همه آمارهاي رئيسجمهور غلط بود - یکشنبه 6 اردیبهشت 1388 [2009.04.26]
مريم زماني
همزمان با اعلام حمايت جبهه پيروان امام و رهبري از احمدينژاد، سايت وابسته به احمد توکلي (الف) سخنراني رئيس دولت نهم در اسلامشهر را به باد انتقاد گرفت و او را متهم کرد که مجموعهاي از آمارهاي دروغين را به مردم ارائه مي دهد. همچنين يک نماينده ديگر جناح راست خواستار حضور نامزدي غير از احمدينژاد در انتخابات شد و به اصولگرايان هشدار داد: "کسي بايد بيايد که در آماري که به «آقا» ميدهد، صداقت و اصول درست را رعايت کند."
حبيبالله عسگراولادي ديروز به عنوان دبيرکل جبهه پيروان امام و رهبري در يک نشست مطبوعاتي حاضر شد تا تصميم اين تشکل محافظهکار براي حمايت از احمدينژاد را علني کند. عسگراولادي اگرچه خبرهاي قبلي در خصوص جلسات انتقادي سران اين تشکل با احمدينژاد را تاييد کرد، اما علت اعلام حمايت از احمدينژاد را نزديک بودن او به "ويژگيهاي مورد نظر مقام معظم رهبري" دانست.
از سوي ديگر علي مطهري، نماينده اصولگراي تهران در گفتوگو با "پارلمان نيوز" فاش کرد که بخش قابل توجهي از اصولگرايان به اين خاطر حامي احمدينژاد شدهاند که: "تصور ميکنند نظر رهبري بر روي احمدينژاد است و به جاي آنکه به دنبال انتخاب اصلح باشند، به دنبال کشف نظر رهبري هستند و اين عمل خود را نتيجه ولايتپذيري ميدانند."
بسياري از مطبوعات و سايتها در گزارشهاي امروز خود اشاره کرده بودند که در پايان هفته گذشته، موضع رسمي احزاب و گروههاي اصولگرا يکباره تغيير کرده و سران آنها که پيش از اين با احمدينژاد ميانه خوبي نداشتند، اکنون "توجيه" شدهاند که بايد از احمدينژاد حمايت کنند؛ هرچند در واقع راضي به اين کار نيستند و به تعبير يک روزنامه اصلاحطلب "حمايتشان از ته دل نيست".
حسن بيادي، عضو اصولگراي شوراي شهر تهران نيز ديروز در مصاحبهاي به وجود اختلاف بين بدنه و سران جبهه پيروان اشاره کرد و گفت: "اصولگرايي به اسم نيست. اين نظرات (حمايت از احمدينژاد) متفرقه است و نميتواند بيانگر نظر قاطبه اصولگرايان باشد. به اعتقاد من در چنين نتايجي نظرات افراد شاخص بيشتر از نظرات جمع اعمال مي شود."
بيادي که سخنگوي آبادگران جوان است، در گفتوگو با "جمهوريت" با تاکيد بر اينکه "نظر يک گروه نميتواند آراي همه اصولگرايان را بيان کند"، تصريح کرد: "معلوم نيست همه اعضاي اين جبهه به حمايت از نامزدي احمدي نژاد راي داده باشند و اصولا ممکن است برخي نظرات متفاوتي داشتهاند، ولي در نهايت اين راي اعلام شده است."
با اين حال دو نماينده اين جناح در مجلس، در اولين روز علني شدن حمايت اصولگرايان از احمدينژاد، واکنشهاي شديدتري را عليه اين تصميم از خود نشان دادند. توکلي، نماينده تهران، ضمن اعلام عدم حمايت خود از احمدينژاد، همه اطلاعات و آمارهاي سخنراني اخير او را تکذيب کرد و قاضيپور، نماينده اروميه، نيز رئيس جمهور اصولگرا را متهم کرد که حتي به رهبر نظام نيز آمار و اطلاعات غلط ميدهد.
آمارهاي دروغ
رئيس مرکز پژوهشهاي مجلس ديروز برخلاف اکثر محافظهکاران که به سمت احمدينژاد چرخيدند، در جهت مخالف حرکت کرد و با آنکه سايت "الف" منتسب به او در يکي دو هفته اخير حجم انتقادات خود از دولت نهم را به طرز محسوسي کاهش داده، اعلام کرد که احمدينژاد و موسوي هر يک از نظر وي اشکالاتي دارند و او نميتواند آنها را به عنوان نامزد انتخاباتي مورد حمايت خود بپذيرد.
احمد توکلي که مسئولان ستادهاي انتخاباتي خود را از سراسر کشور فراخوانده بود تا درباره انتخابات آينده با آنها تبادل نظر کند، ضمن آنکه حمايت از موسوي را به خاطر گرايش دولتسالارانه او در زمان نخستوزيري و حمايت اصلاحطلبان از وي منتفي ميدانست، احمدينژاد را نيز به قانونشکني متهم و تصريح کرد که: "با توجه به جميع جهات، تا امروز کانديدايي ندارم."
وي در عين حال با انتشار مطلبي يکسره انتقادي در سايت خبري وابسته به خود، نشان داد که بنا ندارد در قبال تبليغات احمدينژاد سکوت کند. در اين نوشته تحليلي، از وعدههاي اغواگرانه احمدينژاد در سخنرانياش در جمع مردم اسلامشهر به شدت انتقاد و تاکيد شده که ادعاهاي احمدينژاد "آشكارا با واقعيت مغايرت داشت".
يادداشت سايت الف با اشاره به وعده احمدينژاد براي پرداخت ماهانه 300 هزار تومان به هر خانواده، تصريح کرده که در لايحه هدفمند کردن يارانهها، اين مبلغ براي خانوادههاي نيازمند حداکثر 104 هزار تومان در نظر گرفته شده است.
نويسنده اين مطلب همچنين تصريح کرده که قيمت متوسط برق، گاز، بنزين و گازوئيل مصرفي هر خانواده، به مراتب بيشتر از ماهانه 100 تا 130هزار توماني ميشود که احمدينژاد ادعا کرده است.
وي همچنين فاش کرده که آنها در پاسخ به سؤالات نمايندگان درباره جزئيات لايحه مذکور، "يا اظهار بياطلاعي ميكردند يا اطلاعات متناقض ارايه ميدادند و يا براي ارايه اطلاعات وقت بيشتري ميخواستند".
وي سمت و سوي انتقادات را به طرف شخص احمدينژاد نيز نشانه رفته و نوشته است: "رييسجمهور محترم از مجلس توقع داشتند لايحه هدفمند كردن يارانهها با آثاري عظيم – و به قولي فاجعهبار – را بدون مطالعه در مدارك و آثارش تصويب كند، اما نمايندگان مجلس در جريان بررسي لايحه بودجه 88 به احکام لايحه هدفمندکردن يارانه ها و حتي به نسخه تعديل شده آن در کميسيون تلفيق راي ندادند و عملا با خواسته دولت براي جهشهاي بيسابقه و ناگهاني در نرخ انرژي مخالفت كردند."
در يادداشت سايت توکلي با انتقاد تند از احمدينژاد، تصريح شده که: "اينكه آقاي احمدينژاد ازمجلس درخواست اختياراتي فوقالعاده يا تصويب يك لايحه خاص را داشته باشند، حق طبيعي رييسجمهور است. اما ارائه ارقام نادرست و عدول صريح از واقعيت در يك سخنراني عمومي، زيبنده رييسجمهوري اسلامي ايران نيست."
کدام اجماع؟
نماينده اروميه اما در روز اجماع انتخاباتي اصولگرايان، لحني گزندهتر را عليه احمدينژاد به کار گرفت و ضمن زير سؤال بردن اجماع در جناح اصولگرا براي حمايت از محمود احمدينژاد، رئيسجمهور اصولگرا را متهم کرد که حتي در ارائه آمار و اطلاعات به رهبر هم صداقت ندارد و به آقاي خامنهاي هم گزارشهاي نادرست ميدهد.
نادر قاضيپور به "پارلمان نيوز" گفت: "فردي بايد رئيسجمهور ايران شود که جايگاه و شان رهبري را حفظ کند و در آماري که به آقا ميدهد، صداقت و اصول درست را رعايت کند."
اين نماينده اصولگرا با اشاره به آماري که محمود احمدينژاد در مورد عملکرد دولت در هفته دولت به رهبر نظام ارائه کرد، تصريح کرد که: "اين آمار مورد تائيد نبود."
قاضيپور که از حاميان حضور قاليباف در انتخابات است، خاطرنشان کرد: "آقاي قاليباف از همه نيروها استفاده ميکند. بايد توجه داشت که مملکت را يک گروه نميتواند اداره کند، بلکه همه سلايق بايد حضور داشته باشند. مملکت ما بايد جهشي در توسعه اقتصادي داشته باشد، اما با اين اوضاع راه دشوار است."
وي همچنين با اشاره به حملات رئيس دولت نهم به مراجع و علما، گفت: "در اين دولت به بزرگان و مراجع جفا شد و آن بزرگواران ناراضي بودند. يکي از ستونهاي انقلاب آقاي هاشمي هستند که نميتوان ايشان را حذف کرد اما دولت نهم برخورد مناسبي با بزرگان نظام نداشته است."
No comments:
Post a Comment