جناح راست به دو قسمت نامساوی تقسیم شده
بخشی موسوی و بخشی احمدی نژاد - پنجشنبه 3 اردیبهشت 1388 [2009.04.23]
مريم زماني
همزمان با اعلام "حمايت قاطع" محمد خاتمي از ميرحسين موسوي، يک نماينده سابق مجلس از تشکيل "جبهه اصولگرايان حامي موسوي" خبر داد و يک سايت متعلق به اصولگرايان نيز موضع سران مجلس را "نصف احمدينژاد، نصف موسوي" اعلام کرد. با اين حال ديروز يک نماينده شاخص حامي دولت نيز جنگ تبليغاتي ستاد احمدينژاد را به تريبون مجلس کشاند و با حمله شديد به اصلاحطلبان و نامزد انتخاباتي آنها، صحن علني را به تشنج کشيد.
سعيد ابوطالب، نماينده سابق مجلس از جناح راست، ديروز از تشکيل "شوراي مرکزي جبهه اصولگرايان حامي مهندس ميرحسين موسوي" خبر داد و با اشاره به حضور "شخصيتهاي سرشناس جريان اصولگرا اعم از روحانيون، نمايندگان ادوار مجلس، دانشگاهيان و اصحاب رسانه" در جمع اصولگرايان حامي موسوي، تصريح کرد که اعضاي اين شورا تاکنون جلساتي نيز با موسوي داشتهاند.
هرچند پيش از اين هم خبرهاي غيررسمي متعددي در خصوص تمايل بخشهايي از اصولگرايان به حمايت از ميرحسين موسوي منتشر شده بود، اما اظهارات اين نماينده اصولگراي مجلس هفتم، اولين صداي موافق با ميرحسين موسوي است که به طور رسمي از اين اردوگاه بلند ميشود.
در همين روز، عماد افروغ، ديگر چهره شاخص منتقد احمدي نژاد در مجلس هفتم نيز در ديدار سران احزاب و فعالان سياسي با ميرحسين موسوي حضور يافت و در سخناني که در سايت رسمي ستاد موسوي (قلم) نيز منتشر شد، ابراز اميدواري کرد که: "آقاي موسوي راي بياورند و پشيمان هم نشوند."
علاوه بر سعيد ابوطالب و عماد افروغ، ديروز اميررضا خادم هم در مصاحبهاي از حضور خود در جمع حاميان اصولگراي موسوي پرده برداشت و برخي سايتهاي خبري به حضور شمار ديگري از نمايندگان سابق مجلس در جمع حاميان موسوي نيز اشاره کردند؛ از جمله محمد شاهي عربلو که در مجلس هفتم، عضو هيات رئيسه نيز بود.خادم در مصاحبه خود در عين حال اذعان کرد که: "در حال حاضر دولت در اختيار اصولگرايان است و به همين خاطر بسياري از مجموعه اصولگرايان نمي توانند آشکارا از مهندس موسوي حمايت کنند و تمايل به وي با احتياط بيشتري صورت مي گيرد."
همزمان با اين حمايتها، ديروز اعلام شد که معاون قاليباف هم از سمت خود استعفا داده تا در ستاد انتخاباتي ميرحسين موسوي فعاليت کند. شهردار تهران نيز در نامه پذيرش استعفاي محمدرضا واعظ مهدوي، تصميم معاون خود براي حضور در ستاد موسوي را با عبارت "خدمتگذاري در ساير سنگرهاي خدمت به نظام مقدس جمهوري اسلامي" توصيف کرد تا تمايل خود را به موسوي نشان داده باشد.
پيش از اين هم خبرهايي در محافل سياسي در خصوص ديدار حسن بيادي و حبيب کاشاني، دو عضو آبادگر شوراي شهر تهران، با ميرحسين موسوي منتشر شده بود که احتمال حمايت بخشهايي از آبادگران از موسوي را پررنگ کرده بود.
در واکنش به اين تحولات جديد در آرايش سياسي بود که روزنامه کيهان ديروز سرمقاله انتقادي خود عليه اصولگرايان منتقد احمدينژاد را منتشر کرد. محمد ايماني در اين مطلب ضمن متهم کردن طراحان دولت وحدت ملي و ائتلاف ملي به "ستيز با اصول انقلاب"، آنها را "حزب بادي" ناميد که "امتياز ميطلبند و لابي ميکنند و خود را به در و ديوار ميزنند تا مگر موقعيتي به دست آورند." نويسنده همچنين نسبت به "غرور بيجا" و "آميختن حق و باطل" در جبهه اصولگرا هشدار داد که به زعم سرمقالهنويس کيهان "ميتواند از موفقيت قطعي، شکست غيرمترقبه بسازد."
حمله تند کيهان به منتقدان احمدينژاد در جبهه راست، نشاندهنده اوج نگراني از موقعيت شکننده احمدينژاد در ميان بدنه اجتماعي جناح اصولگرا است. اين يادداشت، چند ساعت پس از انتشار، با اعلام حضور اصولگرايان حامي موسوي از يک سو و اعلام نامزدي محسن رضايي از سوي ديگر، آشکارا مصداق پيدا کرد و نشان داد که نگراني کيهانيان از قضا در اين مورد کاملا بجا بوده است.
اعلام حضور رسمي اصولگرايان حامي موسوي در شرايطي صورت ميگيرد که طيفهايي از اصولگرايان، بهرغم انتقادات پياپي خود از دولت نهم در سه سال گذشته، در هفتههاي اخير به سمت احمدينژاد چرخيدهاند و در عين حال سران جناح محافظهکار و چهرههاي سرشناسي همچون ولايتي، لاريجاني، باهنر و توکلي نيز تاکنون از هرگونه اعلام موضع صريحي خودداري کردهاند؛ هرچند به نظر ميرسد آنها به حمايت از هيچيک از دو نامزد مطرح - احمدينژاد و موسوي - رغبت ويژهاي ندارند.
سايت "جهان نيوز" که زير نظر "پرويز سروري" نماينده اصولگراي مجلس هشتم اداره ميشود، ديروز از جلسهاي خبر داد که با حضور لاريجاني، ناطق نوري، قاليباف و باهنر و در منزل يکي از نمايندگان تهران برگزار شده اما به هيچ نتيجهاي در خصوص معرفي نامزدي غير از احمدينژاد نرسيده است.
اين سايت وابسته به جناح راست همچنين گزارش داده که در اين جلسه، ناطق نوري از موسوي حمايت کرده و لاريجاني نيز تاکيد کرده که به احمدينژاد راي نمي دهد اما اعلام موضع نيز نخواهد کرد. بر اساس اين گزارش، محمدرضا باهنر نايبرئيس مجلس اصولگرا نيز موضع جناح راست را "نصف احمدينژاد و نصف موسوي" برآورد کرده است.
همزمان يک سايت حامي احمدينژاد نيز از قول مهدي فضائلي، مدير مطبوعاتي راستگرا، نقل کرده که ناطق نوري به وي گفته است: "من کاملا از ميرحسين موسوي حمايت ميکنم و در اين مورد به جمعبندي رسيدهام. اگر به دليل مسئوليتم اجازه داشتم، لخت ميشدم و ميآمدم در ستاد ميرحسين تا پيروزي وي را بر احمدينژاد با چشمان خود ببينم."
پيش از اين هم خبر فعال شدن برادر ناطق نوري در ستاد موسوي در غرب مازندران و نيز اعلام موضع ناطق در حمايت از موسوي در جلسه جامعه روحانيت، در رسانهها منتشر شده بود. اما ديروز سايت "جمهوريت" خبر عجيب ديگري را نيز به اخبار قبلي در خصوص موضع جامعه روحانيت افزود و نوشت: "علت اصلي عدم موضعگيري جامعه روحانيت مبارز، راي اکثريت اعضاي اين تشکل به ميرحسين موسوي بوده است. در جلسه اوايل هفته جاري... پس از بحث و تبادل نظر، نهايتاً تصميم بر رايگيري ميان احمدينژاد و ميرحسين موسوي شد که نتيجه رايگيري به نفع مهندس ميرحسين موسوي تمام ميشود و طي آن احمدينژاد از کل ١٦ راي موجود تنها ٣ راي را به خود اختصاص ميدهد و ميرحسين موسوي ١٣ راي آورد!"
شايد به همين خاطر بود که سخنگوي سابق جامعه روحانيت روز سه شنبه مصاحبه متفاوتي با خبرگزاري ايلنا داشت؛ مصاحبهاي که از ترديد جدي اين تشکل محافظهکار حکايت ميکرد. مصباحي مقدم در اين مصاحبه تصريح کرد که احمدينژاد نتوانسته در جلسه جامعه روحانيت راي کافي بياورد و با توجه به اينکه هر دو کانديدا نکات مثبت و منفي دارند، بررسيها در اين زمينه بين موسوي و احمدينژاد ادامه دارد.
حمله به اصلاحطلبان از تريبون مجلس
اما با وجود همه اين ترديدها، حاميان احمدينژاد نيز راه خود را ميروند. آنها ديروز براي اولين بار تريبون مجلس را نيز به مجموعه امکانات تبليغاتي خود افزودند تا نشان دهند که تحليل رسانههاي اصلاحطلب مبني بر تصميم نمايندگان جناح دولتي براي تشکيل "ستاد بهارستان" و استفاده انتخاباتي از جايگاه مجلس، تا چه حد منطبق با واقعيت است.
حسين فدايي، دبيرکل جمعيت ايثارگران، روز گذشته دو وقت هفت دقيقهاي و يک وقت پنج دقيقهاي را از اين و آن قرض گرفت تا به لطف سعه صدر هيات رئيسه، بيش از 20 دقيقه از تريبون مجلس به نفع احمدينژاد و عليه ميرحسين موسوي سخناني بگويد که قدرتالله عليخاني در توصيف آن گفت: "بيش از آنكه نطق باشد، فحش بود."نمايندگان حامي دولت و رابطهاي دولت در مجلس نيز لجستيک اين نطق انتخاباتي را بر عهده داشتند، تا جايي که وقتي نماينده اصلاحطلب سمنان به سخنان توهينآميز فدايي اعتراض کردند، عليه او شعار "مرگ بر منافق جديد" سر دادند.
اين نماينده اصولگرا در سخنان خود، با متهم کردن اصلاحطلبان به اينکه از هر حادثهاي عليه احمدينژاد و دولت نهم استفاده ميکنند، منتقدان احمدينژاد را يک "شبكه اختاپوسي" توصيف کرد که: "در بازي جديد خود و با ماسك جديدي كه به صورت نهاده، به دنبال يارگيري از جبهه رقيب است و بيحساب نيست كه شبكه عمليات رواني آنها به صورت گسترده و لحظهاي عمل ميكند."
فدايي همچنين با خواندن اين شعر که "شكر نعمت، نعمتت افزون كند؛ كفر نعمت، از كفت بيرون كند"، به مجموعه اصولگرايان هشدار داد که: "مبادا اشكالات موجود و دميدن وسوسههاي شيطاني خناسان موجب شود كه نسبت به اين همه دستاورد عظيم اصولگرايان، غفلت نموده در انجام وظيفه و تكليف و رسالت تاريخي خود دچار شك و ترديد شويم."
در واکنش به اين سخنان، يک عضو فراکسيون اقليت به رئيس جلسه تذکر داد و گفت: "متاسفانه شاهد بوديم كه يكي از دوستان امروز به جاي نطق، يك بيانيه انتخاباتي قرائت كرد. ستادهاي كانديداي دولت به حد كافي در استانداريها، فرمانداريها و بخشداريها و صدا و سيما فعال است و نيازي به تبديل تربيون مجلس به اين موضوع نيست. از تريبون مجلس نبايد براي تسويه حسابهاي سياسي و جناحي و حمله به ديگران استفاده شود."يک نماينده ديگر اقليت هم تذکر داد که: "قرار بود مجلس تريبون انتخاباتي نباشد"، اما رئيس جلسه اين تذکر را رد کرد و حمايت از دولت از تريبون مجلس را مجاز دانست
Wednesday, April 22, 2009
جناح راست به دو قسمت نامساوی تقسیم شده -بخشی موسوی و بخشی احمدی نژاد
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment