وعده محدوديت هاي تازه براي هنرمندان
صفارهرندي هم خواستار برنامه ريزي براي جهان شد - دوشنبه 9 دی 1387 [2008.12.29]
يک روز بعد از آن که سعيد حجاريان با اشاره اي يادآوري کرد که احمدي نژاد با وعده هائي براي بازگرداندن صفارهرندي وزير ارشاد ضمن حمله تازه اي به هنرمندان "وطن فروش" به اشاره اعلام داشت که از اين پس سانسور سخت تري بر سينما و تئاتر و انتشار کتاب حکمفرما خواهد شد. اولين روز هفته روزنامه هاي هوادار دولت گزارش دادند که وزير ارشاد در گفتگو با خبرگزاري دولت [ايرنا] نسبت به اظهارات چندي پيش سعيد حجاريان در گفتگو با همين خبرگزاري واكنش نشان داد.
حجاريان در آن گفتگو اظهار كرده بود كه "اصولگرايان دولت نهم در حال فرار به جلو هستند. روزي ميخواهند از لس آنجلس مجري تلويزيوني بياورند و روز ديگر در پي دعوت از فيلمساز خارجي براي ساختن فيلمشان هستند." صفار هرندي در مقابل اين اظهارات خواستار پرسيده بود: "چه زماني و كدام خواننده را به ايران آوردهايم؟"
روزنامه آفتاب يزد در گزارشي فرداي آن روز نوشت به نظر ميرسد اظهارات سعيد حجاريان اشاره به مصاحبه مهدي كلهر مشاور فرهنگي احمدي نژاد در اوايل تير ماه سال 84 با شبكه ماهواره اي مهاجر (MITV) باشد که در آن جا وي با تاکيد بر اين که نظر احمدي نژاد را بيان مي کند در پاسخ به اين سوال مجري برنامه گفت "حتي آنطرف آبيها از نظر آقاي دكتر- احمدي نژاد- هيچ محدوديتي. نه تنها در عرصه موسيقي كه در هيچ عرصه ديگر ندارد. در عرصه هنر به استاداني چون ايرج قادري يا سعيد راد جفا شده است. اگر صداي من را ميشنوند من از همه آنها عذر ميخواهم. همه تلاش آقاي دكتر در اين راستا است كه همه كدورتها برطرف شود."
به نوشته اين روزنامه مشاور رسانه اي رييس جمهور در استانه انتخابات رياست جمهوري در پاسخ به اين سوال هم كه پرسيده شد "مثلاً شادمهر عقيلي ميتواند به ايران برگردد؟" گفته بود "چرا كه نه. شادمهر يادش هست كه وقتي براي آلبوم دهاتي، مجوزش گير كرده بود من وساطت كردم و كارش حل شد."
يادآوري گفته هاي مشاور فرهنگي احمدي نژاد که اينک مشاور رسانه اي اوست ديگر وزير ارشاد را ساکت کرد اما مانع از آن نشد که وي به سخت گيري هاي خود ادامه ندهد. چنان که وي روز گذشته هنرمندان ايراني را به "وطن فروشي" و "خلق صحنه هاي وقيحانه" متهم کرد و اظهار داشت: "هنرمندي كه تا رويتان را برميگردانيد صحنههاي وقيحانهيي را ترسيم ميكند كه بايد مدتها بدويد تا آثار آن را درست كنيد به درد مملكت ما نميخورد و برنامهريزي براي آن، آب در هاون كوبيدن است."
محمد حسين صفار هرندي در جلسه معاونت برنامه ريزي و مديران کل استاني وزارت ارشاد همچنين گفت: "ما براي انتقال فرهنگ به پايگاههاي فرهنگي نياز داريم. البته اگر تعداد هنرمندان ما هم زياد شوند ميتوانيم از آنها براي انتقال فرهنگ استفاده كنيم. اما اگر هنرمند بويي از وطن دوستي نبرده باشد و وطن فروشي در او غلبه داشته باشد آيا ميتوان به توسعه فرهنگي ما كمك كند؟ چنين هنرمند وطن فروشي يك اقدام ميكند كه با آن همه آنچه جمع كردهايم خراب ميشود."
صفار هرندي که تا قبل از وزارت سردبير روزنامه کيهان و نويسنده مقالات و گزارش هاي نيمه پنهان بوده است همچنين با طرح اتهاماتي عليه ناشران از كتاب به عنوان "يك ابزار" نام برد و گفت "آيات شيطاني هم يك كتاب است و در كشور ما خيليها ميخواهند از اين كتابها توليد كنند، ولي من حق ندارم مقدمات چنين فرهنگي را فراهم كنم. البته هيچ برنامه خوبي نيست كه به دست نااهل هنگام اجرا خراب نشود."
صفار هرندي همچنين در مورد سينما و هنرهاي تجسمي اظهار داشت: "ما اسير مشهورات هستيم و براي تحول بايد از قيد آنها جدا شويم. مشهورات مثل اين است كه بگويم هنر تجسمي يعني همين و سينما همين است و نبايد از آن توقع اضافه داشت در حالي كه ما ميگويم بايد مشهورات را لگد كوب كرد و كشت. ما چيزي بالاتر از آن ها، يعني آرمانهايمان راداريم و همهي ابزارها بايد در اختيار آرمانهاي ما باشد."
وي همچنين بحران اجتماعي و اقتصادي در کشور را ناشي از فرهنگ دانست و گفت "اگر اخلاق اجتماعي مردم دست خوش نا ملايمتهاي شده بايد ريشههاي فرهنگي آن را جست. اگر فرآوردههايي به نام فرآوردههايي فرهنگي به جامعه آمده و سهم به سزايي در بد اخلاق كردن مردم داشته است، بايد طراحي ما اجتناب از پيمودن راه آن باشد. بايد ديد اگر اقتصاد ما از عدم سلامت رنج ميبرد كدام بزنگاه فرهنگي به تشديد اين وضعيت كمك كرده است."
يکي از شگردهاي قديمي صفارهرندي که در زمان دبيري روزنامه کيهان هم در خبرها و گزارش هاي اين روزنامه نمود چشم گيري داشت و از وي به يادگار مانده نسبت دادن گفته ها و افعالي خاص به افراد مجهول و سپس پاسخگوئي به آن و حمله بردن به دشمن موهوم است. وي با همين شيوه و بدون مشخص کردن گوينده اظهار داشت "قبلا گفته ميشد كه تئاتر براي روشنفكران است و مردم عادي هم بيخود ميكنند كه هوس تئاتر ميكنند" و افزود: "چه كسي جرات ميكند كه در مملكتي برافراشته ترين علم آن علم عدالت است، همچنين مزخرفي را بگويد كه هنرهاي تجسمي براي قشر روشنفكر است."
وزير ارشاد به تاسي از رييس دولت و بدون توجه به طنزهائي که درباره طرح هاي احمدي نژاد براي اداره جهان در ايران و خارج از ايران نوشته و گفته شده به مديرانش گفت که براي 5 سال ديگر برنامه ريزي براي "جهان" کنند، و تاکيد کرد که "برنامهريزي ما براي پنج سال آينده بايد با برنامه اي كه فقط خودمان را اداره ميكند، تفاوت داشته باشد."
وي خاطرنشان کرد: "البته تا وقتي كه نتوانيم خودمان را اداره كنيم، نميتوانيم براي جهان برنامهيي داشته باشيم. ولي متوقف ماندن در نيازهاي داخل نميتوان به پرش ما از وضعيت موجود كمك كند. اگر ما به نيازهاي داخلي اكتفا كنيم، ميپوسيم."
Sunday, December 28, 2008
وعده محدوديت هاي تازه براي هنرمندان -صفارهرندي هم خواستار برنامه ريزي براي جهان شد
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment