همه جا پر است از ايراني
گزارش نيويورک تايمز از عراق - چهارشنبه 30 بهمن 1387 [2009.02.18]
سعداد الصالحي
از اتومبيلم به هر جا که نگاه مي کنم پر است از ايراني.
صدايشان را مي شنوي که فارسي حرف مي زنند و لباس هاي مشخصشان همه جا به چشم مي خورد: ده ها زن ايراني يک مدل مخصوص عبا پوشيده اند که ما به آن چادر مي گوييم و اين فقط مختص زنان ايراني است.
از ديدن ايراني ها که فارس هاي شيعه هستند، در گوشه و کنار مثلث مرگ در جنوب بغداد که روزي تحت کنترل قاتلان و گروگان گير ها و رهزن ها بود، وحشت مي کنم.
به اطراف نگاه مي کنم تا شايد محافظانشان را ببينم، اما محافظي در کار نيست. آنها زواري هستند که به مناسبت اربعين، مراسم کشته شدن امام حسين، نوه حضرت محمد، بدست يزيد، خليفه ساکن دمشق در سال 680 بعد از ميلاد مسيح، به سمت کربلا مي روند. اين يکي از اولين مراحل مهمي است که شيعيان، کساني که دنبالرو حسين و پدرش علي هستند و اهل سنت از يکديگر جدا شدند.
يوسفيه شهري است که در نزديکي بزرگراه اصلي که براي رفتن به جنوب بغداد و از آنجا به کربلا که مدفن حسين است، بايد از آن عبور کرد. اکثر ساکنان يوسفيه سني هستند.
اما تنها چيزي که ايرانيان را نگران کرده بود، ترافيک بود که اتومبيل ها هر پنج دقيقه ده متر جلو مي رفتند. همه شاکي بودند و عصباني و از اينکه در اين نرافيک گير افتاده اند از خودشان منزجر بودند. همه چيز افتضاح بود و اين شامل هوا هم مي شد که گرم و پر از غبار و طوفاني بود.
در اطرافم چندينن اتوبوس حامل زوار بود که در گروه هاي کوچک کنار هم نشسته بودند. من نگرانشان بودم. از خودم مي پرسيدم اگر مسي متوجه شان بشود چه اتفاقي برايشان خواهد افتاد. به زمان زيادي احتياج نداشتم تا بفهمم که رانندگان عراقي، مردم و سربازان عراقي که مسئول امنيت منطقه بودند، نسبت به آنها بي اعتنا هستند و مزاحمشان نمي شوند.
من نمي دانستم که اين يک کابوس است يا يک موضوع خوشحال کننده. ايراني ها هر وقت که بخواهند مي توانند به عراق بيايند و اين به اين معني است که ما بايد شاهد مشکلات زيادي در آنيده باشيم. اما در عين حال به اين معنا هم هست که نيروهاي امنيتي در امن کردن منطقه موفق بوده اند.
اين را خودم کشف کردم. تا يک سال پيش شيعه ها بايد خوابش را مي ديدند که سواربر اتومبيل از اين منطقه عبور کنند و از جنوب بغداد به سمت مرکز شهر بروند. راه هاي زيادي براي رفتن به جنوب بغداد است که همه از محله هاي سني نشين مي گذرد. در اوج خشونت هاف عبور از اين مناطق براي شيعه ها به منزله خودکشي بود.
حالا آنها بدون هيچ مشکلي از اين راه ها عبور مي کنند.
سووال اينجاست که آيا دليل اينکه آنها قادر به انجام اين کار شده اند اين است که مردم عراق عوض شده اند و شيعه ها و سني ها ديگر از يکديگر نمي ترسند. يا دليلش فقط اين است که نيروهاي امنيتي کنترل را تشديد کرده اند. من فکر مي کنم دليلش اين است که مردم عوض شده اند و از خشونت و خونريزي خسته شده اند.
من چنين فکري دارم چ.ن خودم هم خسته شده ام.
منبع: نيويورک تايمز 11 فوريه
Tuesday, February 17, 2009
همه جا پر است از ايراني -گزارش نيويورک تايمز از عراق
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment