سيب زميني، بي بي سي و چکمه خانم ها
نگاه هفته - پنجشنبه 27 فروردین 1388 [2009.04.16]
roozonline
مهرداد شيبانيm.shaibani@roozonline.com
چه مي خواستيم وچه شد؟ بجائي رسيده ايم که طالبان شيعي سيب زميني وارداتي را گوني گوني مجاني مي دهند تا راي بگيرند. با تلويزيون بي بي سي هم توافق کرده اند. باور کنيد آخر زمان نيست، فقط و فقط آخر فروردين سال ١٣٨٨ و وضع ايران از اين قرار است:
فواد صادقي (مدير سابق سايت "بازتاب" و مدير کنوني سايت "آينده نيوز") که از خودي هاي نظام است، مي نويسد: "با گذشت ۳۰ سال از ۱۲ فروردين ۱۳۵۸، جمهوري اسلامي ايران وارد دهه چهارم عمر خود شد و بدين خاطر مناسب است بر اين پرسش تأمل کنيم که از جمهوري اسلامي چه ميخواستيم و چه مقدار از آنها که ميخواستيم تحقق يافت؟ تأمين حداقل نيازهاي مادي و معيشتي مردم کمترين انتظار از جمهوري اسلامي بوده است و اکنون بايد ببينيم آيا اين نياز برآورده شده است؟ "
مطابق با آمار بانک مرکزي، هماکنون بيش از ۱۴ ميليون نفر در کشور در زير خطر شديد فقر به سر ميبرند و بخش عمدهاي از کارمندان و کارگران قادر به تأمين هزينههاي خانواده خود که براساس آمارهاي رسمي در شهرهاي بزرگ ماهانه بيش از يک ميليون تومان و در روستاها بيش از ۸۰۰ هزار تومان است، نيستند، اضافه بر آن که معضلات گستردهاي نظير کودکان خياباني، دختران و زناني که از شدت فقر به فحشا کشيده شدهاند و... که در آمار رسمي نميتوان ردي از آنان جست. پرسش اينجاست که پس از گذشت ۲۰ سال از خاتمه جنگ و به مدد حدود ۶۰۰ ميليارد دلار درآمد نفتي، چرا ما نتوانستهايم آن عقبماندگي را جبران کنيم؟ در بعد ديني نيز، بايد اين پرسش مطرح شود که اگر ۳۰ سال پيش تصاوير امروز جامعه ما با شاخصهايي نظير تعداد معتادان، نسبت بانوان محجبه و متدين به دختران و زنان بدحجاب، درصد افراد مقيد به واجبات شرعي به ويژه نماز و روزه، ميزان رباخواري و حرامخواري، مصرف مشروبات الکلي و فساد جنسي در سطوح مختلف از تماشاي تصاوير مستهجن از طريق ماهواره و اينترنت گرفته تا روابط نامشروع براي امام و امت تازه انقلاب کرده پيشبيني ميشد، آيا آنان از سرنوشت جمهوري اسلامي ابراز رضايت ميکردند؟ نتايج ديني و فرهنگي انقلاب را که در دهه اول آن با حضور متناوب بيش از يک ميليون بسيجي و رزمنده در جبههها و حمايت يکپارچه مردم از رزمندگان ميتوانستيم مشاهده کنيم، امروز بايد در کجا جستجو شود؟ آيا نماز جمعه تهران پس از گذشت ۳۰ سال و دو برابر شدن جمعيت کشور، پررونقتر شده است؟ رواج مدها و فرقههايي چون رپ، همجنسگرايي و شيطانپرستي در بخشي از جوانان ما نشانه چيست؟
ميرحسين موسوي که اين هفته حلقه حمايت اصلاح طلبان از او کامل مي شود تنها رقم بر باد رفته چهار سال گذشته را "300 ميليارد تومان" ذکر مي کند.
طلعت تقي نيا در گزارش ماهيانه خود از اوضاع ايران مي آورد: "پشت شعارها، نصيحت ها و موعظه ها در نماز جمعه ها و سريال هاي تلويزيوني اخوت اسلامي، اين واقعيات بر جامعه حاکم است و همه از آن باخبرند، حتي در راس حاکميت که خود را به بي خبري مي زند: دزدي، همسر کشي، گروگانگيري کلاه هبرداري، تجاوز و کودک ربائي." روزنامه سرمايه تحت عنوان "سال به سال سقوط در منجلاب فساد" چنين سر قلم مي رود: "ايران طي چهارسال گذشته به طور متوسط سالانه ۱۶ رتبه درخصوص فساد مالي نزول کرده به طوري که در سال ۲۰۰۸ با ۱۰ رتبه سقوط نسبت به سال قبل در رتبه ۱۴۱ در ميان ۱۸۰ کشور جهان قرار گرفته است. کشور ما در سال ۲۰۰۷ در رتبه ۱۳۱، در سال ۲۰۰۶ در رتبه ۱۱۳ و در سال ۲۰۰۵ در رتبه ۹۳ قرار داشته است. ايران در ميان کشورهاي منطقه از لحاظ شفافيت مالي و اقتصادي تنها از پاکستان بهتر است. در سال ۲۰۰۷ پاکستان رتبه ۱۳۸، ايران ۱۳۱، ترکيه ۶۴، عربستان سعودي ۴۳ و امارات رتبه ۳۴ را به خود اختصاص دادهاند."
خبرگزاري مهر – وابسته به جناح راست – گزارش مي دهد: "ايران در سال ۱۳۸۷ خورشيدي بيش از ۹۰۰ هزار تن گندم به ارزش ۳۵۶ ميليون و ۲۲۰ هزار و ۱۶۶ دلار از ايالات متحده آمريکا وارد کرده است. برپايه اين گزارش، آمار ترخيص گندم وارداتي از گمرگات نشان ميدهد که در سال گذشته ايران در مجموع در سال ۱۳۸۷ در مجموع حدود شش ميليون تن گندم از ۱۵ کشور دنيا وارد کرده و ايالات متحده آمريکا سومين کشوري است که ايران از آن گندم خريده است.سال گذشته روزنامه آمريکايي وال استريت جورنال در خبري اعلام کرده بود که ايران نزديک به يک ميليون تن به آمريکا سفارش خريد گندم داده است."
و جالب اينکه خانم ها، آقايان محترم عاشق ايران، حتي قد ما ملت باستاني هم کوتاهتر شده است.دکتر ايرج حيدري فوق تخصص غدد در گفت و گو با خبرگزاري مهر از بحران متوقف شدن رشد قد ايرانيها در ده سال اخير خبر مي دهد و دلايل اصلي آن را بروز استرس ها و فشارهاي رواني، بي خوابي، اختلافات خانوادگي، کم تحرکي و همچنين بدي تغذيه عنوان مي کند.
دکتر غلامرضا عليزاده هم با اشاره به لزوم توجه بيشتر به اين بحران مي افزايد: "در کشور چين با يک برنامه سازماندهي شده با بهبود وضعيت تغذيه به ميزان قابل توجهي ميزان قد مردم خود را افزايش دادند و با در نظر گرفتن الگوي چين ما نيز مي توانيم در صورت حل مشکلات اجتماعي و بهبود تغذيه بر مشکل توقف رشد قد فائق آمد."
و طالبان شيعي که درحال نجات جهان هستند، فقط وقت مي کنند مسائل ايران را با مهر ورزي حل کنند. نمونه هايش را حتي دراين روزهاي گل و بلبل هم که بوي الرحمان شان بلند شده؛ مي توان ديد:
- سه متهم به دست داشتن در بمبگذاري سال گذشته حسينيه سيدالشهداي شيراز که پيشتر در آذرماه به اعدام محکوم شده بودند، صبح جمعه در حضور خانوادههاي جانباختگان اين حادثه اعدام شدند.بر اساس گفتههاي جابر بانشي دادستان شيراز، محسن اسلاميان، علي اصغر پشتر، و روزبه يحييزاده، به اتهام "محاربه و افساد فيالارض از طريق عضويت و همکاري مؤثر در گروهک محارب و ملحد و ضد نظام اسلامي" يعني "انجمن پادشاهي ايران" و نيز "تهيه و ساخت بمب و مشارکت در بمبگذاري حسينيه سيدالشهدا شيراز" به دار آويخته شدند.متهمان در پشت درهاي بسته محاکمه شدند و وکلاي آنها هم تسخيري بودند.
- گزارشگران بدون مرز نگراني خود را از تفهيم اتهام "جاسوسي" به خبرنگار امريکايي ايراني تبار رکسانا صابري اعلام کرد. حسن زارع دهنوي معاون امنيتي دادستان تهران که خود را به نام "حسن حداد" معرفي ميکند در تاريخ ٢٠ فروردين اعلام کرد که: "وي بدون مجوز خبرنگاري و تحت عنوان خبرنگار، فعاليت هاي جاسوسي انجام مي داده است که مدارک در پرونده موجود است و وي نيز تمام اتهامات را پذيرفته است." گزارشگران بدون مرز اعلام ميکند: "مقامات مسئول ايران از اتهام « جاسوسي» سواستفاده ميکنند تا روزنامهنگاران را زنداني و آزادي بيان را محدودتر کنند."
- در آستانه انتخابات رياست جمهوري مجلس؛ لايحه جديد براي محدوديت بيشتر سايت ها و وبلاگ ها را تصويب کرد.
- وزارت ارشاد به سايتها هشدار داد: تحريم انتخابات تخلف است.
- حتي حسن روحاني هم تحمل نشد و از راس دفتر دبيرخانه مجلس خبرگان رهبري در تهران برداشته شد. شيخ محمد يزدي که رئيس دبيرخانه اين مجلس است، حجت الاسلام رئيسي معاون اول قوه قضائيه و يکي از سه قاضي شرع قتل عام زندانيان سياسي در سال 67 را جانشين حسن روحاني کرد.
- شوراى نگهبان در بيانيه اى به انتقادهاى مهدى كروبى از اين نهاد واكنش نشان.مهدى كروبى، دبير كل حزب اعتماد ملى و از نامزدهاى انتخابات رياست جمهورى روز دوشنبه در نامه اى، احمد جنتى، دبير شوراى نگهبان را متهم كرده بود كه از محمود احمدى نژاد، رييس جمهورى ايران، حمايت كرده و به اين ترتيب بى طرفى خود در انتخابات خردادماه آينده را زير سوال برده است. - غلامحسين محسني اژه اي، وزير اطلاعات گفت: "وزارت اطلاعات اوضاع انتخاباتي را در فضاي سايت ها، وبلاگ ها و پيامک ها به خوبي در رصد خود دارد و با جريان هاي تخريبي به شدت برخورد مي کند."
وي اعلام کرد: "به کساني که خصوصا آگاهانه و از روي عمد بخواهند تخريب و حرمتشکني کنند هشدار ميدهم که مطمئن باشند گرفتار قانون خواهند شد و سربازان گمنام امام زمان و مردم از کسي که فضاي آرام کشور را به هم بريزد نخواهند گذشت."
بله. حل و فصل نهائي همه مسائل بعهده "سربازان گمنام امام زمان" است که چند تائي از آنها که از گمنامي درآمده اند، شهرت جهاني پيدا کرده اند: سعيد امامي- حسين شريعتمداري- حسن شايانفر...
بيهوده نيست که محمدخاتمي آژير خطر را بصدا درمي آورد : "من هشدار مي دهم که چه اين دولت تداوم يابد و چه دولت جديد بيايد، سال آينده تورم و مشکلات جامعه از چيزي که الان هست بيشتر خواهد بود. اگر تغيير رخ ندهد، مسير، مسير ويران کننده اي است."
و طالبان شيعي "مسير ويران کننده" را باسرعت تمام طي مي کنند:
- ايران از آزمايش سانتريفوژهاي جديد خبر داد. محمد آقازاده گفت: سانتريفيوژهايي توليد کرديم که سرعتشان شش برابر قبل است. هفت هزار سانتريفيوژ در نطنز نصب شده است.
- ترکيه براي اولين بار اعلام مي کند که نگران برنامه اتمي ايران است. روزنامه زمان چاپ ترکيه (که به حزب حاکم ترکيه نزديک است) مي نويسد:" دست يابي ايران به سلاح هسته اي و احتمال وقوع ناآراميهاي اجتماعي در ايران، ترکيه را به شدت نگران ساخته است. "
- روابط ايران و مصر بعد از دستگيري افراد مسلح "حزب اله" در اين کشور تيره تر مي شود.مقامات مصري مي گويند: "ايران از حزب الله استفاده مى كند تا در مصر حضور يابد و بعد به مصرى ها بگويد: ما اينجا هستيم."
وزير امور خارجه مصر با متهم كردن ايران به دخالت در امور داخلى اين كشور مي گويد:" ايران از گروه حزب الله لبنان براى ايجاد جاى پا در مصر استفاده مى كند."
- سخنگوي کاخ سفيد مي گويد: "هدف نهايي براي وادار کردن ايران به تعليق غني سازي اورانيوم تغيير نکرده است."
- وزير امور خارجه آلمان حرفش اين است: "ايران بهجاي تحريکات غيرضروري گامهاي سازنده بردارد."
روز آخر هفته براي " نگاه هفته" ـ چهارشنبه- بازي " وقت کشي" جمهوري اسلامي وارد مرحله تازه اي مي شود. برخي خبرگزاري ها از ارائه احتمالي بسته يي جديد به تهران سخن مي رانند :"جليلي روز دوشنبه در تماس تلفني با سولانا نماينده 1+5 طي گفت وگويي از تمايل ايران براي مذاکره درباره برنامه هسته يي اش خبر داد.اين ابراز تمايل تهران پس از آن صورت گرفت که کشورهاي امريکا، انگليس، فرانسه، آلمان، چين و روسيه در نشست لندن خود که هفته گذشته برگزار شد، توافق کردند مذاکرات 1+5 با تهران ادامه يابد لذا اعلام کردند خاوير سولانا مامور مي شود از ايران دعوت کند در نشستي با اين گروه شرکت کند. از اين رو سولانا که پيش از اين با سفر به ايران دومين بسته پيشنهادي 1+5 را به نمايندگي از اعضاي شوراي امنيت و آلمان به مقامات کشورمان ارائه داده بود، تلفني با سعيد جليلي تماس گرفت تا وي را در جريان اين دعوت قرار دهد. به گزارش ايسنا دبير شوراي عالي امنيت ملي ايران نيز در پاسخ به سولانا خاطرنشان کرد ايران از مذاکراتي سازنده استقبال مي کند."
محمود احمدي نژاد هم بلافاصله گفت که ايران در تدارک تهيه بسته پيشنهادي جديدي براي غرب است.
ناظران بر اين گمانند: "جمهوري اسلامي که هنوز به درخواست هاي مکرر آمريکا براي مذاکره جواب نداده است، همچنان مشغول "خريدن وقت" است تا به بمب اتمي دست بيابد و از موضع قدرت وارد مذاکره شود."
اين بحث سرنوشت سازدر مبارزه انتخابي جناح هاي درون نظام جائي ندارد. تلاش براي به ميدان آوردن مردم و کسب راي آنها به امور ديگر بر مي گردد. طرفداران احمدي نژاد با چراغ خاموش حرکت مي کنند. اما معلوم است بيکار نيستند. کار پخش سيب زميني رايگان به رسوائي مي کشد. محسن آرمين هم از توافق انها با تلويزيون بي بي سي پرده برمي دارد. سخنگوي سازمان مجاهدين انقلاب اسلامي معتقد است که با بي بي سي فارسي توافق پنهاني شده است: "آن حساسيت شديد نسبت به آغاز به کار تلويزيون فارسي بي بي سي به چه علت ناگهان فروکش کرد؟ براي پاسخ به اين سوال به رفتار تلويزيون بي بي سي در انعکاس اخبار انتخاباتي و اخبار تحولات عرصه رقابت سياسي داخل کشور مراجعه کنيد تا معلوم شود محتواي توافقات احتمالي چه بوده است. مثلا بي بي سي ملزم است اخبار اصلاح طلبان را پوشش ندهد و در اين زمينه کاملاً خنثي عمل کند. نمونه اين رفتار را در عدم انعکاس سفر اخير خاتمي به سه استان فارس و بوشهر و بوير احمد و کهگيلويه و استقبال بي سابقه و پرشور مردمي از وي را ديديد. اين ماجرا ثابت مي کند حساسيت و نگراني جريان حاکم نسبت به فعاليت تلويزيون فارسي زبان بي بي سي چيزي جز رقابت سياسي داخلي و به خصوص انتخابات نبوده است."
اصلاح طلبان ديگر مي گويند: "مبارزه با «مفاسد اجتماعي» يا «پروژه براندازي هلندي» دروغهايي بيش نيستند. فيلترينگ سايتها بخشي از همان مديريت «پيچيده و چندلايه» انتخاباتي بنيادگرايان است که ميخواهند همانند سال ۸۴، احمدينژاد را از صندوقهاي راي بيرون بياورند."
اخباري هم هست که آفتاب دولت احمدي نژاد را لب بام نشان مي دهد. مجلس در دو مورد حساس، رئيس جمهور را محدود به نظارت مجلس مي کند. حزب موتلفه مي گويد که ميثاقي براي حمايت از احمدي نژاد نبسته است.
حتي ريز سفرهاي خارجي رئيس جمهور هم زير ذره بين قرار مي گيرد:" رئيسجمهوري ايران 49 بار به پايتختهاي کشورهاي ديگر رفته است در حالي که بنابر عرف ديپلماتيک در مقابل نيز بايد در همين حدود ميزباني اين مقامها را بر عهده ميگرفت اما براساس آمار پايگاه اطلاعرساني رياست جمهوري، حدود 15 سفر او بيپاسخ مانده است. ارتباطات ساليان اخير محمود احمدينژاد در طول چهار سال گذشته 49 سفر خارجي به کشورهاي مختلف داشته که در اين ميان حدود 15 سفر از سوي همتايان او بيپاسخ مانده است. علاوه بر اين با وجود حضور مکرر رؤساي جمهور عراق، تاجيکستان و سوريه به تهران آمار حضور رؤساي جمهور و نخستوزيران کشورهاي مختلف در تهران به 36 مورد رسيده است."
و شايد از همه مهمتر استعفاي ثمره هاشمي- حلقه رابط احمدي نژاد با موتلفه و نيروهناي امنيتي- باشد. روز آخر هفته خبر مي رسد: "مجتبي ثمره هاشمي، مشاور ارشد محمود احمدي نژاد، کمتر از دو ماه مانده به انتخابات رياست جمهوري در ۲۲ خرداد، از سمت خود استعفا کرد."
در مقابل احمدي نژاد، شيخ کروبي و مهندس موسوي فعاليت هاي تبليغاتي خود را بشدت دنبال مي کنند. کروبي که پيشنهاد محمدخاتمي براي کناره گيري به نفع موسوي را "قاطعانه" رد کرده است، محمد علي ابطحي را به مشاور ديگرش غلامحسين کرباسچي افزوده است که مي گويد: "کروبي ميفهمد چکمه خانمها ربطي به اسلام ندارد."
سومين بيانيه انتخاباتي کروبي هم مي گويد:"حياي حاکميت قانون و حقوق شهروندي گام اول در تحقق شعارهاي من است."
او تاکيد کرده که نبايد مردم را از حقوق خود محروم کرد و افزوده است: " تصور ميکنم که با انجام سه شعار محوري بيان شده از سوي اينجانب، شامل «احياي برنامهريزي»، «مردمي کردن درآمدهاي نفتي» و «احيا و بسط حقوق شهروندي» قادر خواهيم بود آيندهاي بهتر را براي ايران و ملت عزيز خود رقم بزنيم.
مهندس موسوي هم که به نظر مي رسد در حال ايجادموج است، ايران را دور مي زند و از مشکلات مي گويد. امروز ـ پنج شنبه- برنامه اقتصادي خود را در حضور اقتصاد دانان اعلام مي کند و قاعد تا نوبت اعلام بقيه مواضع او هم خواهد رسيد.
خانم ها، آقايان. ايرانيان عزيز. در اين ميان قرار است سيب زميني بمانيم؟ آيا اعلام حمايت داريوش مهرجوئي ـ که هرگز پا به ميدان سياست نمي گذاشت- نسيمي است که از توفان خبر مي دهد؟ در دوم خرداد کيومرث پوراحمد آغاز گر بود و اين بار داريوش مهرجوئي.
اشتباه نکنيد. صحبت حمايت از اين يا آن نامزد نيست. سخن ايران در ميان است و ايران براستي در خطر است. صداي فردوسي را از اعماق تاريخ مي شنويد؟
دريغ است که ايران ويران شودکنام پلنگان و شيران شود....
No comments:
Post a Comment