ضلع سوم: موسوی
از راه اندازی روزنامه تا سخنرانی در دانشگاه تهران - یکشنبه 11 اسفند 1387 [2009.03.01]
نادر کرمی
درحالی که سید محمد خاتمی و مهدی کروبی آماده انجام سفرهای انتخاباتی خود به استانهای مختلف کشور می شوند، شواهد حاکی از عزم جدی میرحسین موسوی برای کاندیداتوری در انتخابات آتی ریاست جمهوری است.
انجام سخنرانی های هفتگی، شرکت در جلسات هم اندیشی، ایجاد و گسترش رسانه های همسو و نیز دیدارهای سیاسی به ویژه با مراجع در قم فعالیتهایی است که وقتی از سوی یک فعال سیاسی بیست سال ساکت مانده در آستانه انتخابات صورت می گیرد، حکایت از مهیا شدن او برای یک مبارزه انتخاباتی دارد. خصوصا آن هنگام که در آخرین اظهار نظر خود گفته باشد: " از عرصه انتخابات كنار نيستم و فعلا درحال كار و بررسي هستم" و در اظهارات بی سابقه ای به تجلیل از رهبر جمهوری اسلامی پرداخته باشد.
مجوز روزنامه در یک هفته
در پایان هفته گذشته یکی از نزدیکان میرحسین موسوی خبر از انتشار روزنامه ای با نام "کلمه" تحت مدیریت وی داد و زمان تحقق خبر را "آینده ای نزدیک" اعلام کرد. علیرضا بهشتی، که با سایت انتخاباتی میرحسین موسوی "کلمه" گفتگو می کرد از تولد "کلمه ای" دیگر خبر داد و گفت: "روزنامه کلمه به صاحب امتیازی مهندس میرحسین موسوی در انتظار کسب مجوز از سوی هیأت نظارت بر مطبوعات است". وی همچنین افزود: " با توجه به نظر مثبت اعضای هیأت نظارت بر مطبوعات مجوز این روزنامه در هفته جاری صادر شود".
با توجه به روند چندساله صدور مجوز روزنامه در ایران، اظهارنظر آقای بهشتی از دید برخی به این صورت تعبیر شد که میرحسین موسوی از چند سال پیش چنین درخواستی را مطرح کرده است. برخی دیگر نیزصدور سریع این مجوز را به فعالیت های انتخاباتی ربط دادند؛ احتمالاتی که هرکدام از آنها صادق باشد از دیدکارشناسان به عنوان نشانه دیگری از عزم "جدی" میرحسین موسوی برای حضور در عرصه انتخابات ریاست جمهوری تعبیر شد.
سخنرانی در دانشگاه تهران
از سوی دیگر"انجمن اسلامي دانشجويان دانشگاه تهران و علوم پزشكي تهران" اعلام کرده است که به مناسبت شصتوششمين سالگرد تاسيس اين انجمن ميرحسين موسوي با حضور در دانشگاه تهران به ایراد سخنرانی خواهد پرداخت. بر اساس گزارش ها این سخنرانی در روز سهشنبه 13 اسفند در تالار شهيد چمران دانشكده فني دانشگاه تهران برگزار ميشود.
حضور در دانشگاه تهران و به ویژه سخنرانی در تالار شهید چمران دانشکده فنی طی سالهای اخیر به عنوان اقدامی در جهت جلب نظر دانشجویان و جریانات سیاسی - دانشجویی تعبیر شده است و به نظر امری الزامی برای هر کاندیدای ریاست جمهوری می آید، چنانکه غلامحسين محمدي، دبير این انجمن اسلامي در گفتوگو با خبرگزاری برنا تاکید کرده است: "همانند حضور محمد خاتمي در دانشگاه تهران، ميرحسين موسوي هم براي دانشحويان حاضر در سالن شهيد چمران صحبت ميکند".
میرحسین موسوی در عین حال از انجام سخنرانی نیز غافل نبوده و در حالی که به اعتقاد برخی فعالان سیاسی عدم شناخت نسل جوان از او یکی از موانع پیروزی وی به حساب می آید، آخرین نخست وزیر جمهوری اسلامی روز گذشته در جمع تعدادی از فارغ التحصیلان دانشگاهی حاضر شد و به آنها در مورد احتمال كانديداتوري خود در انتخابات رياست جمهوري به بحث نشست. اوبا بيان اينكه «از اين عرصه كنار نيستم و فعلا درحال كار و بررسي هستم»، گفت: "حداقل اين بحثها اين است كه براي يك تصميمگيري درست، صدايي به صداها اضافه شده است".
میرحسین موسوی همچنین افزود: "تصميم نهايي خود را دربارهي كانديداتوري بعدا خواهم گرفت و فكر ميكنم مردم هم به درستي درك ميكنند كه وقتي فردي در برابر اين مسئله قرار ميگيرد بايد به خوبي فكر كند و حق تصميم هم با اوست".
وي تصريح كرد: "من فعلا قصد دارم در قالب مشفقانه راجع به مسئلهي رياست جمهوري و مسائل و مشكلات دولت صحبت كنم".
به این ترتیب موسوی علاوه بر اینکه معتقد است باید مدت بیشتری تامل کند و "بعدا تصمیم گیری کند" از آمادگی خود برای نقد دولت نهم نیز سخن گفته است.
در همین ارتباط وی در سخنان مفصلی در همین جمع با بيان اينكه حدود 18 شوراي معطل در كشور وجود دارد، گفت: "جاي اينها را يك فرد نميتواند پر كند. همانطور كه يك فرد نميتواند به همهي سوالات مطرح شده پاسخ دهد و اساسا قرار هم اين نيست كه يك فرد پاسخ دهد. چرا كه يك جمع و رويه ميتواند پاسخگوي سوالات باشد".
گفتنی است که محمود احمدی نژاد سال گذشته دستور داد که این 18 شورای عالی در 3 یا 4 شورای عالی ادغام شوند.
مساله کسری بودجه، نگرانی از افزايش نقدينگي، الگوي مصرف مردم، آسیب های پیوستن به تجارت جهانی، انتقاد از جهانی شدن و خودکفایی اقتصادی از دیگر محورهای سخنرانی موسوی در جمع جوانان حامی بود.
رهبر؛ پاسدار ارزش های انقلاب
با این حال شاید جالب توجه ترین بخش سخنان میرحسین موسوی در روز گذشته اظهارات وی در مورد جایگاه آیت الله خامنه ای است؛ به ویژه آنکه در محافل سیاسی گفته می شود وی اختلافات عمده ای با رهبر جمهوری اسلامی داشته که ریشه در دهه 60 یعنی زمانی که آیت الله خامنه ای رییس جمهور و وی نخست وزیر بوده است دارد.
موسوي در ادامهي اين جلسه به بحثهاي مطرح شده پيرامون رابطهي خود با "مقام معظم رهبري" اشاره كرد و با بيان اينكه "ايشان محور وحدت ملت ماست"، اظهار داشت: "ايشان فردي است كه پاسدار ارزشهاي اصيل انقلاب ماست و وظايف سنگيني كه براي پيشبرد نظام برعهدهي ايشان است نمايانگر همين مسئله است. كسي كه به نظام علاقه داشته باشد و بخواهد براي اين كشور و نظام و در درون آن كار كند نميتواند خود را در اين مسائل فريب بدهد".
میرحسین موسوی که از اعضای مجمع تشخيص مصلحت نظام نیز به شمار می رود، با اشاره به رابطهي آیت الله خامنه ای و دولتهای مختلف نیز گفت: "رهبر انقلاب در هر شرايطي از دولتها حمايت كرده اند و اين مسئلهي بسيار مهمي است. ولي اينكه تصور كنيم هر كاري كه دولتها و دستگاههاي مختلف ميكنند كاري است كه ايشان تاييد ميكنند ديد درستي نيست، هر دولتي كه با راي مردم ميآيد براي اينكه بتواند كار خود را انجام دهد نياز دارد مورد حمايت واقع شود، اين مسئلهي ديگري است".
Saturday, February 28, 2009
ضلع سوم: موسوی -از راه اندازی روزنامه تا سخنرانی در دانشگاه تهران
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment