سفر براي دفاع از ديکتاتور سودان
لاريجاني به خارطوم رفت - یکشنبه 18 اسفند 1387 [2009.03.08]
فرشته سعيدزاده
چند روز پس از اعلام حکم دادگاه بين المللي لاهه در مورد محکوميت ديکتاتور سودان، رئيس مجلس جمهوري اسلامي براي اعلام حمايت ايران از عمرالبشير به سودان سفر کرد. در همين ارتباط وزير امورخارجه هدف محکوميت البشير را "تجزيه سودان" دانست و دادستان کل کشور با زير سوال بردن مناسبات موجود جهاني، ضمن غيرقانوني خواندن اين حکم، خواستار تشکيل يک سازمان اسلامي به جاي سازمان ملل شد.
علي لاريجاني، رئيس مجلس هشتم هنگام ورود به خارطوم، پايتخت کشور سودان، هدف از سفر خود به اين کشور را "حمايت قاطع" از رئيس جمهور سودان توصيف کرد. لاريجاني سپس با انتقاد از سياست هاي آمريکا در بازداشتگاه هاي "ابوغريب" و" گوانتانامو" از اين کشور خواست اگر خواهان دفاع از حقوق بشر است به "جنايات اسرائيل" رسيدگي کند. به گزارش پايگاه اينترنتي ابتکار به نقل از مهر، وي همچنين حکم دادگاه لاهه در مورد بازداشت عمر البشير، رئيس دولت سودان را "توهين آشکار به دولت و ملت اين کشور و همه مسلمانان جهان" قلمداد کرد. رئيس مجلس با اشاره به حضور هيات هاي پارلماني از کشورهاي يمن، سوريه، اردن و فلسطين به همراه وي خبر دادکه اين هيات "بلندپايه" پارلماني به درخواست کنفرانس بين المللي تهران در "حمايت از فلسطين" به سودان آمده است.
اما در ديگر واکنش مقامات جمهوري اسلامي به حکم دادگاه لاهه عليه آقاي البشير، منوچهر متکي،وزير خارجه دولت نهم انگيزه اين اقدام را "تجزيه سودان" دانست. به گزارش فارس متکي که با رئيس مجلس سودان سخن مي گفت با تاکيد بر روابط مستحکم تهران ـ خارطوم در عين حال تصريح کرد که: "كساني كه بايد به دنبال مجرمين اصلي يعني سران جنايتكار صهيونيستي باشند براي فرار از مسئوليت به دنبال صحنه سازي هستند و با اين اقدام به دنبال تجزيه سودان ميباشند."
حسن قشقاوي، سخنگوي وزارت خارجه هم ضمن اظهاراتي، صدور چنين احکامي را "نقص فاحش هنجار هاي بين المللي" توصيف کرد. او همچنين با "ناعادلانه" خواندن حکم لاهه عليه البشير، مشکل دارفور را "مساله داخلي" سودان دانست و افزود" ما معتقديم با تدبير مسوولان و كشورهايي كه ميتوانند به حل مشكل از راههاي مسالمتآميز كمك كنند،( مشکل دارفور) قابل حل و فصل است".
ما عاشقان عدالت هستيم
اما در همين ارتباط دادستان کل کشور در سخنراني پيش از خطبه هاي نماز جمعه تهران پيشنهاد تازه اي را مطرح کرد. دري نجف آبادي ضمن به چالش کشيدن مناسبات حاکم بر سازمانهاي بين المللي، به کشورهاي اسلامي پيشنهاد کرد به فکر تشکيل "سازماني عادلانه" به جاي سازمان ملل باشند. دري نجف آبادي با تاکيد بر اينکه "ما عاشقان عدالت جهاني هستيم"، نظام هاي حاکم بر دنيا از جمله سازمان ملل و شوراي امنيت را از "اساس" فاقد مناسبات عادلانه دانست.
وزير سابق اطلاعات با اشاره به محکوم شدن رئيس دولت سودان در دادگاه بين المللي لاهه، عمر البشير را رئيس جمهوري دانست که از تماميت ارضي کشور خود دفاع مي کند.
دري با "ظالمانه" دانستن مناسبات موجود جهاني تصريح کرد: "عدالتي که در نظر ماست عدالتي است که انسانهاي ديگر خواهان آن هستند."
وي در پايان شرايط منطقه را به گونه اي دانست که ايجاب مي کند "به سراغ فرزندان اهل بيت برويم."
نزاع دارفور
هفته گذشته دادگاه لاهه براي نخستين بار حکم جلب يک مقام بلندپايه راکه در راس قدرت است، صادر کرد. مطابق اين حکم عمر البشير به دليل "جنايات جنگي" و "جنايت عليه بشريت در منطقه دارفور" متهم شده و تحت پيگرد قرار گرفته است.
در مناقشات دارفور که از سال 2003 به اين طرف آغاز شده است حداقل سيصد هزار نفر جان خود را از دست داده و قريب به سه ميليون نفر آواره شده اند.
دارفور ناحيهاي است در غرب کشور سودان که دربرگيرندهٔ سه استان دارفور غربي، دارفور شمالي و دارفور جنوبي است. تنش هاي مرگبار در اين منطقه زماني آغاز شد که اقليت آفريقائي تبار اين منطقه در اعتراض به سياست هاي تبعيضآميز حکومت عمرالبشير دست به شورش زدند.
Saturday, March 7, 2009
سفر براي دفاع از ديکتاتور سودان -لاريجاني به خارطوم رفت
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment