هر چه بود انسان بود
خودسوزي در برابر مجلس - سه شنبه 29 بهمن 1387 [2009.02.17]
فرهاد علوي ـ نادر کرمي
در حاليکه رئيس و رئيس کميسيون امنيت ملي مجلس هشتم از فردي که خود را در برابر "خانه ملت" به آتش کشيد، با صفاتي چون "رواني"، "معتاد" و "سابقه دار" ياد کردند، يک نماينده جناح راست، ضمن اعتراض به اين نوع برخورد به آنان ياد آور شد که "اين فرد يکي از اجزاي ملت ما بود."
پناه به مجلس
روز شنبه سايت اينترتي تابناک در خبري کوتاه از خودسوزي يک شهروند ايراني خبر داد. در مطلب سايت تابناک که اين فرد را "جانباز" معرفي مي کرد آمده بود: "يك جانباز در اعتراض به عدم امكان ملاقات با نماينده حوزه انتخابيهاش،دقايقي پيش در مقابل مجلس خود را با بنزين به آتش كشيد."
تابناک همچنين به نقل از شاهدان عيني وضعيت جسماني اين فرد را نامساعد و با توجه به شدت سوختگي احتمال زنده ماندنش را بسيار کم دانسته بود.
به دنبال اعلام اين خبر، علي لاريجاني اين فرد را "معتاد" معرفي کرد. او که از تذکر رئيس کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس درباره اين خودسوزي دفاع مي کرد از"بررسي هاي حراست مجلس " خبر داد و با رد ادعا هاي مربوط به "جانباز بودن" اين فرد مدعي شد: "او نه تنها هيچگونه سابقه جبهه و جانبازي نداشته بلكه سابقه زندان داشته و معتاد بوده است و مراجعه وي به مجلس ربطي به امور جانبازي نداشته است."
البته پيش از رئيس مجلس، اين علا الدين بروجردي، رئيس کميسيون امنيت ملي مجلس بود که اتهام "داشتن اعتياد" و "سابقه زندان" را به فردي که خود را در مقابل مجلس به آتش کشيده بود، نسبت داد. رئيس کميسيون امنيت ملي هر دو ادعاي رسانه ها مبني بر "جانباز بودن" فرد خودسوز و "عدم دادن وقت ملاقات توسط نمايندگان" به وي را "خطا و غير واقعي" دانست و وراي دو اتهام قبلي همچنين مدعي شد: " براساس مستندات موجود اين فرد جانباز نبوده و سابقه روحي و رواني داشته است.خودسوزي نيز به همين علت صورت گرفته است."
به گزارش خبرگزاري جمهوري اسلامي ايرنا بروجردي که اظهارات خود را در قالب تذکري مبتني بر بند 11 ماده 23 آييننامه داخلي درباره "حفظ شأن و جايگاه مجلس" ايراد مي کرد، از ملاقات اين شهروند ايراني با سه نماينده مجلس در ماه هاي آذر، دي و بهمن سخن گفت و با "حساس" خواندن خبر خودسوزي، خواستار منتشر نشدن اخبار "بدون استفسار و دريافت خبر صحيح" شد. وي همچنين انتشار اخباري از اين دست در اين "موقعيت مهم" را باعث "نگراني افکار عمومي" دانست. منظور آقاي بروجردي از "موقعيت مهم" سي امين سالگرد انقلاب اسلامي ايران بود.
به دنبال اين اظهارات،محمد دهقان، عضو جناح راست مجلس با انتقاد ازاظهارات رئيس مجلس و رئيس کميسيون امنيت ملي مجلس پيرامون خود سوزي اين فرد گفت: "او يکي از اجزاي ملت ما بود که به هر دليلي به بن بست رسيده و خودش را به آتش کشيده است."
به گزارش خبرگزاري آفتاب، محمد دهقان نماينده چناران و طرقبه در اظهارات خود "خودسوزي يک نفر مقابل مجلس" را "حاوي پيام" دانست و در عين حال خاطرنشان کرد: "اين فرد چه جانباز باشد و چه نباشد يک انسان بوده است و طبق قانون اساسي بايد از تعرض مصون باشد."
سخنگوي "جمعيت رهپويان انقلاب اسلامي" با خطاب قرار دادن علي لاريجاني،سخنان وي در اين باره را "زير سوال بردن حيثيت" افراد خواند و افزود: "نبايد در مورد فردي که به مجلس پناه آورده و ما نتوانستيم براي او کاري انجام دهيم اينگونه رفتار کنيم و حيثيت او را زير سوال ببريم"
اين عضو فراکسيون اصولگراي مجلس همچنين با طرح اين پرسش که "اگر اين فرد واقعا مشکل رواني داشته پس چرا در خيابان بوده است" ادعاي "رواني" بودن او را نيز زير سوال برد.
مصاحبه عمدي يا توطئه؟
از سوي ديگر روز گذشته، گفتگوي اسماعيل کوثري، عضو سرشناس طيف حاميان دولت نهم درمجلس با تلويزيون فارسي بي.بي.سي در ارتباط با اين خودسوزي بر ابعاد اين ماجرا دامن زد تا جايي که اصل انجام اين گفتگو از سوي نشريات اصلاح طلب به قانون شکني يک حامي دولت تعبير شد.
درحالي که رسانههاي اصلاح طلب در اخبار خود تاکيد کرده اندکه "اين مصاحبه در حالي صورت گرفت که هرگونه مصاحبه شهروندان ايراني با شبکه بي.بي.سي فارسي از سوي مقامات مسئول ممنوع شده است" کوثري در گفتگو با خبرگزاري مهر به دفاع از عملکرد خود پرداخت و دليل گفتگو با بي.بي.سي را "جبران اشتباهات رسانههاي داخلي" دانست و گفت: "براي رفع اين شائبه، شب گذشته در تماس شبکه خبري بي بي سي فارسي با وي، برتکذيب جانباز بودن فرد يادشده تاکيد کرده است".
کوثري که سمت نايب رييس کميسيون امنيت ملي مجلس هشتم را نيز به عهده دارد بعلاوه به مهر گفت: "من عمدا با اين شبکه صحبت کردم تا بگويم قضايا آن طور که آنها ادعا مي کنند نيست".
البته ساعاتي پس از انتشار اين گفتگو و در حالي که رسانهها به تحليل "نخستين گفتگوي يک مقام مسئول در جمهوري اسلامي با شبکه فارسي بي.بي.سي" که به گفته وزير اطلاعات "براي امنيت کشور خطرناک است" ميپرداختند، اين نماينده مجلس اصل گفتگو را تکذيب کرد؛ آن هم در شرايطي که خبر مربوط به گفتگوي وي با خبرگزاري مهر در ساعت 13:46 همچنان بر روي خروجي اين خبرگزاري موجود بود. با اين حال خبرگزاري فارس در ساعت 19:34 روز گذشته با انتشار گفتگوي ديگري به نقل از اين نماينده مجلس خبر داد که: "بنده به خاطر مغرضانه بودن فعاليتهاي بي بي سي اين شبكه را قبول ندارم و اصلا اين شبكه را نه قانوني ميدانم و نه اين شبكه مجوزي براي فعاليت در ايران دارد و لذا مصاحبه با شبكه فارسي بي بي سي را تكذيب ميكنم".
خود سوزي در اعتراض به وضعيت موجود، مدتي است در کشور رايج شده است؛ آخرين مورد از اين دست سه هفته پيش روي داد که طي آن شهروند ديگري که خود را زلزله زده بم معرفي کرده بود در اعتراض به بي توجهي دولت به مشکلات زلزله زدگان در مقابل ساختمان رياست جمهوري خود را به آتش کشيد. گزارش کامل "روز" پيرامون اين خودسوزي را اينجا بخوانيد.
Monday, February 16, 2009
هر چه بود انسان بود -خودسوزي در برابر مجلس
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment