هشدار انتخاباتي وزيرارشاد به هنرمندان
صفار هرندي هنرمندان را از ورود به انتخابات منع کرد - دوشنبه 19 اسفند 1387 [2009.03.09]
شهرام رفيع زاده
با شدت گرفتن نگراني مقامات دولت نهم از تاثيرگذاري چهره هاي هنري بر انتخابات آينده رياست جمهوري، وزير ارشاد دولت احمدي نژاد با حضور در يک برنامه تلويزيوني به هنرمنداني ايراني در مورد حمايت از برخي نامزدهاي انتخابات رياست جمهوري آينده هشدار داد.
محمد حسين صفارهرندي با اشاره به اينکه "اين گونه عملکردها خوب نيست و به هنرمندان و سينماگران توصيه مي کنم حتي المقدور وارد چنين دوري نشوند زيرا به نفع ملت، خود و نامزدهاي انتخابات نيست" تاکيد کرد: "هنرمندان با حضور در برنامه هاي تبليغاتي نامزدهاي انتخابات رياست جمهوري، از اعتبار مردمي خود هزينه نکنند."
واحد مرکزي خبر وابسته به صدا و سيما در اين خصوص گزارش داد که وزير ارشاد اسلامي در مورد ساخت فيلم تبليغاتي نامزدهاي انتخابات اظهار داشته: "ممکن است نامزدهاي انتخابات رياست جمهوري به کارگردانان حرفه اي، سفارش ساخت فيلم تبليغاتي بدهند که در اين صورت هنرمند ضمن دريافت دستمزد به نوعي با آن نامزد نيز همراهي داشته باشد و اين موضوع مرسوم است." وزير ارشاد اما در عين حال به هنرمندان به هنرمندان هشدار داد در فعاليت هاي تبليغاتي نامزدهاي انتخابات آينده شرکت نکنند.
اين هشدار در حالي از سوي وزير ارشاد صادر شد که وي در نزديک به چهار سال دوره وزارت خود بخش قابل توجهي از بودجه فرهنگ را به اشخاص و نهادهاي حامي دولت اختصاص داده، و خود به رغم نشستن بر صندلي وزارت ابايي از اظهار نظرهاي سياسي تند در مورد انتخابات نداشته است.
وزير ارشاد در همين راستا در آخر هفته گذشته نيز هشدار داد: "توهين کنندگان به مقدسات اسلام و باورهاي مذهبي و قرآني مردم براي حضور در انتخابات دهم رياست جمهوري شال و کلاه کرده اند."
هشدار انتخاباتي صفارهرندي به هنرمندان و فعالان فرهنگي درحالي صورت مي گيرد که يک سال پيش، پس از انتشار نامه نزديک به 200 تن از هنرمندان از ائتلاف اصلاح طلبان در جريان انتخابات دوره هشتم مجلس، وزارت ارشاد و صدا و سيما هنرمندان را براي پس گرفتن حمايت شان تحت فشار قرار دادند.
هنرمندان در آن نامه تاکيد کرده بودند "با آگاهي از تمامي رد صلاحيت ها، تنگ نظري ها و ايجاد محروميت ها براي طيف وسيع اصلاح طلبي در کشور با رأي خود به نامزدهاي ائتلاف اصلاح طلبان از تحول فراگير آزادي هاي مدني، توسعه فرهنگي و رشد انديشه و فرهنگ در کشور خود حمايت مي کنند."
آن ها افزوده بودند که رأي شان "به منظور تأييد روند برگزاري انتخابات نيست، اما براي اعلام وفاداري خويش به تفکر فرهنگ محور اصلاح طلبي است که آينده کشور را جز در گروي آن نمي دانند."
بهاره رهنما و برخي ديگر از هنرمندان امضاء کننده اين نامه به فاصله کوتاهي پس از انتشار نامه هنرمندان فاش کردند که از سوي "تواب سازان انتخاباتي"براي پس گرفتن امضاي خود تحت فشار قرار گرفته و تهديد شده اند.
اظهارات جديد وزير ارشاد، يادآور سخنان دوازده سال پيش مصطفي ميرسليم وزير وقت ارشاد و از همفکران صفارهرندي محسوب مي شود که در جريان انتخابات رياست جمهوري 76 ، به هنرمنداني که اغلب از محمد خاتمي حمايت مي کردند هشدار داده بود.
ميرسليم در نامه اي به هنرمندان خطاب به هنرمندان نوشته بود: "وارد مقولاتي که سوادش را نداريد نشويد، چرا که در انتخابات ديگري [علي اکبر ناطق نوري] انتخاب مي شود و از مواهب نظام محروم مي مانيد."
از فرماندهي تا اتهام زني به هنرمندان
محمد حسين صفار هرندي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي دولت احمدي نژاد، جانشين فرماندهي سپاه منطقه شش کشوري (شامل استان هاي هرمزگان، كرمان، سيستان و بلوچستان) از سال 59 تا 62، جانشين و مسوول دفتر سياسي سپاه از سال 63 تا 73 و سردبير روزنامه کيهان از سال 73 تا 84 بوده است.
وي در يک دهه سردبيري روزنامه کيهان بارها هنرمندان، نويسندگان و فعالان فرهنگي را به اتهام فساد، همراهي با تهاجم فرهنگي، ارتباط با بيگانه و ... مورد حمله قرار داد. وي همچنين در اين دوره در پرونده سازي و ايجاد زمينه هاي برخورد امنيتي با نويسندگان و هنرمندان و فعالان فرهنگي نقش فعال داشت، تا آنجا که برخي از فعالان فرهنگي که در روزنامه تحت سردبيري وي و مدير مسوولي حسين شريعتمداري مورد اتهام قرار گرفتند بعدها در جريان قتل هاي زنجيره اي از سوي ماموران وزارت اطلاعات به قتل رسيدند.
صفار هرندي از زمان انتصاب به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، از موضعي رسمي تر به ايراد اتهامات مختلف به هنرمندان و فعالان فرهنگي ادامه داده است.
وارد آوردن اتهاماتي چون "پياده نظامي دشمن"، " سياه نمايي"، "ارتباط با سفارتخانه هاي خارجي" و ده ها اتهام ديگر در سه سال گذشته از سوي وزير ارشاد اسلامي به هنرمندان، نويسندگان و فعالان فرهنگي در حالي صورت گرفته که وي به صراحت از"سانسور" در همه حوزه هاي فرهنگي حمايت کرده و هرگز حاضر نشده به نامه هاي اعتراض آميز سينماگران، نويسندگان، ناشران، اهالي تئاتر و موسيقي پاسخي بدهد.
خبرگزاري دولتي ايرنا هفته اول دي ماه 87 گزارش داد که صفار هرندي وزير ارشاد دولت احمدي نژاد در جلسه معاونت برنامه ريزي و مديران کل استاني وزارت ارشاد هنرمندان را به "وطن فروشي" متهم کرده و گفته است: "اگر هنرمند بويي از وطن دوستي نبرده باشد و وطن فروشي در او غلبه داشته باشد آيا ميتوان به توسعه فرهنگي ما كمك كند؟ چنين هنرمند وطن فروشي يك اقدام ميكند كه با آن همه آنچه جمع كردهايم خراب ميشود."
Sunday, March 8, 2009
هشدار انتخاباتي وزيرارشاد به هنرمندان -صفار هرندي هنرمندان را از ورود به انتخابات منع کرد
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment