيز بود. قبول سريع حکم نشاندهنده ضعف قضايي است که در جريان آن رکسانا صابري و عده زياد ديگري محکوم مي شوند.
و پرونده صابري هم يک معامله سياسي است.
شايعه شده است که ايراينان به دنبال فشاد آرودن به آمريکايي ها هستند که با معاوضه رکسانا صابري، ايرانياني را که در دست نيروهاي آمريکايي در عراق هستند، تحويل بگيرند. باعث تاسف است که زندگي يک انسان دستخوش معاملات سياسي شده است و اين نشان مي دهد که يک دختر جوان روزنامه نگار آمريکايي ايرانيي تبار گروگان حکومت ايران است تا زنداني تحت نظر قوه قضائيه.
مواردي از اين دست نشان مي دهد که زندگي مردم به چه راحتي مي تواند بعنوان ژتون بازي معامله شود و باعث طئلاني تر شدن مدت انزواي جامعه ايران از مجامع بين المللي بشود. اين انزوايي است که ما را به ياد انزواي مردم عراق در دوران حکوکت صدام حسين مي اندازد.
کشورهاي هستند که تلاش مي کنند که رابطه شان را با مجامع بين المللي حفظ کنند زيرا اين مجامع منبع قدرت، درآمد و تاثير هستند، اما به نظر مي رسد که ايران فقط به چشم جاسوس و دشمن به آنها نگاه مي کند.
منبع: شرق الاوسط 24 آوريل
Sunday, April 26, 2009
رکسانا صابري خبرنگار يا گروگان؟ -مقاله اي از شرق الاوسط
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment