شدت عمل در برابر ايران و حماس
پيشنهاد ساندي تايمز به اسرائيل - دوشنبه 16 دی 1387 [2009.01.05]
بني موريس
پس از گذشت يک هفته از حملات هوايي اسرائيل به حماس در نوار غزه و حملات موشکي فلسطينيان به شهرهاي جنوبي اسرائيل، فرماندهان نظامي اسرائيل بر سر دو راهي قرار گرفته اند. آنها مجبور بودند تصميم بگيرند يا دست به يک حملۀ زميني بزنند و يا به ختم غائله رضايت دهند و يک راه ديپلماتيک آبرومند پيدا کنند.
گزينۀ سوم اين بود که به حملات هوايي ادامه دهند و در عين حال، نيروهاي زميني خود را با اهداف محدود بداخل نوار غزه بفرستند. اين اهداف به منظور مهار پرتاب موشک هاي حماس از نقاط خاص غزه و همچنين جلوگيري از دسترسي مجدد حماس به موشک ها طراحي شده اند.
بنظر من اسرائيل حق دارد با انجام حملات زميني در بخش هاي متعدد غزه پيشروي کند تا حماس را به زانو درآورد و در نهايت با اشغال نواحي مرزي براي هميشه، اراده و توانايي آن را براي پرتاب موشک به اسرائيل نابود کند.
با اين وجود، کابينۀ اسرائيل بايد محتاط تر باشد. با توجه به تراکم جمعيت در باريکۀ غزه، محدوديت هاي اعمال شده توسط افکار بين المللي و افکار داخلي اسرائيل و همچنين هزينه هاي نظامي و جاني، اين کابينه ظاهرا ً طرح تسخير نوار غزه و نابودي حماس را رد کرده است.
از نظر اسرائيل، مشکل اين است که حماس مانند حزب الله باقي خواهد ماند و مي توان انتظار داشت که به تنهايي يا با همکاري حزب الله يا ايران به اسرائيل حمله کند. به علاوه، واقعيت هاي اساسي خاورميانۀ امروز ثابت باقي خواهند ماند و اسرائيلي ها همچنان احساس تهديد خواهند کرد.
اما آنچه که از اهميت ويژه اي برخوردار است اين است که اسرائيل با مجموع تهديدهاي دشوار کوتاه مدت و ميان مدت روبروست. در شرق اين کشور، ايران در حال پيشرفت پروژۀ هسته اي خود است که به اعتقاد بسياري از اسرائيلي ها و اکثر منابع اطلاعاتي جهان با هدف ساخت سلاح هاي اتمي طراحي شده است. اين واقعيت که احمدي نژاد رئيس جمهوري ايران به کرات اسرائيل را تهديد به نابودي کرده، باعث پريشان خاطري عميق اسرائيلي ها شده است.
در سال آينده يا سال هاي بعد، اگر جامعۀ جهاني به منظور توقف برنامۀ هسته اي ايران از طريق ديپلماسي و تحريم هاي اقتصادي با اين کشور مقابله نکند، آنوقت آمريکا يا اسرائيل ناگزير خواهد بود به تأسيسات هسته اي ايران حمله کند و آنها را نابود نمايد.
در شمال اسرائيل تهديد ديگري وجود دارد و آن حزب الله است، يک سازمان اصولگراي شيعه که عهد کرده است اسرائيل را نابود کند و بودجۀ آن توسط ايران تأمين مي شود. اين سازمان شکستي را که در سال 2006 از ناحيۀ نيروهاي اسرائيل متحمل گرديد، پشت سر گذاشته است و هم اکنون زرادخانه اي با ظرفيت 30 تا 40 هزار موشک در اختيار دارد، که برخي از آنها قابليت هدف گيري تل آويو و ديمونا، سايت هسته اي اسرائيل، را دارند.
در جنوب اسرائيل نيز حماس دشمن سرسخت اسرائيل باقي خواهد ماند و لازم به ذکر است که منشور و يا قانون اساسي حماس مورخ 1988 بر لزوم نابودي اسرائيل "به دست اسلام" تأکيد مي کند.
بين سال هاي 1948 و 1982 اسرائيل نسبتا ً بخوبي با تهديدهاي متعارف اعمال شده توسط ارتش کشورهاي عربي کنار آمد، اما تهديدهاي فعلي غيرمتعارف هستند و چالشي به مراتب سخت تر براي اسرائيل بشمار مي روند. هفتۀ گذشته اسرائيل با يکي از آنها روبرو شد، موشک هاي حماس؛ و احتمالا ً در آينده با تهديد به مراتب جدي تر برنامۀ هسته اي ايران روبرو خواهد شد.
تنها تغيير ذهنيت فلسطينيان و جهان گسترده تر اعراب و اسلام مي تواند صلح را محقق سازد و اين امر مادامي که جهان عرب بسيار قوي باشد و قوي تر شود و ذهنيت آن ظلم و بي عدالتي و قرباني شدن باشد، محقق نخواهد گشت.
منبع: ساندي تايمز، 4 ژانويه
Sunday, January 4, 2009
شدت عمل در برابر ايران و حماس
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment