حکمي که جنجال آفريد
يک هفته با حقوق بشر - پنجشنبه 3 اردیبهشت 1388 [2009.04.23]
سامان رسول پورs. rasoulpour@gmail. com
در هفته اي اي که گذشت، صدور حکم هشت سال حبس براي رکسانا صابري اعتراضات گسترده اي را دامن زد. حکم اعدام دلارا دارابي متوقف شد. 73 فعال کارگري در سنندج بازداشت و سپس آزاد شدند. دو نفر بازداشت شدند؛ هفت نفر محکوم گرديدند و در چنين شرايطي جمهوري اسلامي به "نقض حقوق بشر در اروپا" اعتراض کرد.
رکسانا صابري، خبرنگاري ايراني- آمريکايي به اتهام جاسوسي به تحمل هشت سال حبس تعزيزي محکوم شد. انتشار اين خبر اعتراضات گسترده اي را در پي داشت.
رييس جمهوري آمريکا، وزير امور خارجه اين کشور و چندين نماينده کنگره آمريکا از صدور اين حکم انتقاد و اتهام"جاسوسي" خانم صابري را رد کردند. اتحاديه اروپا هم خواستار آزادي فوري اين خبرنگار زنداني شد. بهمن قبادي، کارگردان ايراني در نامه اي سرگشاده، با بيان اينکه رکسانا صابري "دوست و نامزدش" است، اتهامات وارده را رد کرد و خواستار آزادي وي شد. صادق زيبا کلام هم در نامه اي به آيت الله شاهرودي نوشت: "اگر اومجرم باشد، من هم شريک جرمم". همزمان با همه اين اعتراضات، محمود احمدي نژاد از قوه قضاييه خواست تا در پرونده رکسانا صابري "عدالت" رعايت شود. رييس دادگستري استان تهران هم از رسيدگي يک هيات قضايي به پرونده رکسانا صابري در دادگاه تجديد نظر خبر داد.
آنطرفتر، حکم اعدام دلارا داربي در اين هفته متوقف شد. بنا به گفته آقاي خرمشاهي وکيل دلارام دارابي " بنابر اعلام اولياي دم مبني بر عدم حضور در مراسم اجراي حکم و از آنجا که مطابق قانون، حکم تنها در حضور اولياي دم اجرا مي شود، فعلا اجراي حکم دلارا به تعويق افتاده است، با اين حال اولياي دم هنوز از درخواست قصاص صرف نظر نکرده اند". اين در حالي است که شماري از سازمانهاي حقوق بشري هم خواستار عدم اجراي اين حکم شده بودند و 180 فعال اجتماعي ايراني هم با امضاي بيانيه اي خواستار"توقف دائم" حکم دلارا دارابي شده اند.
در همين حال کانون مدافعان حقوق بشر با طرح فراخواني تحت عنوان "اعدام بس کودکان" خواستار توقف اعدام کودکان بزهکار در ايران شد.
يک جوان محکوم به قصاص هم در زندان خود را به دار آويخت و به زندگي خود خاتمه داد.
آنسوتر در سنندج، 73 تن از فعالين کارگري که براي ملاقات با خانواده يک فعال کارگري زنداني به منزل وي در سنندج رفته بودند، دستگير شدند و پس از هفت ساعت با سپردن کارت شناسايي آزاد گرديدند.
همچنين دو نفر ديگر هم در اين هفته بازداشت شدند: مهدي معتمدي مهر، عضو دفتر سياسي نهضت آزادي ايران و مسعود دهقان از اعضاي انجمن اسلامي پلي تکنيک.
اما محکوميتهاي اين هفته: يک فعال کرد در مهاباد به نام فايق فياض به يکسال حبس محکوم شد که چهار ماه آن تعزيري و هشت ماه ديگر به مدت دو سال تعليقي مي باشد. براي سه دانشجوي دانشگاه صنعتي اصفهان هم احکام انضباطي صادر شد؛ محمد کاظمي و نيما فرازمند به يک ترم تعليق از تحصيل و حميدرضا پورسليمي نيز به اخطار کتبي و درج در پرونده محکوم گرديد. همچنين ابراهيم نوري دانش آموز ۱۷ ساله آذربايجاني در اهر به اتهام تبليغ عليه نظام به تحمل 10 ماه حبس تعليقي به مدت پنج سال محكوم شد. نگارنده ـ سامان رسول پور- هم به اتهام تبليغ عليه نظام به يکسال حبس تعزيزي محکوم گرديد.
اتحاديه دانشجويان اروپا نيز با صدور بيانيه اي از فشار بر شماري از دانشجويان ايراني ابراز نگراني کرد. به گزارش خبرنامه امير کبير "اتحاديه دانشجويان اروپا با نام بردن از مهدي مشايخي، نريمان مستوفي، احمد قصابان، عباس حکيم زاده، ياسر ترکمان، ساناز اللهياري، نسيم روشنايي، مريم شيخ و اميرحسين محمدي فر؛ دانشجوياني که در بازداشت به سر ميبرند، خواهان رعايت حقوق شهروندي دانشجويان زنداني شده است".
در اين ميان مجموعه فعالان حقوق بشر در ايران خبر داد: "اسماعيل سلمان پور فعال دانشجويي و عضو انجمن اسلامي دانشجويان دانشگاه اميرکبير که پيشتر در مراسم بزرگداشت مهندس بازرگان در تاريخ 18 بهمن ماه سال گذشته بازداشت شده بود از بند امنيتي به بهداري زندان اوين منتقل شد". کمپين بين المللي حقوق بشر هم در بيانيه اي تحت عنوان "زندگي يک دانشجوي بازداشتي در معرض خطر است" خواستار آزادي اين فعال دانشجويي و ساير دانشجويان دربند شد.
همچنين جايزهي امسال بنياد "رولاند برگر" براي "شان و کرامت انساني" از سوي هورست کوهلر، رييس جمهوري آلمان، بهطور مشترک به سازمان گزارشگران بدون مرز و شيرين عبادي اعطا شد.
و در چنين اوضاعي، وزارت امور خارجه جمهوري اسلامي در اعتراض به "نقض حقوق بشر در اروپا" کاردار چک در تهران را احضار کرد.
Wednesday, April 22, 2009
حکمي که جنجال آفريد -يک هفته با حقوق بشر
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment