به برخوردهای قرون وسطایی خاتمه دهید
ادامه اعتراض ها به بازداشت دانشجویان امیرکبیر - دوشنبه 12 اسفند 1387 [2009.03.02]
فرهاد علوی
کمتر از یک هفته پس از حوادث دانشگاه امیرکبیر، سازمان دیده بان حقوق بشر ضمن "صلح آمیز" خواندن تحصن دانشجویان امیرکبیر، برخورد جمهوری اسلامی با دانشجویان این دانشگاه را مورد انتقاد قرار داد. همزمان شاخه دانشجویی جبهه مشارکت، اقدامات اخیرحکومت را « به کام قتدارگرایی» دانست و یک عضو ارشد سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی، برخورد نهاد های حکومتی با دانشجویان را « قرون وسطائی»توصیف کرد .
سازمان دیده بان حقوق بشر، که مهمترین نهاد بین المللی در پیگیری رفتار کشورها در زمینه حقوق بشر است در گزارشی که روز شنبه( دهم اسفند) منتشر کرد خواستار "آزادی فوری" ده دانشجوی بازداشتی دانشگاه امیر کبیر شد.
این سازمان در گزارش مزبور به نقل از یکی از رهبران دانشجویی، حال دو نفر از دانشجویانی راکه روز دوشنبه ( پنجم اسفند) توسط نیروهای لباس شخصی "انصار حزب الله و بسیج" مورد ضرب و شتم قرار گرفته بودند، وخیم اعلام کرده است.
این نهاد حقوق بشری در ادامه گزارش خود از" تمایل شدید" حکومت به "خاموش" کردن هر نوع فعالیتی در آستانه انتخابات ریاست جمهوری سخن گفته است. در این گزارش همچنین با استناد به گفته های محمد علی دادخواه، وکیل برخی از دانشجویان آمده است که همه دانشجویان در سلول های انفرادی بند 209 زندان اوین در محبوسند.
سارا لی ویتسون، مدیر بخش خاورمیانه دیدبان حقوق بشردر همین ارتباط خاطرنشان کرده است: "اعتراض آرام و صلح آمیز جرم نیست... مقام های ایران باید این دانشجویان را بدون تاخیر رها کنند."
به کام اقتدارگراییدر همین ارتباط شاخه دانشجویی جبهه مشارکت نیز در بیانیه ای رویداد های اخیر دردانشگاه امیر کبیر را یادآور" حوادث تلخی" دانست که پیشتر توسط "محفلهای ضد اصلاحات" به نام "دفاع از ارزشها" و به کام "اقتدارگرایی" انجام می شد.
به گزارش سایت تریبون این بیانیه با تاکید بر "فقدان حداقل ملاحظه" در "حفظ حرمت شهیدان" از رفتار گروهی که می کوشند از "وجود پاکترین فرزندان ملت"، ابزارهایی جهت از میدان بدر کردن" رقبای" خود به ویژه در دانشگاه بسازند، ابراز تاسف شده است.
اما در خبری دیگر یک عضو ارشد سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی از اعمال فشارهای بیشتر و سخت تر بر دانشجویان، فعالان مدنی و سیاسی در "کوتاه مدت" به سبب اعلام حضور محمد خاتمی در انتخابات سخن گفته است. مصطفی تاج زاده ضمن" قرون وسطائی" خواندن برخورد نهاد های حکومتی با دانشجویان امیرکبیر تاکید کرده است:"حتی اگر حزب حاکم اعتراض دانشجویان را ناموجه بداند سرکوب دانشجویان با هر ملاک دینی و اخلاقی غیر موجه تر است."
در همین حال خبرگزاری فارس که صحت اخبارش در هفته های اخیر شدیدا زیر سوال رفته است در گزارشی تایید نشده از حضور جمعی از دانشجویان امیرکبیر که خواهان آزادی هم دانشگاهی های خود بودند در مراسم حمايت از خاتمي در مجتمع فرهنگي هنري اريكه ايرانيان خبر داد. این خبرگزاری حامی دولت نهم از بالابردن پلاکاردهایی توسط دانشجویان خبر داده که روی آن نوشته شده:" آقاي خاتمي موضع شما در خصوص دستگيري دانشجويان اميركبير چيست؟"
وقایع امیر کبیر درگیری های اخیر دانشگاه امیر کبیر از زمانی آغاز شد که دانشجویان این دانشگاه اعلام کردند محیط آکادمیک مکان درستی برای به خاک سپردن کشته شدگان جنگ ایران و عراق نیست؛ اعتراضی که مسئولین وزارت علوم و دیگر نهادهای دولتی و امنیتی آن را نادیده گرفتند و سپس با پیام آیت الله خامنه ای،دفن کشته شدگان در دانشگاه امیرکبیر آغاز شد. به دنبال این ماجرا که اعتراض صدها دانشجوی این دانشگاه را در پی داشت، ماموران امنیتی و همچنین لباس شخصی های موسوم به "گروه فشار" با حمله به دانشجویان معترض، ضمن ضرب و شتم شدید آنان با باتوم، پنجه بوکس و اسپری فلفل، حدود هفتاد تن از آنان ـ 40 پسر و 30 دختر- را بازداشت کردند. در ماه اسفند سال 84 نیز اعتراضات دانشجویان صنعتی شریف نسبت به دفن "شهدا" سرکوب شد و عده زیادی از دانشجویان این دانشگاه به کمیته های انضباطی فرا خوانده شدند.
Sunday, March 1, 2009
به برخوردهای قرون وسطایی خاتمه دهید
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment