Tuesday, March 31, 2009
نامه كميته بينالمللى در جستجوى عدالت به نخست وزير عراق
نامه كميته بينالمللى در جستجوى عدالت به نخست وزير عراق
7:41:34
PM 1388/1/11
آلخو ويدال كوادراس
كميته بينالمللى در جستجوى عدالت از سوى 2000 پارلمانتر در اروپا و آمريكا در نامهيى به نخست وزير عراق هشدار داد: برخى طرفها در صددند با بمباران دولت عراق با اطلاعات دروغ در مورد مجاهدين، اهداف شوم خود را پيش ببرند. آنها كه سر نخشان دست فاشيسم دينى حاكم بر ايران است، از اين اظهارات هم براى اقدامهاى جنايتكارانه عليه اشرف و هم براى تضعيف دولت عراق بهرهبردارى مىكنند. آنها مىخواهند بهخاطر انتخابات اخير از شما انتقام بگيرند و از تكرار نتايج مشابه در انتخابات آينده جلوگيرى كنند. اين نامه از سوى دكتر آلخوا ويدال كوادراس نايب رئيس پارلمان اروپا و رئيس كميته بينالمللى در جستجوى عدالت امضاء و همزمان براى دبيركل ملل متحد، كميسر عالى حقوقبشر، كميسر عالى پناهندگان، رئيس صليب سرخ بينالمللى، ديبركل عفو بينالملل و رئيس ليگ حقوقبشر و هچنين براى وزارى خارجه و دفاع ايالات متحده و رؤساى كميسيونهاى خارجه و نيروهاى مسلح در مجلس نمايندگان و مجلس سناى آمريكا و معاونان وزير خارجه در امور عراق و خاورميانه و سران احزاب ملى در عراق از جمله دكتر اياد علاوى ارسال شده است. در نامه كميته بينالمللى در جستجوى عدالت خطاب به نخست وزير عراق خاطرنشان گرديده است: - ما در سالهاى اخير همواره از عراق نوين حمايت كردهايم. -ما در پارلمان اروپا و پارلمانهاى كشورهاى مختلف جهان در سالهاى اخير با مساله ايران و سازمان مجاهدين خلق ايران از نزديك آشنا هستيم. - برخى از ما به اشرف سفر نموده و از نزديك با ساكنان آن به تفصيل گفتگو كردهايم. -از سوى ديگر دادگاههاى انگلستان و اتحاديه اروپا طى 7 حكم اين برچسب را لغو و انگلستان و اتحاديه اروپا رسماًًًًًًًًًًًًًًًًًًًًًًًًًًًًًًًًًًًًًًًًًًًًًًًًًً سازمان مجاهدين خلق ايران را از ليست حذف كردهاند. ايالات متحده هم كه هنوز مجاهدين را در ليست تروريستى خود حفظ كرده است، در مورد ساكنان اشرف در پى تحقيقات 16ماهه هيچ پايه و مبنايى براى متهم كردن هيچيك از ساكنان اشرف نيافته است. -از اينرو تصريح مىكنيم كه: مداخله مجاهدين در سركوب نماز جمعه و قتل اكراد و عربها ساخته و پرداخته رژيم آخوندى و كذب محض است و اظهارات غيرمسئولانه پارهاى مقامهاى عراقى بهويژه مشاور امنيت ملى دولت عراق و اقدامهاى سركوبگرانهاى كه وى دستور آن را پس از اظهارات خامنهاى عليه ساكنان اشرف صادر كرده حقيقتا تاسفبار است، وى تا آنجا پيش رفته كه گفته است پروسه بستن اشرف يك ”پروسه دردناك سم زدايى“ است. در اين شرايط تنها راه خنثى كردن توطئههاى رژيم ايران، محول كردن حفاظت اشرف به نيروهاى ايالات متحده و بازگشت به وضع قبل از 2009 است. اين هم از يك فاجعه انسانى در اشرف جلوگيرى مىكند و هم فشار را از روى دولت عراق را برمىدارد و نيز از خدشه وارد شدن به حيثيت دولت عراق در انظار بينالمللى جلوگيرى مىكند. كميته بينالمللى در جستجوى عدالت در پايان نامه خود خاطرنشان كرده است: -از آنجايى كه ما با ماشين عظيم پخش اطلاعات دروغ ملايان حاكم بر ايران آشنا هستيم، از شما مىخواهم مكانيزمى را مشخص كنيد كه هر اطلاعاتى كه عليه سازمان مجاهدين خلق ايران و ساكنان اشرف به شما مىرسد، مستقيما با ساكنان اشرف و اگر محذورى هست با كميته بينالمللى در جستجوى عدالت چك شود. -همچنين با توجه به اينكه اظهارات مقامهاى مختلف عراقى در مورد ساكنان اشرف متناقض و گيج كننده و بعضا نقض آشكار معاهدات بينالمللى است، لطفا ما را مطلع كنيد كه ما در پارلمان اروپا و پارلمانهاى مختلف جهان، اظهارات كدام مقام عراقى را اظهارات و سياست دولت عراق در قبال اشرف تلقى كنيم.
مجارستان به شناگران ايران ويزا نداد
مجارستان به شناگران ايران ويزا نداد
به دليل عدم صدور رواديد از سوي كشور مجارستان در تهران سفر تيم ملي شنا به مجارستان لغو شد. به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)؛ سفارت مجارستان در تهران براي تيم ملي شناي ايران كه جهت برگزاري اردوي دو هفتهاي در اين كشور درخواست ويزا كرده بود، رواديد صادر نكرد تا تيم ملي شناي ايران كه براي آمادگي جهت حضور در مسابقات آسيايي جوانان سنگاپور، قهرماني جهان در ايتاليا، رقابتهاي رده سني و عموم آسيا در ژاپن و دومين دوره بازيهاي همبستگي كشورهاي اسلامي اردوي دو هفتهاي را در برسن بوداپست پيشبيني كرده بود از يك سفر مهم تداركاتي بازماند. تيم ملي شنا قرار بود امروز با 14 شناگر به مجارستان اعزام شود.
قشقاوي: بيانيه اجلاس دوحه درباره جزاير دخالت در امور داخلي ايران است
قشقاوي: بيانيه اجلاس دوحه درباره جزاير دخالت در امور داخلي ايران است
سخنگوي وزارت امور خارجه جمهوري اسلامي ايران مطرح شدن ادعاهاي واهي و بي اساس پيرامون سه جزيره ايراني تنب بزرگ، تنب کوچک و ابوموسي در بيانيه بيست و يکمين اجلاس سران عرب در دوحه را دخالت آشکار در امور داخلي ايران خواند و آن را رد کرد. به گزارش روز سه شنبه ايرنا به نقل از اداره کل اطلاعات و مطبوعات وزارت خارجه، حسن قشقاوي ضمن اعلام اين که اين سه جزيره همواره در طول تاريخ جزء لاينفک سرزمين ايران بوده، تاکيد کرد: اينگونه مواضع بي اساس و خلاف واقعيت هاي تاريخي هيچگونه تاثيري در حاکميت ايران بر اين جزاير نخواهد داشت.
بريتانيا: برای اعمال تحریم های تازه علیه ایران نباید عجله کرد
بريتانيا: برای اعمال تحریم های تازه علیه ایران نباید عجله کرد
راديو فردا : ديويد ميليبند، وزير امور خارجه بريتانيا، روز سه شنبه گفت:با فرصتی که برای عادی سازی روابط میان تهران و واشينگتن پيش آمده است قدرت های جهانی نبايد برای اعمال تحريم های تازه عجله کنند.باراک اوباما، رييس جمهوری آمريکا، در پيام نوروزی خود به مردم و رهبران ايران گفت که خواهان آغاز نو در روابط دو کشور است. این پیام از سوی کارشناسان و تحلیلگران به عنوان یک تغييری اساسی در سياست های واشينگتن در قبال تهران ارزیابی شده است. ديويد ميليبند روز سه شنبه به پارلمان بریتانیا گفت: پيشنهاد آمريکا «بهترين شانسی است که ايران تا کنون داشته است تا روابط خود را با همه جهان و بالاتر از همه با آمريکا عادی کند.»وی در پاسخ به اين پرسش که آيا بريتانيا برای اقدامات بعدی عليه برنامه هسته ای ايران منتظر افزايش تحريم های تازه سازمان ملل متحد و اتحاديه اروپا خواهد ماند، گفت: «اکنون زمان آن نيست که برای افزايش تحريم عجله کرد.»وزير امور خارجه بريتانيا افزود: «اکنون زمان حمايت از در خواست آمريکا است، فرصتی که فقط در هر نسلی يک بار اتفاق می افتد. نه تنها به خاطر ما، بلکه به خاطر ايرانی ها.»بريتانيا همراه با فرانسه، آمريکا، چين، روسيه و آلمان، کشورهای موسوم به گروه ۱+۵ ، می کوشند تا برای مناقشه هسته ای ايران چاره انديشی کنند.کشورهای غربی نگرانند که ايران در پوشش برنامه هسته ای خود به منظور تامين سوخت اتمی مورد نياز نيروگاه خود، به مهارت لازم برای توليد بمب اتمی دست يابد.به همين دليل شورای امنيت سازمان ملل متحد طی سه قطعنامه تحريمی از ايران خواسته است تا فعاليت های مربوط به غنی سازی اورانيوم را متوقف کند.ايران با سر پيچی از اين قطعنامه ها برنامه غنی سازی اورانيوم را توسعه داده است. ايران می گويد برنامه هسته ای اين کشور کاملا صلح آميز است و تهران به تعهدات بين المللی خود در اين زمينه پايبند است.در همين حال، وزير امور خارجه بريتانيا تاکيد کرد، با به پايان رسيدن بررسی سياست های آمريکا در قبال ايران، اين تغيير در راهبرد برای ايرانی ها مشخص خواهد شد.ديويد ميليبند همچنين افزود: «پس از آن مطمئن خواهيم شد در صورتی که ايرانی ها پاسخ مثبتی به اين (رويکرد آمريکا) ندهند، اقدامات بعدی انجام خواهد شد.»هيلاری کلينتون، وزير امور خارجه آمريکا بارها گفته است که واشينگتن آماده است تا در صورت ادامه سرپيچی ايران از خواست جامعه بين المللی، اقدامات تنبيهی عليه ايران را تشديد کند. ديويد ميليبند همچنين اضافه کرد: گزينه های بسياری برای همکاری جامعه بين المللی با ايران در استفاده صلح آميز از انرژی هسته ای وجود دارد.وزير امور خارجه بريتانيا جزئیات اين همکاری ها را مشخص نکرد.در همين حال، روز سه شنبه هيلاری کلينتون اعلام کرد، نماينده آمريکا و ايران در حاشيه اجلاس افغانستان با يکديگر ديدار کردند.ديدار نمايندگان ايران و آمريکا در حاشيه اجلاس افغانستان در ۳۱ ماه مارس در لندن نخستين تماس رسمی ميان آنها از زمان روی کار آمدن دولت باراک اوباما محسوب می شود.
آمریکا به ایران و سوریه کمک هسته ای کرده است
آمریکا به ایران و سوریه کمک هسته ای کرده است
خبرگزاری «ریا نووستی» : چهار کشور ایران، سوریه، سودان و کوبا که آمریکا آنها را حامی مالی تروریسم می داند،55 میلیون دلار که ایالات متحده برای برنامه پیشبرد استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای تخصیص داده بود را دریافت کرده اند. به گزارش «ریا نووستی» از Wall Street Journal، این نشریه در شماره روز سه شنبه خود به نقل از منابعی دولتی می نویسد که از سال 1997 تا 2007، ایران بیش از 15 میلیون دلار در چارچوب برنامه آژانس بین المللی انرژی اتمی برای پیشبرد استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای دریافت کرده است. 14 میلیون دلار دیگر نیز به سوریه داده شده است. کوبا و سودان نیز هر یک 11 میلیون دلار دریافت کرده اند. آمریکا بیشترین حمایت مالی از برنامه های سازمان ملل متحد را دارد. این کشور در سال 2007 میلادی 20 میلیون دلار به برنامه آژانس بین المللی انرژی اتمی تخصیص داد که یک چهارم تمامی بودجه آن می باشد.
زندانی اوین: من در اینجا در حال مرگ هستم
خانم " مرضیه امیری زاده" طی تماس تلفنی با خانواده خود در مورخه ۸ فروردین ۱۳۸۸ ( ۲۸ مارچ ۲۰۰۹) ضمن وخیم توصیف كردن وضعیت جسمی و روحی خود اعلام داشت كه بر اثر عفونت دچار تب شدیدی شده و نیاز مبرم به دكتر دارد و در آخرین جمله اش گفته بود" من در اینجا در حال مرگ هستم ".***
شبكه خبر مسیحیان فارسی زبان: دو تن از مسیحیان فارسی زبان بنامهای، خانمها " مرضیه امیری زاده " ۳۰ ساله و " مریم رستم پور " ۲۷ ساله، كه در تاریخ ۱۵ اسفند ماه ۱۳۸۷ ( ۵ مارچ ۲۰۰۹) توسط مامورین امنیتی بازداشت شدند با گذشت نزدیك به یك ماه در وضعیتی دشوار همچنان در زندان اوین بسر می برند.
تعدادی از افراد لباس شخصی بهمراه تنی چند از ماموران امنیتی در تاریخ فوق با هجوم به آپارتمان مشترك محل اقامت این هموطنان مسیحی، ضمن بازداشت آنان، اتاقهایشان را مورد بازرسی و تفتیش قرار داده و سپس تعدادی از متعلقات شخص آنان را ضبط نموده و با خود بردند.
این گزارش حاكی است ، ماموران به جهت انجام پاره ایی از تحقیقات آنان را به ستاد امنیتی شماره ۱۳۷ گیشا واقع در غرب تهران برده و سپس به بازداشتگاه وزراء شعبه ۲ دادگاه انقلاب بخش امنیت ملی انتقال دادند.، كه در آنجا این نوكیشان مسیحی بدفعات مورد بازجویی های طولانی و زیر فشارهای شدید روحی قرار داشتند.
در این راستا خانواده و بستگان این بازداشت شدگان با مراجعه به مقامات مربوطه جهت كسب اطلاع از دلایل و علل دستگیری نامبردگان؛ مسئولین ذیربط اتهام این شهروندان مسیحی را " اقدام علیه امنیت ملی " عنوان كرده اند.!
همچنین در پاسخ به زمان برگزاری دادگاه ، مسئولین در پی بهانه جویی ها، علت تاخیر در برگزاری دادگاه را عدم دسترسی به قاضی در این ایام ( نوروز) عنوان كرده اند.!
شایان ذكر است خانمها " مرضیه امیری زاده" و " مریم رستم پور" در تاریخ ۲۸ اسفند ماه ۱۳۸۷ ( ۱۸ مارچ ۲۰۰۹) از سوی شعبه ۲ دادگاه انقلاب به زندان مخوف اوین انتقال داده شدند .
بنابراین گزارش، بازداشت شدگان مسیحی هم اكنون بنا به دلایلی نامعلوم از حق ملاقات محروم گردیده اند و روزانه اجازه دارند تا فقط به مدت یك دقیقه در طول روز با یكی از بستگان درجه اول خود تماس داشته باشند.
بر این اساس خانم " مرضیه امیری زاده" طی تماس تلفنی با خانواده خود در مورخه ۸ فروردین ۱۳۸۸ ( ۲۸ مارچ ۲۰۰۹) ضمن وخیم توصیف كردن وضعیت جسمی و روحی خود اعلام داشت كه بر اثر عفونت دچار تب شدیدی شده و نیاز مبرم به دكتر دارد و در آخرین جمله اش گفته بود" من در اینجا در حال مرگ هستم ".
بر طبق گزارش ها هر دو زندانی در حال حاضر به لحاظ روحی و فشارها ی شدید در شرایط بسیار بدی قرار دارند .
پیگیریها و مراجعات مكرر خانواده به مراكز امنیتی و قضایی جهت آزادی این زندانیان مسیحی برای حضور در جمع خانواده در ایام نوروز تاكنون بی ثمر بوده و مقامات برای آزادی موقت آنان در خواست مبلغ ۴۰۰ میلیون تومان وثیقه را داشته اند.!
كمیته مسیحیان در مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، ضمن ابراز نگرانی خود در مورد سلامتی روحی و جسمی این بازداشت شدگان ،اجازه درمان به این زندانی را جزوه حقوق انسانی وی ارزیابی می نماید و از مسئولان مربوطه رعایت حرمت انسانی و تضمین حق حیات این زندانیان عقیدتی را انتظار دارد.
همچنین اتهام گوش آشنای "اقدام علیه امنیت ملی " و یا هرنوع اتهام سیاسی در رابطه با این نوكیشان مسیحی خلاف حقیقت بوده و آنان تنها بجرم اعتقادات و پیروی از تعالیم دینی و مسیحی در بازداشت بسر می برند.
در گزارش كمیته مسیحیان در مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران در خصوص این دو زندانی مسیحی آمده؛ عموما دستگاههای اطلاعاتی و امنیتی در اینگونه موارد در برخورد با نوكیشان مسیحی و بازداشت شدگان عقیدتی و مذهبی آنان را مورد فشارها و آزارهای روحی و جسمی قرار می دهند و یا هفته ها و ماهها آنان را در سلولهای انفرادی كه به مثابه نوعی از شكنجه برای گرفتن اعتراف است نگه می دارند.
اگر چه بر طبق قانون اساسی جمهوری اسلامی آزادی عقیده پذیرفته شده است و طبق ماده ۲۳ قانون اساسی " تفتیش عقاید " ممنوع است و هیچ كس را نمی توان به صرف داشتن عقیده ایی مورد تعرض و مواخذه قرار داد؛ اما بی شك بازداشت این نوكیشان مسیحی فقط می تواند جنبه عقیدتی و بخاطر ایمان و اعتقاداتشان به تعالیم مسیحیت باشد.
همچنین جامعه ایرانیان مسیحی اعم از كشیشان،رهبران،خادمین، اعضاء و ایمانداران كلیساهای فارسی زبان نگرانی عمیق خود را از تداوم بازداشت این افراد در بند اعلام می دارد و درخواست خود را از مسئولین مربوطه علاوه بر شفاف سازی در خصوص دلایل بازداشت این دو هموطن مسیحی ، و اتخاذ تمهیداتی برای آزادی هر چه سریعتر این افراد اعلام می دارد.
شایان ذكر است علاوه بر دستگیرشدگان در تهران، خبرهایی از بازداشت و دستگیری تعداد دیگری ازنوكیشان مسیحی در شهرهای اصفهان و كرمانشاه گزارش شده است.
Monday, March 30, 2009
اخبارسه شنبه 31 مارچ -11 فروردین
مقاله گاردین درمورد کودکی که اسم میمون اسباب بازیش احمدی نژآد بود
به گروگان گرفتن فعالین جنبش حقوق زن را قاطعانه محکوم می کنیم!
رژیم تهران و حماس به اجلاس دوحه دعوت نشدند
اوباما: آمريكا طرحی برای خروج سریع از عراق ندارد
حمله به نمازگزاران مسجد اهل سنت مشهد
دستان یک زندانی کرد بر اثر شکنجه فلج شده است
امضای بيش از دههزار تن برای آزادی رکسانا صابری
اخراج دهها کارگر کارخانه ریسندگی و بافندگی شاهو
به یاد از امیدرضا میرصیافی -نامه عباس خرسندی از زندان اوین
وزیر خارجه قطر: از دعوت احمدی نژاد به اجلاس های عربی توبه می کنیم
کشف آثار تاریخی شش سال پس از تخریب آنها!- پنج پایه ستون هخامنشی درعملیات جاده سازی تخریب شده و به کنار جاده افتاده بوده است
کشف آثار تاریخی شش سال پس از تخریب آنها!
راديو فرانسه : مدیر ادارۀ میراث فرهنگی و گردشگری شهرستان رامهرمز در گفتگو با خبرگزاری ایسنا از کشف پنج پایه ستون هخامنشی در منطقۀ شیفۀ این شهرستان خبر داده است. به گفتۀ این مقام، وجود آثارباستانی هفتۀ پیش اعلام شده است. در صورتیکه بر اساس همین منبع خبری، از شش سال پیش این ستون ها در عملیات جاده سازی تخریب شده و به کنار جاده افتاده بوده است. کورش زعیم مسئول بخش پژوهشی بنیاد میراث پاسارگاد،دلایل بی توجهی مقامات مسئول را به ارزش های تاریخی توضیح می دهد. کورش زعیم آثار کشف شده را بسیار باارزش می داند و درتعجب است که چگونه می شود شش سال این آثار در کنار جاده بماند و مسئولان به آن بی توجه باشند. وی فکر می کند دلیل اعلام این مطلب در این زمان، آگاه شدن مردم ازوجود این آثار تاریخی است. به نظر این فعال فرهنگی، سازمان میراث فرهنگی، برای نگهداری آثار تاریخی پیش از اسلام علاقه ای نشان نمی دهد. کورش زعیم می گوید، این محل تاریخی که سه تپۀ باستانی نیز در نزدیک آن است، مورد چپاول غارتگران قرار گرفته وسازمان میراث فرهنگی برای اینکه برنامۀ جاده سازی مختل نشود، در مورد این کشف سکوت کرده است.
به گروگان گرفتن فعالین جنبش حقوق زن را قاطعانه محکوم می کنیم!
!
سازمان آزادی زن
رژیم اسلامی،12 تن از اعضاي کمپين یک میلیون امضاء و مادران صلح را به اتهام اخلال در نظم عمومی و ایجاد تشویش اذهان دستگیر کرد.12 تن از اعضاي کمپين یک میلیون امضاء و مادران صلح تصمیم داشتند به دیدار نوروزی با خانواه های زندانیان بروند.مراجعه خانواه های بازداشت شدگان در طی روز به بازداشگاه گلوبندک و زندان اوین بدون نتیجه ماند و فعالان کمپین مادران صلح (خدیجه مقدم، دلارام علی، لیلا نظری، محبوبه کرمی، فرخنده احتسابیان، بهارا بهروان، علی عبدی، امیر رشیدی، محمد شوراب، آرش نصیری اقبالی از اعضای کمپین یک میلیون امضا و همچنین شهلا فروزانفر، ثریا یوسفی) به زندان اوین منتقل شدند.رژیم اسلامی بمنظور سرکوب جنبش زنان و به سکوت کشاندن فعالین این جنبش دست به تمهیدات گوناگون میزند. هرگونه تجمع فعالان حقوق زن را مورد حمله و ضرب و شتم قرار می دهد. به هر بهانه دیدار نوروزی تعدادی از فعالین را بازداشت، دادگاهی و زندانی می کند. هم اکنون چندین تن از این فعالین در اسارت رژیم اسلامی قرار دارند. اتهام "اقدام علیه امنیت ملی اخلال در نظم عمومی و ایجاد تشویش اذهان" ، احضار به دادگاه انقلاب و محکومیت به حبس تعلیقی و تعزیری گوشه ای از ترفندهای رژیم در قبال فعالین جنبش حقوق زن است.سازمان آزادی زن از مردم ایران، از آزادیخواهان و برابری طلبان میخواهد که به این سرکوب ها اعتراض کنند. کلیه فعالین حقوق زن باید بلافاصه و بدون قید وشرط آزاد شوند. سازمان آزادی زن برای آزادی این فعالین و تحت فشار گذاشتن رژیم اسلامی در سطح بین المللی کمپینی را به پیش میبرد. برای اعتراض به رژیم اسلامی و پیوستن به کمپین آزادی این فعالین پتیشن زیر را امضاء کنید:www.petitiononline.com/mod_perl/signed.cgi?maryam20
سازمان آزادی زن به اسارت کشیدن و به گروگان گرفتن فعالین جنبش حقوق زن را قاطعانه محکوم می کند. ما اعلام می کنیم که تنها راه خلاصی از این شرایط، تداوم و گسترش اعتراض و مقابله با سرکوب این رژیم زن ستیز است. ما کلیه انسان هایی که قلبشان برای آزادی و برابری می طپد را به پیوستن به سازمان آزادی زن دعوت میکنیم تا با هم و درکنار هم برای لغو آپارتاید جنسی مبارزه کنیم.
ستم بر زنان موقوفسرکوب زنان ممنوعزنده باد آزادی زن
سازمان آزادی زن7 فروردین ماه 1388
رژیم تهران و حماس به اجلاس دوحه دعوت نشدند
نخست وزير قطر اعلام كرد از احمدى نژاد و گروه حماس براى شرکت در اجلاس سران اتحادیه عرب در دوحه دعوت بعمل نيامده است. نشست سران اتحادیه عرب از امروز دوشنبه در شهر دوحه آغاز به کار می کند.
وزیر خارجه قطر با ابراز پشیمانی از دعوت احمدی نژاد و حماس به اجلاس های گذشته سران عرب گفت ما از دعوت احمدی نژاد و حماس به اجلاس های عربی توبه کرده ایم.
این سخنان پس از آن عنوان می شود که برخی کشورهای عربی اخیراً نارضایتی خود را از شرکت احمدی نژاد در نشست های سران عرب ابراز کردند و حتی پیش از این چند کشور عربی تهدید کردند در صورت شرکت رئیس جمهور رژیم تهران در اجلاس جاری دوحه، این نشست را تحریم خواهند کرد.
اوباما: آمريكا طرحی برای خروج سریع از عراق ندارد
به گزارش خبرگزاري فرانسه از واشنگتن، رئيس جمهور آمريکا اعلام کرد قصد ندارد به خروج نيروهاي آمريکايي از عراق سرعت بخشد. اوباما روز یکشنبه در گفتگويي با خبرنگاران گفت كه واشنگتن طرحي براي تسريع خروج نيروهاي نظامي خود از عراق ندارد.
رئیس جمهور آمریکا گفت عليرغم برخي پيشرفتها در مسائل امنيتي عراق، هنوز اقداماتي وجود دارند كه بايد به انجام برسند.
رئيس جمهور آمريكا با اشاره به آموزش نيروهاي امنيتي عراق توسط نيروهاي ارتش آمريكا تاكيد كرد كه هنوز زمان برای خروج نيروها از عراق فرا نرسيده و نيروهاي آمريكا كارهاي زيادي براي انجام دادن در اين كشور دارند.
نيويورک تايمز در گزارشي با اشاره به استراتژي جديد آمريكا براي افغانستان نوشت طرح رئيس جمهور آمريكا براي افزايش نيرو در افغانستان نیز كه شامل استخدام و بكارگيري نيروهاي نظامي بيشتر و مستقر كردن آنها در سراسر مرزهاي اين كشور است، در واقع براي حضور گسترده تر نيروهاي آمريكا در اين منطقه است.
حمله به نمازگزاران مسجد اهل سنت مشهد
سنی نیوز: شب پنج شنبه هفته گذشته قبل از نماز عشاء جوانی شیعی با ورود به مسجد اهل سنت (مسجد رضائیه) این شهر بعد از مورد ضرب و شتم قرار دادن موذن این مسجد بلندگو مسجد را روشن کرده و اذان شیعی داد!!!.
این مهاجم وحشی بعد از اذان دادن خطاب به نمازگزارانی که از اعمال وحشیانه اش وحشت زده شده بودند گفت: دور در ما شیعه هاست و شما حق ندارید در مقابل این اعمال ما هیچ عکس العملی انجام دهید.
نماز گزاران بعد از دستگیری این مهاجم با تماس با پلیس خواهان برخورد با این شرور شدند . اما نیروهای پلیس زمانی در صحنه حاضر شدند که این مهاجم توسط همدستانش از دست نماز گزارن رها شده و متواری گشته بود.
پلیس جمهوری اسلامی اعلان کرده است که مهاجم، یکی از ارازل و اوباش شهر مشهد بوده است و به صورت اتفاقی و بدون برنامه ریزی قبلی وارد مسجد شده است!!.
آنچه باعث تعجب و شگفتی همگان گردیده، این است که چطور یک جوان از ارازل و اوباش توانسته است اذان شیعی را از اول تا آخر بدون هیچ گونی اشتباه و حتی استرسی بگوید و بعد از اذان نمازگزارن را تهدید نماید و سخن از دین و مذهب بگوید.
و جالب تر اینکه پلیس بعد از تماس نماز گزاران با حدود یک ساعت تاخیر زمانی حاضر شده است که این مهاجم متواری شده است.
نکته دیگر اینکه اگر مهاجم بدون برنامه ریزی وارد مسجد شده است چرا کسانی دیگر برای آزاد ساختن او از دست نماز گزاران وارد مسجد شده اند.
به هر حال آنچه بر همگان واضح و روشن است گر چه جمهوری اسلامی منکر آن شود این است که این اقدام هم یکی دیگر از دسیسه های جمهوری اسلامی و نیروهای بسیج برای سنی ستیزی در ایران و خصوصا خراسان رضوی و شهر مشهد بوده است.
شهر مشهد که جمعیت قابل توجهی از ساکنین آن را اهل سنت تشکیل می دهند سال هفتاد و دو شاهد تخریب مسجد شیخ فیض بود و هم اکنون نیز جمهوری اسلامی در پی ایجاد جو رعب و وحشت و در نهایت تخریب مساجد اهل سنت آن بر آمده است
دستان یک زندانی کرد بر اثر شکنجه فلج شده است
فعالان حقوق بشر در ایران
هادی امینی زندانی سیاسی کرد روز گذشته به دستور مسئولین زندان مهاباد به سلول انفرادی اطلاعات منتقل شد.
این زندانی سیاسی کرد که یک سال پیش در سردشت بازداشت و بر اثر شکنجه های زیاد در بازداشتگاه مچ دستهایش فلج شده به اتهام همکاری با احزاب کردی وبدون وکیل و در یک پروسه غیر قانونی از سوی دادگاه مهاباد به 5 سال زندان محکوم شد.
هادی امینی پیشتر اقدام به 40 روز اعتصاب غذا نموده بود. از دلایل انتقال این زندانی به سلول انفرادی اطلاعی در دست نمی باشد.
امضای بيش از دههزار تن برای آزادی رکسانا صابری
شهرزاد نيوز: بیش از ده هزار نفر در سراسر جهان با امضای شکايت نامهای خواهان آزادی رکسانا صابری، خبرنگار آمريکايی- ايرانی شدند. اين شکايت نامه که به ابتکار کميته حفاظت از خبرنگاران تنظيم شده است، به نماينده دائمی جمهوری اسلامی در سازمان ملل در نيويورک داده شد.
با اين که معاون امنيت دادسرای انقلاب اسلامی در روز ۱۶ اسفند اعلام کرده بود: تحقيقات در مورد پرونده رکسانا صابری انجام شده و وی به زودی آزاد میشود، به گفتهی خود رکسانا صابری در يک تماس تلفنی که اخيرا انجام شده، تصميم مقامات قضايی ايران تغيير کرده و احتمالا او را به مدت چند ماه تا دو سال در زندان نگه خواهند داشت.
هيلاری کلينتون در اين رابطه به شبکه تلويزيونی “ای بی سی” گفت که از تمام ابزارهای موجود برای بازگرداندن رکسانا صابری بهره خواهد گرفت.
اخراج دهها کارگر کارخانه ریسندگی و بافندگی شاهو
دهها تن از کارگران کارخانۀ ریسندگی و بافندگی شاهو در سنندج پس از اعتراض به سیاستهای کارفرمای کارخانه از کار اخراج شدند.
با اعلام سیاست جدید کارفرمای کارخانه ریسندگی و بافندگی شاهو مبنی بر پرداخت سنوات هر سال یک بار به 22 کارگر کارخانه که مسائلی همچون بازنشستگی و بیمه خدمات اجتماعی کارگران را تحت الشعاع خود قرار می داد کارگران این کارخانه دست به اعتراض زدند.
در پی این اعتراض مسئولان کارخانه اقدام به اخراج دهها تن از کارگران معترض نمودند . نمایندگان کارگران به همراه کارگران به اداره کار سنندج مراجعه کرده و طی تنظیم دادخواستی، شکایت و اعتراض خود را نسبت به اقدام کارفرما تسلیم این اداره نموده و اعلام کردند در صورت رد شکایت و عدم بازگشت به کار، کارگران اعتراضاتشان را تشدید خواهند کرد.
به یاد از امیدرضا میرصیافی -نامه عباس خرسندی از زندان اوین
کميته گزارشگران حقوق بشر
نامه عباس خرسندی از زندان اوین
وقتی فقط یک ماه با او زندگی کردم . زمان کوتاهی بود . اما حکایتی تلخ و طولانی از غمی جانکاه با خود داشت . واقعیتی که می تواند سرگذشت اسفناک مردمان ایرانی در این سرزمین باشد . سرزمینی زخم خورده که درد و غم مشترک تمامی جوانان خود را بر شانه های کهن خود به دوش می کشد و آنان را به سوی طلوع آرزوها، آنجا که امیدمیرصیافی نگاهش را به آن دوخته بود رهنمون می سازد . آرزوهای امید در زندان سرنوشتش به بند کشیده شد تا امید نسلش و نسلهای جوان آینده بارور گردند و حیات و زندگی، دگرباره بر بستر امنیت و صلح و آرامش به جریان در آید .
مرگ امیدرضا غم انگیز است. اما واقعیت دارد. حادثه ای است که از بی عدالتی ها سرچشمه گرفته است. بی عدالتی که ریشه در قانون شکنی و خشونت بی حد و مرز دارد . امید جوانی بود که ذوق و عشقش را با هنر و موسیقی درآمیخته بود تا با عشق سرود موسیقی بخواند . عشقی که دینش بود . دین شیعی و عشقی که او را به مقابله با ظلم زمانه کشاند . آن گونه که مدعیان ، دیگر نتوانند در حصار و پرده حجاب آن، خود را از آسیب بی عدالتی هایی که مرتکب می شوند محفوظ دارند .
امید همواره درحال نیایش بود . شاید برای کسانی که دل درگرو عشق ندارند ارتباط موسیقی با خدا گناهی عظیم و نابخشودنی باشد . اما او از موسیقی و خدا می گفت . او می گفت موسیقی و صوت خوش، هنر زیبای آفریدگار است. از زمزمه باد تا صدای بارانش، از همهمه پر آواز طبیعت تا صوت خوش کلام قرآنش، از موسیقی بی کلام تا نوای ساز و نی که ترجمان عواطف انسانی است. اینها همه هنر است. هنری که بخش مهمی از فلسفه هستی را در سرزمین مقدسمان شکل داده است .
پس از بیست و پنج روز وقتی در آخرین دوشنبه سال 78 امیدرضا از اولین و آخرین ملاقات حضوری با خانواده اش برگشت بسیار شادمان بود. از دیدار اعضای خانواده اش گفت . تسبیح رنگارنگی بر گردنش بود که هدیه خواهرش به او بود و حاضر نبود آن را با هیچ چیز عوض کند.به رسم سنت و اعتقاد مذهبی برای حفاظت وی از بلایا و مصیبتهای زمانه، خانواده اش دعا نوشته ای برایش آورده بودند . اینها هدایای گرانبها و عیدی خانواده اش به او بودند.از نظر من اینها سنت و باور مذهبی است. اما امیدرضا با پذیرش تمام این سنتها و باور ها بود که در جستجوی آزادی برای هم نسلهای خود بود. او حضور دین در عرصه سیاست را موجب خسران دین و جایگاه آن را هم برای خود و هم برای دیگران، خاص می دانست و از همین منظر ارتباط با خدای خویش را بی واسطه می خواست .
امیدرضا برای اثبات خویش دست از تلاش بر نداشت . او معتقد بود این قاضی است که اشتباه می کند و در متقاعد کردن آنها نامه ها نوشت. نامه هایش را با عبارت "به نام حق" آغاز می کرد. نامه ای شکوه آمیز برای آیت الله شاهرودی نوشت و از قاضی شعبه پانزده دادگاه انقلاب شکایت کرد. نامه ای هم برای قاضی حداد نوشت. در نامه ای به رهبر جمهوری اسلامی، پاسخی دریافت کرد با این عبارت :" اقدامی ندارد" . خانواده اش درتمام روزهای ماه اسفند 78 در راهروهای دادگاه انقلاب سرگردان بودند و رنجها کشیدند. اما هیچ کس از میان حکام قضایی فریاد آنها را نشنید.
دادگاهها همه شبیه به هم هستند، بدون دفاع، بدون هیئت منصفه و کاملا صوری و تشریفاتی . امیدرضا اعتراضش را، مبنی بر نادیده گرفتن حق تجدید نظر هم از طریق خانواده اش و هم وکیلش اعلام کرد. حقی که بارها و برای دیگر متهمان هم به آسانی زیر پا گذاشته شد. برای امید رضا دو پرونده تشکیل داده بودند . در یکی دو و نیم سال محکومیت قطعی و دیگری در حال رسیدگی . ظاهرا قصد بر محکومیت سالها زندان برای وی بوده است و او این را به خوبی می دانست.
صبح روز 28 اسفند، امیدرضا در هم شکست. فشار روانی انتظار،حاصل از بلاتکلیفی قانونی و اعمال خشونت و تخریب روانی وی با احکام سنگین، او را از پای در آورد. در ساعت 11 صبح حادثه ای تلخ اتفاق افتاد. هنگامی که او را در آمبولانس زندان قرار دادیم چشمانش بی فروغ بود. ساعاتی بعد تمام انتظارش به پایان رسید. جوانی که تنها در روزهای پایان عمر کوتاهش دریافت که مقهور قدرت و خشونتی شده است که مرزهایش را گم کرده است. این دانش، بسیار بدیهی در علم سیاست است که دولتها اولین ناقضین قوانینی هستند که خود آن را وضع می کنند. هرچه وسعت دایره دولتها بیشتر باشد امکان زیر پا گذاشتن حقوق شهروندان و قوانین بیشتر می شود. محکومیت های سنگین غیرقضایی و غیرحقوقی برای زندانیان سیاسی و مدنی پایمال کردن حقوق آنهاست که در طی دوسال گذشته به شکل گسترده ای صورت گرفته است و نشان از عدم استقلال قوه قضاییه از مراکز متعدد قدرت دارد.
به نظر می رسد عدم وجود قانون درمورد فعالان سیاسی و مدنی در قوه قضاییه کشور و عدم حساسیت جامعه نسبت به بی قانونی در این مورد هزینه های سنگینی را متوجه زندانیان سیاسی و مدنی کرده است که در آنها تمام اقشار اجتماعی حضور دارند. از جمله روزنامه نگاران، فعالان اتحادیه های کارگری و سندیکاهای کارگری، فعالان دانشجویی، اساتید دانشگاهها و محققان کشور، هنرمندان مستقل و وابسته به نهادهای هنری، فعالان جامعه مدنی، وبلاگ نویسان هنری و غیره
آیا باز هم در آینده شاهد چنین حوادث جانگذازی خواهیم بود ؟ زمان، پذیرش یا تمرد از قواعد اجتماعی و انسانی و شاهد رویدادهای تاریخ خواهد بود .
به یاد عزیزم که همیشه در قلبم خواهد ماند
هم بند امیدرضاعباس خرسندی
وزیر خارجه قطر: از دعوت احمدی نژاد به اجلاس های عربی توبه می کنیم
وزیر خارجه قطر: از دعوت احمدی نژاد به اجلاس های عربی توبه می کنیم
عصر ایران- در حالی که نشست سران اتحادیه عرب از امروز دوشنبه در شهر دوحه آغاز به کار می کند وزیر خارجه قطر در اظهاراتی غیرمنتظره از دعوت احمدی نژاد و حماس به اجلاس های گذشته سران عربی ابراز پشیمانی کرد!به گزارش عصر ایران به نقل از روزنامه الشرق الاوسط چاپ لندن، «شیخ حمد بن جاسم آل ثانی» با اشاره به دعوت رئیس جمهور ایران به نشست های گذشته سران عربی به ویژه اجلاس دوحه که در ماه ژانویه برای بررسی مسائل غزه برگزار شد اظهار داشت: "از محمود احمدی نژاد و حماس دیگر برای شرکت در نشست های آینده کشورهای عربی دعوت نخواهد شد."وزیر خارجه قطر که پس از نشست وزیران خارجه کشورهای عربی در دوحه سخن می گفت اضافه کرد: "ما از دعوت احمدی نژاد و حماس به اجلاس های عربی توبه کرده ایم!"این سخنان پس از آن عنوان می شود که برخی کشورهای عربی اخیراً نارضایتی خود را از شرکت احمدی نژاد در نشست های سران عرب ابراز کردند و حتی پیش از این چند کشور عربی تهدید کردند در صورت شرکت رئیس جمهور ایران در اجلاس جاری دوحه، این نشست را تحریم خواهند کرد.پیشتر در جریان حمله اسرائیل به غزه در ماه ژانویه کشورهای عربی در دوحه پایتخت قطر گردهم آمدند تا به بررسی این بحران بپردازند. احمدی نژاد رئیس جمهور ایران نیز یکی از شرکت کنندگان در این اجلاس بود که دعوت از او و سران حماس نارضایتی برخی کشورهای عربی از جمله مصر و عربستان را برانگیخته بود.
خرین وضعیت عالیه اقدام دوست در زندان اوین
آخرین وضعیت عالیه اقدام دوست در زندان اوین
كميته گزارشگران حقوق بشر : عالیه اقدام دوست، فعال "کمپین یک میلیون امضا" که در بهمن ماه گذشته، جهت تحمل دوران محکومیت خود روانه زندان شد، همچنان بدون داشتن حق ملاقات با وکلای خود در بند عمومی زندان اوین نگهداری می شود. وی همچنین، با اطلاع از ابلاغ " بخشنامه ممنوعیت مرخصی نوروزی زندانیان سیاسی" ، از نوشتن درخواست مرخصی نوروزی خودداری کرده و در ایام تعطیلات نوروز نیز، در زندان اوین به سر برد. روز پنج شنبه، 10 بهمن، ماموران اجرای احکام دادسرای انقلاب تهران، عالیه اقدام دوست، را در منزل خود دستگیر و برای تحمل سه سال حبس به زندان اوین منتقل کردند. اجرای نامنتظره حکم عالیه اقدام دوست، اولین اقدام در به اجرا گذراندن احکام صادره علیه جنبش زنان در ایران به شمار می آید. عالیه اقدام دوست، اولین زندانی جنبش زنان است که جهت تحمل حکم حبس قطعی خود روانه زندان شده است. عالیه اقدام دوست، فعال "کمپین یک میلیون امضا" که در بهمن ماه گذشته، جهت تحمل دوران محکومیت خود روانه زندان شد، همچنان بدون داشتن حق ملاقات با وکلای خود در بند عمومی زندان اوین نگهداری می شود. وی همچنین، با اطلاع از ابلاغ " بخشنامه ممنوعیت مرخصی نوروزی زندانیان سیاسی" ، از نوشتن درخواست مرخصی نوروزی خودداری کرده و در ایام تعطیلات نوروز نیز، در زندان اوین به سر برد. روز پنج شنبه، 10 بهمن، ماموران اجرای احکام دادسرای انقلاب تهران، عالیه اقدام دوست، را در منزل خود دستگیر و برای تحمل سه سال حبس به زندان اوین منتقل کردند. اجرای نامنتظره حکم عالیه اقدام دوست، اولین اقدام در به اجرا گذراندن احکام صادره علیه جنبش زنان در ایران به شمار می آید. عالیه اقدام دوست، اولین زندانی جنبش زنان است که جهت تحمل حکم حبس قطعی خود روانه زندان شده است.
رهبران عرب روابط با ایران را بررسی می کنند
رهبران عرب روابط با ایران را بررسی می کنند
بی بی سی : اجلاس سران کشورهای عضو اتحادیه عرب کار خود را آغاز می کند و انتظار می رود روابط با ایران نیز در مذاکرات رهبران شرکت کننده مطرح شود.روز دوشنبه، 30 مارس (10 فروردین)، اجلاس سالیانه سران و نمایندگان بیست و دو کشور عضو اتحادیه عرب با حضور رهبران شانزده کشور و مقامات ارشد سایر کشورهای عضو او همچنین دبیرکل سازمان ملل، در دوحه، پایتخت قطر، کار خود را آغاز می کند و به مدت دو روز ادامه خواهد داشتدر روزهای اخیر، وزیران امور خارجه کشورهای عضو به منظور بررسی و تدوین دستور کار اجلاس سران در دوحه تشکیل جلسه دادند و گفته می شود روابط کشورهای عرب با ایران از جمله موضوع هایی است که در جلسات علنی یا خصوصی رهبران مورد مذاکره قرار خواهد گرفت.برخی از کشورهای محافظه کار عرب، از جمله عربستان سعودی، مصر، اردن و مغرب، نسبت به نفوذ حکومت مذهبی ایران در مناطقی مانند عراق و سرزمین های فلسطینی تحت اداره جنبش حماس احساس ناخرسندی می کنند و آن را خطری برای ثبات سیاسی دولت های عرب می دانند و در مقابل، کشورهایی مانند سوریه و سودان، که با فشار غرب مواجه هستند، با جمهوری اسلامی همبستگی بیشتری دارند و روابط گسترده تر کشورهای عرب با ایران را باعث تقویت موقعیت بین المللی اعراب در زمینه هایی مانند مقابله با تهدیدهای اسرائیل محسوب می کنند. به گفته ناظران، حرکت های اخیر دولت آمریکا، از جمله ابراز تمایل باراک اوباما، رئیس جمهوری، برای مذاکره با ایران که می تواند باعث کاهش فشار بر جمهوری اسلامی نگرانی کشورهای محافظه کار عربی را تشدید کرده است.برخی ناظران گفته اند که در جریان اجلاس دوحه، رهبران محافظه کار این گروه از کشورهای عرب خواهند کوشید با جلب موافقت سوریه برای بهبود سریع روابط با ایالات متحده و دوری از ایران، با گسترش نفوذ جمهوری اسلامی مقابله کنند.اختلاف ایران و امارات متحده عربی در مورد حاکمیت سه جزیره واقع در خلیج فارس نیز یکی دیگر از مسایل موجود در راه بهبود روابط با کشورهای عربی است که احتمالا در اجلاس دوحه مطرح می شود در حالیکه اتحادیه عرب در گذشته معمولا از موضع امارات، که خواستار استقرار حاکمیت خود بر این جزایر است، حمایت کرده است. روز یکشنبه، خبرگزاری فارس متن مصاحبه ای با هشام یوسف، سخنگوی اتحادیه عرب را منتشر کرد که گفته است موضوع ایران برای اتحادیه عرب مهم است و در مذاکرات دوحه مطرح می شود.وی گفت که روابط ایران و اعراب دوستانه است و افزود که "ایران و اعراب دارای پرونده های مورد اختلاف هستند، اما این اختلافات بر پایه دوستی و همجواری می تواند حل شود."
یکی از دستگیر شدگان 27 دی ماه در شرایط بسیار بد جسمی قرار دارد
یکی از دستگیر شدگان 27 دی ماه در شرایط بسیار بد جسمی قرار دارد
فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران : بنابه گزارشات رسیده از بند زنان زندان اوین ، خانم کبری بنازاده امیرخیزی 56 ساله که یکی از چشمان او در بند مخوف 209 زندان اوین دچار خونریزی شده بود با خطر جدی از دست دادن بینائی خود مواجه است.خانم کبری بنازاده امیر خیزی در بند 209 زندان اوین ، یکی از چشمان او دچار خونریزی گردید شرایط چشمان او در حال حاضر وخیم است و خطر از دست دادن بینائیش او را مورد تهدید جدی قرار داده است.او همچنان از درمان جدی محروم است و بهداری زندان به او می گویید: تا زیر پات را ببینی زمان داری.از طرفی دیگر وضعیت غذای زندانیان بند زنان زندان اوین به لحاظ کیفی و کمی افت شدید کرده و از زمان تحویل سال نو تقریباهر شب شام زندانیان زن این بند فقط سیب زمینی است.خانواده بنازاده بارها به شعبه 1 امنیت دادگاه انقلاب مراجعه کردند .آنها در آخرین پیگیری که روز شنبه 8 اسفند ما ه به شعبه 1 امنیت که رئیس آن فردی بنام حیدری است مراجعه کردند . حیدری با برخوردی غیر انسانی و توهین آمیز به آنها گفت :«از بالا دستور دادن که این را آزاد نکنید ،چونکه تعداد زیادی از بستگان نزدیکش در قرارگاه اشرف هستند و نباید آزاد بشه» حیدری در ادامه گفت: که بروید و تا روز 16 فروردین به این جا مراجعه نکنید این در حالی است که کار اداری در ایران از 5 فروردین آغاز می شود.به نظر می رسد که وزارت اطلاعات و حسن زارع دهنوی معروف به حداد قصد دارد علیه خانم بنازاده پرونده سازی کند و او را همچنان در بازداشت نگه دارد.در حال حاضر 2 برادر خانم بنازاده به نامهای حمید و اصغر بنازاده در بند 4 زندان گوهردشت بدلیل دیدار با اعضای خانواده اش در قرارگاه اشرف به 2 سال زندان محکوم شدند در زندان بسر می برند .قبل از این خانم شهلا زرین فر عضو دیگر این خانواده بدلیل دیدار با عزیزانش در قرارگاه اشرف به یک سال زندان محکوم شد که مدتی پیش پس از پایان محکومیت وی آزاد گردید.لازم به یادآوری است که در تاریخ 27 دی ماه در حدود 18 نفر از مادران و پدران و سایر بستگان درجه1 برای دیدار با عزیزان خود در قرارگاه اشرف عازم عراق بودند. آنها با داشتن ویزای معتبر عراق و سایر مدارک قانونی و در حالی که در فرودگاه تهران آماده پرواز می شدند مورد یورش مامورین وزارت اطلاعات قرار گرفتند و تمامی آنها دستگیر و به بند 209 زندان اوین منتقل شدند.سنین اکثر دستگیر شدگان بین 55 تا 84 ساله هستند.
یک زندانی دیگر در زندان گوهردشت جان باخت
فعالین حقوق بشر ودمکراسی در ایران: اقدامات سرکوبگرانه و عدم رسیدگی پزشکی به موقع باعث مرک یک زندانی گردید بنابه گزارشات رسیده از بند 6 زندان گوهردشت کرج، روز یکشنبه 9 اسفند ماه یکی از زندانیان بنام آقای غلامحسین شهبازی دچار سکته قلبی گردید و بیش از 30 دقیقه در آن حالت به حال خود رها شد تا اینکه جان باخت.آقای شهبازی ساعت 07:30 صبح روز یکشنبه 9 اسفند ماه همراه با تمامی زندانیان بند 6 به محوطه زندان برده شدند. پاسداربندها پس از انتقال زندانیان به این محوطه دربهای آنرا قفل نموده و محوطه را ترک کردند.حدود ساعت 08:00 صبح آقای شهبازی دچار سکته قلبی می شود، سایر زندانیان برای نجات جان این زندانی و مطلع کردن پاسداربندها شروع به کوبیدن بر درب محوطه ورودی به مدت 30 دقیقه می کنند ولی پاسداربندها توجهی به این مسئله نمی کنند و این زندانی را پس از 30 دقیقه قبل از رسیدن به بهداری زندان جان می بازد.این شیوه سرکوب زندانیان سیاسی و زندانیان از اوایل زمستان 87 بدستور وزارت اطلاعات ابتدا در بند 350 زندان اوین توسط بزرگ نیا و پاسداربند حسین اسدی به اجرا گذاشته شد و سپس آن را به به زندان گوهردشت کرج گسترش دادند. این شیوه سرکوبگرانه متاسفانه روز یکشنبه 9 اسفند ماه باعث مرک یک زندانی بی دفاع گردید . زندانی غلامحسین شهبازی از سلول 13 سالن 16 بند 6 زندان گوهردشت کرج که سن او در حدود 45 سال بود و نزدیک به 14 سال در زندانهای اوین و گوهردشت زندانی بود. او 8 سال از 14 سال مدت زندانش را در زندان گوهردشت کرج بسر برد. آقای غلامحسین شهبازی به اتهام مالی زندانی بود.
Sunday, March 29, 2009
فراخوان مریم رجوی به رهبران کشورهای عربی
سایت همبستگی ملی
فراخوان رئيسجمهور برگزيده مقاومت به رهبران كشورهاى عربى
خبرگزارى فرانسه امروز با انتشار فراخوان رئيسجمهوربرگزيده مقاومت به رهبران كشورهاى عربى گزارش داد: مريم رجوى روز يكشنبه (9فروردين) رهبران عرب را به انجام اقدامهايى ”فورى“ براى جلوگيرى از يك ”فاجعه انسانى“ در قرارگاه اشرف فراخواند.مريم رجوى خاطرنشان ساخت كه «رژيم حاكم برايران مىخواهد از طريق نابود كردن ساكنان اشرف، يك ضربه كمرشكن به اپوزيسيون خود بزند و بارزترين سد سياسى و فرهنگى در برابر بنيادگرايى دينى و دربرابر سلطه ننگيناش در عراق را، از ميان بردارد».خبرگزارى فرانسه افزود: خانم رجوى به اظهارات آمرانهى ولىفقيه جمهورى اسلامى على خامنهاى خطاب به رئيسجمهور عراق اشاره كرد كه گفته بود «توافق دوجانبه در مورد اخراج مجاهدين خلق از عراق بايد اجرا شود و من منتظر انجام آن هستم».مريم رجوى تأكيد نمود: «دفاع از ساكنان اشرف امروز دفاع از ارزشهاى اسلامى و سنتهاى اصيل عربى و نيز ايستادن در برابر هجوم آخوندهاى حاكم بر ايران عليه كشورهاى عربى و اسلامى در منطقه محسوب مىشود».وى افزود «اين يك حمله شرورانه است كه از عراق شروع شده و تا فلسطين و لبنان و بحرين و مصر و كشورهاى مغرب عربى امتداد يافته است.
وزير خارجه عراق بر تعهد دولت عراق براي محترم شمردن حقوق مجاهدين تأكيد كرد
وزير خارجه عراق بر تعهد دولت عراق براي محترم شمردن حقوق مجاهدين تأكيد كرد
يکشنبه، ۹ فروردین، ۱۳۸۸ - ۱۱:۱۴
هوشيار زيباري وزير خارجه عراق در گفتگو با تلويزيون العربيه بر تعهد دولت عراق براي محترم شمردن حقوق مجاهدين خلق و التزام به معاهدات بين المللي و ميثاقهاي حقوق بشر و خودداري از استرداد هيچ عضوي از اعضاي اين سازمان به زور و اجبار تأكيد كرد. مجري تلويزيون العربيه (8اسفندماه88) در مصاحبه خود از وزير خارجه عراق پرسيد: سؤالم را از موضوع جنجال برانگيز كه به شما كردها نه صرفاً از موضع وزير خارجه، مربوط ميشود، شروع ميكنم. مام جلال در اظهاراتش گفت: رزمندگان كرد يا بايستي خلع سلاح بشوند (گويا كه مي خواست بگويد آنها را اخراج مي كنند) يا ميبايست عراق را ترك كنند. اولاً اين موضع كردها است يا موضع رئيس جمهور عراق؟ وزير خارجه عراق در پاسخ گفت: اين موضع، موضع عراق و موضع قانون اساسي عراق، و موضع رئيس جمهور عراق و دولت عراق و در عين حال دولت اقليم كردستان است. طبق قانون اساسي هيچ گروه مسلحي حق ندارد اقدام به فعاليت تروريستي عليه منافع كشورهاي همسايه بنمايد يا اقدام به عمليات نظامي از طريق مرز مشترك بنمايد. اين به لحاظ قانون اساسي ممنوع شده است. دولت عراق مسئوليتهايي و التزاماتي دارد. اين مسأله شامل حال حزب كارگران كردستان و همچنين سازمان مجاهدين خلق ايران كه در قرارگاه اشرف حضور دارد، ميشود. از اينرو آنچه را كه جناب رئيسجمهور فرمودند، موضع رسمي ملي عراق است و ما در حال حاضر از طريق يك كميتة امنيتيـ نظامي سهگانة تركيهاي، عراقي و آمريكايي و با مشاركت نمايندگان دولت اقليم به اين موضوع ميپردازيم…مجري العربيه: آقاي وزير همچنين در مورد ايران موضوع مجاهدين خلق را داريم. اين موضوع يك موضوع جنجال برانگيز در عراق و نيز در خارج عراق و در اروپا مي باشد. شما مطبوعات جهان را مي خوانيد. ما از مشاور امنيت ملي شنيديم يعني از اظهاراتش بر ميآمد كه او ميخواهد آنها را اخراج كند و قرارگاه اشرف را ببندد و از سياستمداران عراقي شنيديم كه مي گويند ربيعي فقط خودش را نمايندگي مي كند و مواضع خودش را دارد حتي رئيسجمهور جلال طالباني هم همين حرف را زد. از شما خواستار اعلام موضع رسمي دولت عراق هستم. سرنوشت اين قرارگاه چيست؟ آيا شما مجاهدين خلق را از اين قرارگاه اخراج خواهيد كرد؟ وزير خارجه عراق: افراد اين قرارگاه يا اين سازمان حدود 1300 تا 1400 عضو از اعضاي سازمان مجاهدين خلق مي باشد كه در قرارگاه اشرف در حدود 70 تا 80 كيلومتري مرز ايران مستقر هستند و اكنون تحت حفاظت عراق قرار دارند. وقتي كه طرف آمريكايي اين قرارگاه را به مقامهاي عراقي تحويل داد دولت عراق متعهد شد كه حقوق آنها را محترم شمرده و به معاهدات بينالمللي و ميثاقهاي حقوق بشر و خودداري از استرداد هيچ عضوي از اعضاي اين سازمان به طرف ايراني به زور يا اجبار پايبند باشد، مگر اين كه آنها داوطلبانه بروند كه در اين صورت مقامات به آنها كمك خواهند كرد. اين گروه در واقع مانند يك گروه، يا چيزي بيشتر از يك سازمان است. آنها سلطة بسيار قوي بر اعضاي قرارگاه دارند. چندين هيأت دولتي عراقي از وزارتخانه هاي حقوق بشر و وزارتخانه هاي خارجه و كشور رفتند تا آنها را تشويق به بازگشت يا كمك به آنها براي رفتن به كشورهايي ديگر بكنند كه جز در موارد محدود موفق نشديم. حدود 200 نفر از آنها پذيرفتند كه به ايران برگردند، آن هم بعد از اينكه تضمينهايي دريافت كردند. اصل همان اصلي است كه بر حضور حزب كارگران صدق مي كند. وقتي در آغاز برنامه گفتيم كه قانون اساسي عراق اجازة حضور اين سازمان در خاك عراق را نمي دهد و اين سازمان به منافع ايران ضربه مي زند. اين براي ما غير قابل قبول است. ولي كار اخراج آنها نياز به يك سري اقدامات دارد. ما اكنون كنترل دولت را برقرار كرده ايم.مجري العربيه: اينها دست به عمليات مسلحانه در داخل ايران با استفاده از خاك عراق نميزنند، از اين رو شايد اين موضوع در مورد آنها (مجاهدين) كمي متفاوت باشد؟هوشيار زيباري: نخير، آنها خلع سلاح شده اند. پيش از اين آمريكاييها سلاحهاي سنگين و متوسط و تانكهايشان را از آنها گرفته اند و اكنون قرارگاه غير مسلح به شمار مي رود. ولي آنها فعالند و بسيار در اعتقاد به انديشة اين سازمان سرسخت هستند و حاضر به ترك منطقه يا رفتن به خارج عراق يا بازگشت به ايران نيستند. اكثريت عمدة آنها داراي پاسپورتهاي اروپايي از چندين كشور يعني پناهندگان ساكن بسياري از كشورهاي اروپايي هستند. اين يك وضعيت ديگري است. ما همچنين با آنها از طريق كميتة بينالمللي صليب سرخ كه بر امور و مسائل آنان نظارت دارد، نيز براي پايبندي به معيارهاي برخورد و رفتار بينالمللي كار مي كنيم.مجري العربيه: بنابراين اينها اخراج نخواهند شد. شما بهخودداري از تسليم آنان و خودداري از اخراج آنان و خودداري از تخلف از كنوانسيونهايي كه عراق آنها را امضا كرده، يعني معاهدات انساني پايبند هستيد؟زيباري: مسلماً. اين در واقع نياز به يك سري اقدامات اجرايي و اداري و نيز روشنگري دارد. كار ساده نيست. اين مشكل يك معضلي است كه از روزگار صدام حسين در دهة هشتاد براي ما به ارث رسيده يعني آن موقع كه طارق عزيز و مسعود رجوي يك موافقتنامة استراتژيك براي بازكردن مقرهايي براي اين سازمان در زمان جنگ عراق و ايران امضا كردند. اينها شبكه يي از روابط و كارها و منافع با جامعة عراق ايجاد كردهاند. در حال حاضر رهبران سياسي عراقي و عشائري هستند كه از آنها حمايت و با آنها ابراز همبستگي مي كنند. مسأله به هيچوجه ساده نيست. يعني يك سري اقدامات وجود دارد.مجري العربيه: اما جناب وزير، سياستمداراني هستند و همچنين آقاي موفق الربيعي كه، سياستمداراني را در دولت عراق متهم به گرفتن رشوه ميكنند. او ميگويد اسنادي دارد، البته منظورش هوشيار زيباري نيست، همه ميدانند كه هوشيار زيباري چه كسي است. اما منظور ربيعي كيست؟ و آيا به شما وزيران ابلاغ شده كه برخي از سياستمداران عراقي از قرارگاه اشرف و از مجاهدين خلق رشوه گرفتهاند؟هوشيار زيباري: در واقع، اين اظهارات از سوي دكتر موفق شده و اسامي مشخصي نشنيدهايم كه اين افرادي كه رشوه دريافت كردهاند چه كساني هستند، بايد كه تصوير كامل شود چرا كه مخدوش است. هنوز شك و ترديدهايي هست. اين موضوع شك و ترديدهاي مشخصي را ايجاد كرده اما اين سازمان ارتباطاتي را با تعدادي از رهبريهاي سياسي و پارلماني عراقي دارد. قبلا رهبراني به عنوان چالشطلبي به اين قرارگاه رفتهاند تا با آنها اعلام همبستگي كنند. اما در باره مسألة رشوه من را ببخش برادر ايلي، زيرا من اطلاعات موثق و دقيقي ندارم تا بتوانم از آن دفاع كنم نميتوانم آن را مورد تأييد قرار دهم…»مجري العربيه: روز گذشته ايران شركت در كنفرانسي را كه قرار است حول افغانستان برگزار شود، به حالت تعليق در آورد. دليل آن بر اساس آنچه ناظران ميگويند ناشي از تلاش آمريكا براي متوقف كردن نفوذ ايران در بغداد و عراق است، آيا آمريكاييها و عراقيان ميتوانند مانع نفوذ ايران در عراق بشوند؟وزير خارجه عراق: اين يك واقعيت است كه ايران در غزه، در لبنان، در عراق و در خليج و ديگر مناطق حضور دارد. در رابطه بين دولت آمريكا و ايران اشكالي وجود دارد كه بهدليل برنامة اتمي ايران و طمعهاي منطقهيي ايران و بهدليل رفتار ايران در حمايت از سازمانها و گروههاي تندرو در اينجا و آنجا است. همة اينها در يك طرف ولي دولت آمريكا نيز پيشنهاد خوبي از طريق پيام اوباما بهمناسبت عيد نوروز به ايران داد و ما اميدوار بوديم كه پاسخ بهتري به اين پيشنهاد داده ميشد زيرا كه گفتگو پاية حل مشكلات است. ما در عراق با ايران بهعنوان يك كشور همسايه و داراي حاكميت رفتار ميكنيم و از طريق رسمي رفتار محترمانه داريم و هميشه دخالتهاي امنيتي زيانباري را كه عليه منافع ما و منافع خودشان دارند، يادآوري ميكنيم. اين مشي ما از ابتدا تا بهحال بوده است. براي مثال ايران از بالاترين مسئولينش تا بقيه بهشدت و با خشونت عليه توافقنامة عراق و آمريكا حول خروج نيروهاي آمريكايي از عراق ايستادند، ولي دولت عراق گفت كه اين موضوع بهحاكميت عراق بر ميگردد و آنرا امضا كرد و پارلمان نيز آنرا تأييد كرد، زيرا كه در آن منافعي براي خودش ديد. آمريكا نيز درگذشته نميخواست كه عراق با ايران رابطة پيشرفتهيي داشته باشد ولي منافع عراق اين بود كه با ايران رابطه داشته باشد. اين دو موضوع نشان ميدهد كه در تصميم گيريهاي ملي و استراتژيكي عراق مستقل عمل مي كند.
اخبار یکشنبه 29 مارچ -9 فروردین
آثار شکنجه بربدن امیدرضا میرصیافی به گفته نزدیکانش...
کمیته حقوق بشر انجمن اسلامی امیرکبیر: شکنجه ۹ دانشجوی دربند پلی تکنیک نقض کرامت بشری است
شکنجه رامین صادقی در بازداشتگاه
رشوه 10 میلیون دلاری ایران برای اخراج سفیر اسراییل
كمک رژیم تهران به پرتاب موشک كره شمالی
رژیم در عراق بيمارستان تخصصی می سازد
بازديد بی سابقه 800 هزارنفر از پارسه پاسارگاد
هشدار نسبت به وضعیت دانشجویان دربند در اوین
بیانیه سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه
اعدام یک جوان در زندان مرکزی سنندج
دیدار لاریجانی با طالبانی
دیدار لاریجانی با طالبانی
رئیس مجلس شورای اسلامی ایران شب گذشته در کاخ السلام بغداد با رئیس جمهوری عراق دیدار و بر اهمیت تقویت روابط دوجانبه و ادامه حمایت کشورمان از دولت و ملت عراق تاکید کرد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پایگاه خبری اصوات العراق،"جلال طالبانی" در دیدار با "علی لاریجانی" بر اهمیت تحکیم روابط دوستانه میان عراق وجمهوری اسلامی ایران در تمام زمینه ها تاکید کرد.در بیانیه دفتر ریاست جمهوری عراق آمده است : جلال طالبانی در دیدار با لاریجانی و هیئت همراه که کاظمی قمی سفیر ایران در عراق و برخی دیگر از مسئولان ایرانی حضور داشتند بار دیگر بر اهمیت تحکیم و تقویت روابط دوستانه میان جمهوری عراق و جمهوری اسلامی ایران در تمام زمینه ها تاکید کرد.طالبانی همچنین خاطر نشان کرد عراق به گسترش چارچوبهای همکاری و روابط دوجانبه به سبب اهمیت فراوان آن در تحقق منافع مشترک میان دو کشور دوست و همسایه چشم دوخته است.رئیس جمهوری عراق سفر علی لاریجانی را یک نشانه خوب در راه همکاری مشترک برای تحقق آرمانهای مشروع دو ملت ایران و عراق توصیف کرد.لاریجانی نیز در این دیدار از دستاوردها و موفقیتهای دولت عراق در زمینه امنیتی و سیاسی و اقتصادی تمجید کرد و گفت : عراق کشور دوست ایران است که کمک به این کشور را لازم می دانیم.وی از دیدگاه مثبت ایران نسبت به وضعیت کلی عراق خبر داد و بر حمایت مجدد کشورمان از تجربه دموکراتیک عراق و دولت وحدت ملی و تمام جریانهای سیاسی که در مسیر وحدت ملی عراق حرکت می کنند،تاکید کرد.رئیس مجلس شورای اسلامی ایران به وجود زمینه های گسترده برای همکاری مشترک میان عراق و ایران به ویژه در زمینه اقتصادی،انرژی،تاسیسات زیربنایی و زمینه های دیگر اشاره و بر اهمیت نقش عراق در منطقه به عنوان یک کشور غنی از نظر منابع طبیعی و انسانی تاکید کرد.رافع العیساوی معاون نخست وزیر و شیخ خالد العطیه نایب رئیس مجلس عراق و برخی دیگر از وزیران و نمایندگان و مسئولان فراکسیونهای سیاسی عراق همچنین روسای دیوانهای شیعی و سنی عراق با علی لاریجانی دیدار کردند.علی لاریجانی هفته گذشته سفر خود به عراق را که غیررسمی و با هدف زیارت عتبات عالیات اعلام کرده بود،آغاز کرد؛وی در نجف اشرف به دیدار آیت الله سیستانی مرجع بزرگ دینی عراق نیز رفت.وی همچنین با نوری المالکی نخست وزیر عراق دیدار کرد.
کمیته حقوق بشر انجمن اسلامی امیرکبیر: شکنجه ۹ دانشجوی دربند پلی تکنیک نقض کرامت بشری است
کمیته حقوق بشر انجمن اسلامی امیرکبیر: شکنجه ۹ دانشجوی دربند پلی تکنیک نقض کرامت بشری است
خبرنامه امیرکبیر: کمیته حقوق بشر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه صنتعی امیرکبیر با انتشار بیانیه ای نسبت به وضعیت سلامت دانشجویان بازداشت شده این دانشگاه هشدار داد. تماس چند نفر از دانشجویان بازداشت شده با خانواده هایشان و اطلاع از فشارهای غیرانسانی بر دانشجویان بازداشت شده، باعث نگرانی شدید نسبت به وضعیت سلامت دانشجویان شده است. این کمیته از تمامی از تمامی افراد و سازمان های مدافع حقوق بشر خواسته است تا به نقض حقوق انسانی دانشجویان بازداشت شده رسیدگی کنند.
متن این بیانیه به شرح زیر است:مجید توکلی، حسین ترکاشوند، کوروش دانشیار و اسماعیل سلمان پور در روز هفدهم بهمن ماه توسط نیروهای امنیتی، پیش از برگزاری مراسم سالگرد مهندس بازرگان، به شیوه ای غیرقانونی، بازداشت شدند. روز ششم اسفندماه و درست یک روز پس از دفن شهدا در دانشگاه پلی تکنیک نیز چهار دانشجوی ديگر دانشگاه پلی تکنیک، احمد قصابان، عباس حكيم زاده و نريمان مصطفوي و مهدي مشايخي، با تهاجم همزمان نیروهای امنیتی به غیرقانونی ترین شیوه بازداشت شده و در بند امنیتی ۲۰۹ اوین بسر می برند. روز ۲۲ اسفند ماه نیز یسر ترکمن دیگر عضو شورای مرکزی انجمن اسلامی دانشگاه صنعتی امیرکبیر با همکاری نیروهای حراست و مدیریت دانشگاه امیرکبیر، همراه با ضرب و شتم بسیار به نیروهای امنیتی تحویل داده شد.گذشته از آن که نفس بازداشت این دانشجویان، چگونگی بازداشت آنان (یعنی تمامی اقدامات صورت گرفته در حین بازداشت دانشجویان، از ضرب و شتم تا تفتیش و بهم ریختگی کامل منازل این دانشجویان) غیرقانونی است، اما انچه در این مجال بررسی ان ضروری تر بنظر می رسد شکنجه ی روحی و جسمی دانشجویان دربند است که با توجه به تجربه تلخ شکنجه های وحشیانه دانشجویان دربند در پرونده جعل نشریات دانشجوئی، توجه به آن اهمیتی دوچندان می یابد.لازم به ذکر است که در اردیبهشت ۱۳۸۵، پس از وقوع سناریوی جعل نشریات دانشجوئی توسط نهادهای بسیجی و امنیتی، هشت دانشجوی دانشگاه امیرکبیر باز داشت شدند. در اواسط مردادماه با آزادی ۵ دانشجو اخباری تلخ از چگونگی شکنجه و جزئیات شکنجه دانشجویان دربند پلی تکنیک و بویژه سه تن از آنان یعنی مجید توکلی، احمد قصابان و احسان منصوری، منتشر شد. سرانجام شرح جزئیات تکان دهنده این شکنجه های روحی و جسمی دانشجوین بازداشت شده، با اقدام شجاعانه سه خانواده ی دانشجویان دربند یعنی مجید توکلی، احمد قصابان و احسان منصوری، در طی نامه ای سرگشاده به رئیس قوه قضائیه، فاش شد. این نامه سرگشاده که توسط خانواده ی دانشجویان دربند منتشر شد تنها گوشه ای از ابعاد تکان دهنده نقض حقوق انسانی موجود در سیستم قضائی و امنیتی کشور بود.اکنون بیش از ۵۰ روز از بازداشت غیرقانونی مجید توکلی، حسین ترکاشوند، کوروش دانشیار و اسماعیل سلمان پور، و بیش از یک ماه از بازداشت غیرقانونی احمد قصابان، عباس حكيم زاده و نريمان مصطفوي و مهدي مشايخي، و بیش از ۲۰ روز از بازداشت غیرقانونی یاسر ترکمن می گذرد. در این مدت تنها ارتباط دانشجویان بازداشت شده، ۱ یا ۲ بار تماس و آن هم با حضور بازجویان است. هم چنین لازم به ذکر است که عباس حکیم زاده و یاسر ترکمن نیز دو دانشجوئی هستند که تا بحال هیچ تماسی با خانوداه خود نداشته اند. این در حالی است که با توجه به بیماری مزمن عباس حکیم زاده، نگرانی های فراوانی در مورد سلامتی جسمانی وی وجود دارد.دانشجویان بازداشت شده در تماس های کوتاه مدت خود، با حضور بازجویان وزارت اطلاعات بطور مبهم از سلامتی خود خبر داده اند اما نحوه صحبت کردن آنها، که به گواهی خانواده های آنان، که بصورت بریده و همراه با اضطراب و ترس شدید بوده، حکایت از وضعیت نامناسب دانشجویان دربند داشته است. بنا به گفته های خانواده های دانشجویان، صدای بازجویان که به دانشجویان حکم می کرده اند که بگویند “ما حالمان خوب است” و “ما در اعتصاب غذا نیستیم” براحتی قابل شنیدن بوده است. هم چنین یکی از دانشجویان از تداوم بازجوئی ها در تمامی ساعات شبانه روز همراه با آزارهای متعدد جسمی و روحی اطلاع داده است.تجربه بازداشت دانشجویان دانشگاه پلی تکنیک در ادوار متعدد نشان داده است که در این دوران تمامی دانشجویان برای مدت طولانی در سلول انفردای بسر می برند. آنها در تمامی ساعات شبانه روز تحت بازجوئی های مداوم و حتی برای بیش از ۱۰ ساعت و تحت شدیدترین و غیرانسانی ترین شکنجه های روحی و جسمی و شدید ترین توهین ها از سوی بازجویان قرار می گیرند. میزان این شکنجه ها و ضرب و شتم های فیزیکی گاه به حدی است که دانشجویان در طول بازجوئی از حال رفته و بیهوش می شوند.همه این اقدامات در حالی که قانون اساسی ایران در ماده ۳۸ و ۳۹، بر عدم هتك حرمت و حيثيت فرد بازداشت شده، و در ماده ۵ اعلاميه جهاني حقوق بشر و ماده ۷ ميثاق بين المللي حقوق مدني و سياسي، بر ممنوعيت شكنجه و هرگونه رفتار غيرانساني و توهين آميز و آزارهاي روحي و جسمي تاکید شده است. تمامی اسناد بین المللی که دولت ایران عضو آن است، شکنجه را اقدامی در مغایرت آشکار با حیثیت و کرامت بشری عنوان کرده و در هر شکلی آنرا ممنوع و قابل مجازات دانسته اند.سازمان های غیردولتی مدافع حقوق بشر مانند دیده بانی حقوق بشر و عفو بین الملل نیز تاکنون با صدور بیانیه های متعدد نگرانی عمیق خود را نسبت به شکنجه و آزار و اذیت روحی و جسمی دانشجویان دربند ابراز کرده و خواهان پایان دادن به این اقدامات ضد بشری شده اند.امروز دوباره تاریخ در حال تکرار است. اکنون تمامی شواهد حاکی از آن است که ۹ دانشجوی دربند پلی تکنیک، مجید توکلی، حسین ترکاشوند، کوروش دانشیار، اسماعیل سلمان پور، نریمان مصطفوی، احمد قصابان، مهدی مشایخی، عباس حکیم زاده و یاسر ترکمن، كه هم اكنون در بازداشت بسر مي برند، تحت شدیدترین و غیرانسانی ترین شکنجه ها و آزارهای روحی و جسمی قرار دارند.اینک بر تمامی سازمان های مدافع حقوق بشر در ایران و در سراسر دنیاست که در راستای وظایف تعریف شده و آرمان ها و اهداف خود، در قالب اقدامات متعدد حمایتی و تبلیغی توجه تمامی انسان های آزادیخواه و بشر دوست را به نقض های متعدد و سیستماتیک حقوق بشر در مورد دانشجویان در بند دانشگاه پلی تکنیک و همه دیگر دانشجویان دربند ایران، معطوف دارند و از این طریق دولت ایران را بعنوان دولت مرتکب نقض حقوق بشر، به رعایت کامل و دقیق مفاد میثاق های بین المللی مطابق با تعهدات خود وادار سازند.کمیته حقوق بشر انجمن اسلامی دانشگاه صنعتی امیرکبیر (پلی تکنیک تهران)۹ فروردین ۱۳۸۸
شکنجه رامین صادقی در بازداشتگاه
شکنجه رامین صادقی در بازداشتگاه
شکنجه شدید رامین صادقی، از فعالان آذربایجانی در بازداشتگاهمنابع موثق گزارش می دهند: «رامین صادقی اصل، از فعالین مدنی آذربایجانی در اردبیل که روز ۱۷ بهمن ۸۷ در خانه پدریش بازداشت شده است کماکان در شرایط وخیمی و زیر شدید ترین شکنجه ها در بازداشتگاه وزارت اطلاعات اردبیل به سر می برد». محمد صادقی، برادر این فعال آذربایجانی ۲۴ اسفند ۸۷ پس از تحمل ۱۷ روز بازداشت موقت به قید وثیقه ۳۰ میلیون تومانی از زندان آزاد شده است. پیشتر نیز ابراهیم صادقی، برادر کوچکتر نامبردگان پس از تحمل دو هفته بازداشت از زندان آزاد شده بود . در این میان به گفته یکی از زندانیانی که به تازگی از بازداشتگاه اداره اطلاعات اردبیل آزاد شده است ماموران به صورت هولناکی رامین و برادرش محمد صادقی را شکنجه نموده اند. بازجویان آنها را به مدت چند روز از یک پا آویزان کرده و با دستگاهی به نام چرخ و فلک شکنجه کرده اند. «دادن شوک الکتریکی، ضرب و شتم شدید، زدن شلاق با استفاده از کابل ، سلول انفرادی، بی خوابی دادن و توهين و تحقير» نیز از جمله دیگر روش هايی بوده که جهت گرفتن اعترافات دروغین به کار برده شده است. به گفته این منبع موثق، برادران صادقی تحت این شکنجه های شدید جسمی و روحی مجبور به اقرار به کارهای ناکرده شده اند. از جمله اینکه اعتراف نامه ای را امضا کرده اند که در آن نشان می دهد نامبردگان به همراه سه تن دیگر از فعالین آذربایجانی در مغان از رود ارس (رود مرزی بین ایران وجمهوری آذربایجان) گذشته و با عوامل خارجی در جمهوری آذربایجان ارتباطات نزدیکی داشته اند تا رهنمودهای لازم را برای پخش سی دی و اعلامیه و در کل پیشبرد حرکت آذربایجان از آنها دریافت کنند. آنها همچنین مجبور شده اند تا بر علیه دیگر فعالین آذربایجانی از جمله عباس لسانی و همسر وی اعترافات دروغین بدهند. از طرفی به گفته مدافعان حقوق بشر، قرار بود رامین صادقی نیز پس از اتمام تحقیقات اداره اطلاعات پیش از عید نوروز آزاد شود اما زمانی که وی جهت طی مراحل محاکمه، در دادیاری دادسرای اردبیل حضور یافته، حاضر نشده است که صحت اعترافات موجود در پرونده در زمان بازپرسی را تایید نماید. وی اعلام نموده است که « تمامی این اعترافات زیر شکنجه های شدید جسمی و روحی از وی اخذ شده و فاقد اعتبار است». اما دادیار دادسرای اردبیل پس از شنیدن سخنان رامین دستور داده که وی را به منظور قبولاندن اعترافات پیشین دوباره به اداره اطلاعات بازگردانند. رامین و دو برادر دیگرش در مدت بازداشت از حق داشتن وکیل و ملاقات با خانواده محروم بوده اند. شایان ذکر است پیش از این نیز رامین صادقی در جریان مناسبتهای مختلف از جمله روز جهانی زبان مادری (۲ اسفند ۸۵) دستگیر و پس از یکماه بازداشت موقت به قید وثیقه از زندان آزاد شده بود. سازمان عفو بین الملل همزمان با بازداشت این فعال آذربایجانی با اتشار بیانیه ای او را زندانی عقیده نامیده وخواهان آزادی وی شده بود. ساوالان سسی
رشوه 10 میلیون دلاری ایران برای اخراج سفیر اسراییل
رشوه 10 میلیون دلاری ایران برای اخراج سفیر اسراییل
آينده : در حالی که اسراییل از قطع رابطه کشور موریتانی با این کشور که همزمان با فجایع غزه رخ داد، به شدت ناراضی است، روزنامه اسراییلی هاآرتص مدعی شد اخراج سفير اسراييل از اين كشور ناشی از پرداخت 10 ميليون دلاری ایران به موريتاني بوده است.به گزارش سرویس بین الملل آینده، این روزنامه نوشت: تنها چند هفته پس از اخراج سفير اسراييل از موريتاني كه با تشويقهاي ايران صورت گرفت، تهران در تلاش است تا كنترل بيمارستاني در پايتخت موريتاني را براي تحقيقات در مورد سرطان و درمان آن در دست بگيرد، بيمارستاني كه نماد روابط ميان اورشليم و نوئاكخوت(پایتخت موریتانی) بوده است.منوچهر متكي چهارشنبه گذشته در حالي به موريتاني سفر كرد كه اين اولين مورد سفر يك مقام ايراني به اين كشور از سال 1982 تا كنون بود. اگرچه اين ديدار تنها 6 ساعت به طول انجاميد اما دربردارنده بازديدي از بيمارستاني بود كه در ميان مردم محلي به بيمارستان اسراييلي مشهور است.كار احداث اين بيمارستان از زمان تيره شدن روابط اسراييل و موريتاني در اين ماه متوقف شده است. گزارشاتي وجود دارد كه نشان مي دهد ايران براي اخراج سفير اسراييل از اين كشور 10 ميليون دلار را به موريتاني پرداخت كرده است.متكي در جريان بازديد از اين بيمارستان وعده داد كه ايران براي تكميل ساخت اين بيمارستان جايگزين اسراييل مي شود. متكي همچنين از اقدامات دولت موريتاني در تعليق روابط با اسراييل استقبال كرده و گفت:"دشمنان ما در خاورميانه به پايان راه رسيده اند."طرح ساخت اين بيمارستان در سال 2000 توسط وزارت بهداشت اسراييل مطرح شده بود كه در طول چند سال با توجه به نوسان روابط دولت موريتاني و اسراييل با فراز و نشيب هاي زيادي همراه بود.حدود 9 ماه قبل اين پروژه به طور كامل متوقف شد. قرار است تا دو ماه آينده مراسمي رسمي براي اين بيمارستان برگزار شود. اکنون که روابط موریتانی و اسرائیل قطع شده، هاآرتص مدعی است که اسراييل قصد داشته تا محموله اي از تجهيزات پيشرفته پزشكي شامل دستگاههاي اشعه ايكس و تيمي از پزشكان مجرب را براي آموزش پزشكان موريتاني به اين كشور اعزام كند.
یازده هزار تصادف در12 روز
درروزهای نوروزی حداقل روزی 24 نفر درتصادفات کشته شده اند
واحدمرکزی خبر: رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی کشور گفت: تلفات جاده ای در فاصله زمانی 25 اسفند 87 تا ششم فروردین درمقایسه با پارسال پانزده درصد کاهش یافت. سرداررویانیان امروز درحاشیه مراسم تشییع پیکر دو امدادگر جوان جمعیت هلال احمر شهرستان شیروان گفت: در این مدت یازده هزار فقره تصادف در کشور روی داد که در مقایسه با آمار 13 هزار فقره تصادف درمدت مشابه در پارسال، 16% کاهش یافته است.
رویانیان با تشکر از مردم و مسافران گفت: امسال تنها در دو مسیر کوهستانی کشور به علت حجم بالای تردد خودروها با توقف های مقطعی روبرو بودیم و در بقیه محورها ترافیک جاده ای، روان است.
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی کشور با اشاره به کشته شدن سه پلیس و دو امدادگر هلال احمر در ده روز گذشته، از رانندگان و مسافران خواست بـا رعایت قوانین و مقررات از خطاهای مرگ آفرین جاده ای پیشگیری کنند وبه این ترتیب قدرشناس تلاش از جان گذشتگان و خدمتگزاران خود باشند و تعطیلات دلنشینی را رقم بزنند.
كمک رژیم تهران به پرتاب موشک كره شمالی
ایران تایمز: بنا به گزارش فاكس نيوز يك روزنامه ژاپني خبر داده است 15 كارشناس جمهوری اسلامی براي مشاوره به كره شمالي در پرتاب موشک خود در پيونگ يانگ به سر مي برند.
بنا به گزارش روزنامه ژاپني سانکی شیمبون برخي از اين كارشناسان از گروه صنعتي "همت" هستند كه توليد كننده ماهواره و موشک جمهوری اسلامی است.
اين هيات نامه اي از احمدي نژاد براي رهبر كره شمالي كيم جونگ ايل آورده كه در آن احمدي نژاد بر اهميت همكاري هاي جمهوری اسلامی با کره شمالی در رابطه با فناوري فضايي تاكيد كرده است.
كره شمالي اعلام كرده قصد دارد طي روزهاي 4 الي 8 آوريل يك ماهواره مخابراتي را بر فراز ژاپن قرار دهد اما آمريكا و متحدانش در منطقه بر اين باورند كره شمالي مخفيانه قصد دارد موشك "تائپودونگ 2" خود را كه مي تواند به آمريكاي شمالي برسد آزمايش كند.
رژیم در عراق بيمارستان تخصصی می سازد
خبرگزاري حکومتی آريا: جمهوري اسلامي در شهر نجف عراق بيمارستان تخصصي بيماريهاي سرطان و تالاسمي احداث مي کند.
به گزارش واحد برونمرزي صدا و سيما؛ «فاطمه هاشمي رفسنجاني» رئيس موسسه بيماريهاي خاص گفت، اين موسسه هزينه ساخت بيمارستان تخصصي بيماريهاي سرطان و تالاسمي درشهر نجف اشرف را پرداخت مي كند.
«زيد رياض حمزه» مشاور استاندار نجف در امور درماني هم امروز(يکشنبه) گفت، در سفرسه هفته پيش هاشمی رفسنجانی به عراق، توافقنامه احداث و تجهيز اين بيمارستان شامل سه بخش بيماريهاي سرطان و تالاسمي و شستشوي كليه امضاء شد.
بازديد بی سابقه 800 هزارنفر از پارسه پاسارگاد
سایت میراث آریا: براساس برآوردهاي صورت گرفته با احتساب بازديدهاي رايگان تا روزهفتم فروردين ماه سال جاري بالغ بر 800 هزار نفر از مجموعه پارسه پاسارگاد بازديد کردند.
مدير بنياد پژوهشي پارسه پاسارگاد در گفتگوبا ميراث آريا(chtn) ضمن بيان اين مطلب افزود: بررسي آمارهاي موجود بيانگر رشد 25درصدي ميزان بازديد کننده نوروزي درهفت روزنخست جاري نسبت به مدت مشابه سال گذشته بوده است .
محمدحسن طالبيان درادامه خاطرنشان کرد: براساس گزارش ها وآمارهاي موجود در روزهفتم فرورودين ماه امسال تعداد 25هزار نفرازمجموعه پاسارگاد بازديد کردند که اين رقم بيشترين ميزان بازديد درمقايسه با سايرروزهاي سال اعلام شده است.
هشدار نسبت به وضعیت دانشجویان دربند در اوین
کمیته حقوق بشر انجمن اسلامی امیرکبیر: شکنجه ۹ دانشجوی دربند پلی تکنیک نقض کرامت بشری است
خبرنامه امیرکبیر: کمیته حقوق بشر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه صنتعی امیرکبیر با انتشار بیانیه ای نسبت به وضعیت سلامت دانشجویان بازداشت شده این دانشگاه هشدار داد. تماس چند نفر از دانشجویان بازداشت شده با خانواده هایشان و اطلاع از فشارهای غیرانسانی بر دانشجویان بازداشت شده، باعث نگرانی شدید نسبت به وضعیت سلامت دانشجویان شده است. این کمیته از تمامی از تمامی افراد و سازمان های مدافع حقوق بشر خواسته است تا به نقض حقوق انسانی دانشجویان بازداشت شده رسیدگی کنند.
متن این بیانیه به شرح زیر است:
مجید توکلی، حسین ترکاشوند، کوروش دانشیار و اسماعیل سلمان پور در روز هفدهم بهمن ماه توسط نیروهای امنیتی، پیش از برگزاری مراسم سالگرد مهندس بازرگان، به شیوه ای غیرقانونی، بازداشت شدند. روز ششم اسفندماه و درست یک روز پس از دفن شهدا در دانشگاه پلی تکنیک نیز چهار دانشجوی ديگر دانشگاه پلی تکنیک، احمد قصابان، عباس حكيم زاده و نريمان مصطفوي و مهدي مشايخي، با تهاجم همزمان نیروهای امنیتی به غیرقانونی ترین شیوه بازداشت شده و در بند امنیتی ۲۰۹ اوین بسر می برند. روز ۲۲ اسفند ماه نیز یسر ترکمن دیگر عضو شورای مرکزی انجمن اسلامی دانشگاه صنعتی امیرکبیر با همکاری نیروهای حراست و مدیریت دانشگاه امیرکبیر، همراه با ضرب و شتم بسیار به نیروهای امنیتی تحویل داده شد.
گذشته از آن که نفس بازداشت این دانشجویان، چگونگی بازداشت آنان (یعنی تمامی اقدامات صورت گرفته در حین بازداشت دانشجویان، از ضرب و شتم تا تفتیش و بهم ریختگی کامل منازل این دانشجویان) غیرقانونی است، اما انچه در این مجال بررسی ان ضروری تر بنظر می رسد شکنجه ی روحی و جسمی دانشجویان دربند است که با توجه به تجربه تلخ شکنجه های وحشیانه دانشجویان دربند در پرونده جعل نشریات دانشجوئی، توجه به آن اهمیتی دوچندان می یابد.
لازم به ذکر است که در اردیبهشت ۱۳۸۵، پس از وقوع سناریوی جعل نشریات دانشجوئی توسط نهادهای بسیجی و امنیتی، هشت دانشجوی دانشگاه امیرکبیر باز داشت شدند. در اواسط مردادماه با آزادی ۵ دانشجو اخباری تلخ از چگونگی شکنجه و جزئیات شکنجه دانشجویان دربند پلی تکنیک و بویژه سه تن از آنان یعنی مجید توکلی، احمد قصابان و احسان منصوری، منتشر شد. سرانجام شرح جزئیات تکان دهنده این شکنجه های روحی و جسمی دانشجوین بازداشت شده، با اقدام شجاعانه سه خانواده ی دانشجویان دربند یعنی مجید توکلی، احمد قصابان و احسان منصوری، در طی نامه ای سرگشاده به رئیس قوه قضائیه، فاش شد. این نامه سرگشاده که توسط خانواده ی دانشجویان دربند منتشر شد تنها گوشه ای از ابعاد تکان دهنده نقض حقوق انسانی موجود در سیستم قضائی و امنیتی کشور بود.
اکنون بیش از ۵۰ روز از بازداشت غیرقانونی مجید توکلی، حسین ترکاشوند، کوروش دانشیار و اسماعیل سلمان پور، و بیش از یک ماه از بازداشت غیرقانونی احمد قصابان، عباس حكيم زاده و نريمان مصطفوي و مهدي مشايخي، و بیش از ۲۰ روز از بازداشت غیرقانونی یاسر ترکمن می گذرد. در این مدت تنها ارتباط دانشجویان بازداشت شده، ۱ یا ۲ بار تماس و آن هم با حضور بازجویان است. هم چنین لازم به ذکر است که عباس حکیم زاده و یاسر ترکمن نیز دو دانشجوئی هستند که تا بحال هیچ تماسی با خانوداه خود نداشته اند. این در حالی است که با توجه به بیماری مزمن عباس حکیم زاده، نگرانی های فراوانی در مورد سلامتی جسمانی وی وجود دارد.
دانشجویان بازداشت شده در تماس های کوتاه مدت خود، با حضور بازجویان وزارت اطلاعات بطور مبهم از سلامتی خود خبر داده اند اما نحوه صحبت کردن آنها، که به گواهی خانواده های آنان، که بصورت بریده و همراه با اضطراب و ترس شدید بوده، حکایت از وضعیت نامناسب دانشجویان دربند داشته است. بنا به گفته های خانواده های دانشجویان، صدای بازجویان که به دانشجویان حکم می کرده اند که بگویند “ما حالمان خوب است” و “ما در اعتصاب غذا نیستیم” براحتی قابل شنیدن بوده است. هم چنین یکی از دانشجویان از تداوم بازجوئی ها در تمامی ساعات شبانه روز همراه با آزارهای متعدد جسمی و روحی اطلاع داده است.
تجربه بازداشت دانشجویان دانشگاه پلی تکنیک در ادوار متعدد نشان داده است که در این دوران تمامی دانشجویان برای مدت طولانی در سلول انفردای بسر می برند. آنها در تمامی ساعات شبانه روز تحت بازجوئی های مداوم و حتی برای بیش از ۱۰ ساعت و تحت شدیدترین و غیرانسانی ترین شکنجه های روحی و جسمی و شدید ترین توهین ها از سوی بازجویان قرار می گیرند. میزان این شکنجه ها و ضرب و شتم های فیزیکی گاه به حدی است که دانشجویان در طول بازجوئی از حال رفته و بیهوش می شوند.
همه این اقدامات در حالی که قانون اساسی ایران در ماده ۳۸ و ۳۹، بر عدم هتك حرمت و حيثيت فرد بازداشت شده، و در ماده ۵ اعلاميه جهاني حقوق بشر و ماده ۷ ميثاق بين المللي حقوق مدني و سياسي، بر ممنوعيت شكنجه و هرگونه رفتار غيرانساني و توهين آميز و آزارهاي روحي و جسمي تاکید شده است. تمامی اسناد بین المللی که دولت ایران عضو آن است، شکنجه را اقدامی در مغایرت آشکار با حیثیت و کرامت بشری عنوان کرده و در هر شکلی آنرا ممنوع و قابل مجازات دانسته اند.
سازمان های غیردولتی مدافع حقوق بشر مانند دیده بانی حقوق بشر و عفو بین الملل نیز تاکنون با صدور بیانیه های متعدد نگرانی عمیق خود را نسبت به شکنجه و آزار و اذیت روحی و جسمی دانشجویان دربند ابراز کرده و خواهان پایان دادن به این اقدامات ضد بشری شده اند.
امروز دوباره تاریخ در حال تکرار است. اکنون تمامی شواهد حاکی از آن است که ۹ دانشجوی دربند پلی تکنیک، مجید توکلی، حسین ترکاشوند، کوروش دانشیار، اسماعیل سلمان پور، نریمان مصطفوی، احمد قصابان، مهدی مشایخی، عباس حکیم زاده و یاسر ترکمن، كه هم اكنون در بازداشت بسر مي برند، تحت شدیدترین و غیرانسانی ترین شکنجه ها و آزارهای روحی و جسمی قرار دارند.
اینک بر تمامی سازمان های مدافع حقوق بشر در ایران و در سراسر دنیاست که در راستای وظایف تعریف شده و آرمان ها و اهداف خود، در قالب اقدامات متعدد حمایتی و تبلیغی توجه تمامی انسان های آزادیخواه و بشر دوست را به نقض های متعدد و سیستماتیک حقوق بشر در مورد دانشجویان در بند دانشگاه پلی تکنیک و همه دیگر دانشجویان دربند ایران، معطوف دارند و از این طریق دولت ایران را بعنوان دولت مرتکب نقض حقوق بشر، به رعایت کامل و دقیق مفاد میثاق های بین المللی مطابق با تعهدات خود وادار سازند.
کمیته حقوق بشر انجمن اسلامی دانشگاه صنعتی امیرکبیر (پلی تکنیک تهران)۹ فروردین ۱۳۸۸
رشوه 10 میلیون دلاری رژیم برای اخراج سفیر اسراییل
آینده نیوز: روزنامه اسراییلی هاآرتص نوشت اخراج سفير اسراييل از موریتانی ناشی از پرداخت رشوه 10 ميليون دلاری جمهوری اسلامی به این کشور بوده است.
این روزنامه نوشت: تنها چند هفته پس از اخراج سفير اسراييل از موريتاني كه با تشويقهاي رژیم تهران صورت گرفت، این رژیم در تلاش است تا كنترل بيمارستاني در پايتخت موريتاني را براي تحقيقات در مورد سرطان و درمان آن در دست بگيرد، بيمارستاني كه نماد روابط ميان اورشليم و نوئاكخوت (پایتخت موریتانی) بوده است.
منوچهر متكي وزیر خارجه جمهوری اسلامی چهارشنبه گذشته در حالي به موريتاني سفر كرد كه اين اولين مورد سفر يك مقام رژیم تهران به اين كشور از سال 1982 تا كنون بود. اگرچه اين ديدار تنها 6 ساعت به طول انجاميد اما دربردارنده بازديدي از بيمارستاني بود كه در ميان مردم محلي به بيمارستان اسراييلي مشهور است.
كار احداث اين بيمارستان از زمان تيره شدن روابط اسراييل و موريتاني در اين ماه متوقف شده است. گزارشاتي وجود دارد كه نشان مي دهد رژیم تهران براي اخراج سفير اسراييل از اين كشور 10 ميليون دلار را به موريتاني پرداخت كرده است.
متكي در جريان بازديد از اين بيمارستان وعده داد كه جمهوری اسلامی براي تكميل ساخت اين بيمارستان جايگزين اسراييل مي شود. متكي همچنين از اقدامات دولت موريتاني در تعليق روابط با اسراييل استقبال كرده و گفت: "دشمنان ما در خاورميانه به پايان راه رسيده اند."
بیانیه سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه
فروردین ١٣٨٨
سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه با وجود اینکه در ماه های پایانی سال ١٣٨٧ فشار ها وتهدیدها بر اعضای این سندیکا افزایش پیدا کرده و باعث بازداشت های متعددی شده و بعد از آزادی دستگیر شدگان رئیس هیئت مدیره این سندیکا دستگیر و به طور نامعلوم در زندان به سر می برد آغاز سال ١٣٨٨ را تبریک گفته و خواستار آزادی تمام فعالین کارگری می باشد.
در سالی که گذشت کارگران نیشکر هفت تپه بعد از سال ها مبارزه توانستند با انتخاب اعضای هیئت مدیره سندیکای مستقل خود را بازگشایی کنند.
اعضای هیئت مدیره این سندیکا در حالی که تنها برای اعتراض به عدم پرداخت دستمزد ها و جلوگیری از تعطیلی کارخانه و فروش زمین های حاصلخیز و خصوصی سازی شرکت به احیای سندیکای مستقل کارگری و تعیین نمایندگان واقعی خود اقدام کرده بودند در طول ماه های گذشته با اتهام تبلیغ علیه نظام ، به کرات به دادگاه انقلاب احضار و مورد بازجویی قرار گرفتند .
در ماههای پایانی سال ١٣٨٧ اذیت و آزار اعضای هیئت مدیره ، فعالین و اعضای خانواده هایشان افزایش یافت و حتی وکیل سندیکا آقای دکتر محمد اولیایی فرد هم از این امر مستثنی نبود. در ادامه این فشارها و بازداشت ها تمامی اعضای هیئت مدیره توسط وزارت اطلاعات احضار و بازداشت شدند و در مواردی منازل مسکونیشان نیز مورد تفتیش قرار گرفت دستگیر شدگان با تودیع قرار کفالت از زندان آزاد شدند اما رئیس هیئت مدیره این سندیکا کماکان بدون هیچ خبری در زندان به سر می برد.
متاسفانه به دلیل شرایط حاکم ، هرگونه فعالیت مستقل کارگری سریعا سرکوب می شود و در این راستا ضمن اینکه سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه اولین و آخرین تشکل سرکوب شده نمی باشد ، بوجود آوردن تشکل کارگری بدون پرداخت هزینه میسر نیست.
امروز بسیار ی از کارگران به دلیل فعالیت های کارگری بیکار ، سرگردان و محروم از فعالیتهای اجتماعی هستند ، مسئولین سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه و شرکت واحد و فعالین انجمن های صنفی معلمان و ... در زندان به سر می برند و یا منتظر اجرای حکم صادره هستند.
ما در راه آزادی تشکل مستقل کارگری و زندگی شایسته انسانی که در منشور حقوق بشر قید گردیده و از حقوق اولیه انسانی است از هر ابزاری استفاده خواهیم کرد .
کارگران نیشکر هفت تپه در طول این مدت مورد حمایت های معنوی بسیاری از نهاد های کارگری و حقوق بشری از جمله اتحادیه بین المللی کارگران صنایع مواد غذایی ، کشاورزی و خدمات (IUF) قرار داشته و تمامی این نهاد ها را در کنار خود داشته است.
سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه ، سپاسگزار تمامی زحمات این نهاد ها و عزیزان می باشد و از این حمایت ها ی معنوی استقبال کرده و خواهان ادامه آن تا زمان آزادی کامل فعالیت هایش می باشد.
با آرزوی محو سرکوب و زندان و گسترش عدالت و آزادی در سراسر گیتی
سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه فروردین ١٣٨٨
اعدام یک جوان در زندان مرکزی سنندج
فعالان حقوق بشر در ایران
رحمت صادقی جوان 23 ساله سنندجی در هفته دوم اسفندماه در زندان مرکزی سنندج اعدام شد.
اواخر سال 1383 درشهر کامیاران واقع در استان کردستان،یک سری سوءتفاهمات منجر به وقوع نزاعی می شود که در نهایت یک جوان دانشجو جان خود را از دست میدهد در این واقعه رحمت صادقی به عنوان قانل معرفی و به مرگ محکوم می شود.
نامبرده علیرغم بی گناه خواندن خود در دادگاه اولیه و سپس دیوان عالی کشور به اعدام محکوم شد، حکم وی در هفته دوم اسفندماه سال گذشته در زندان مرکزی سنندج به اجرا گذارده شد.
آثار شکنجه بربدن امیدرضا میرصیافی به گفته نزدیکانش
شواهد بدست آمده نشان می دهد امیدرضا میرصیافی، وبلاگ نویس ایرانی زیر شکنجه دژخیمان رژیم در زندان اوین به قتل رسیده است. سازمان گزارشگران بدون مرز خواهان مجازات عاملان قتل این زندانى سياسى شده است.
معصومه میرصیافی: برای ما هم طبق گفته های کلانتری، زندان و بیمارستان، هر سه تناقض وجود دارد. و هیچکدام از مطالبی که گفته شده، همخوانی ندارد و این تناقض در مطالب باعث شده که ما به هر حال به موضوع پی ببریم.
امیرپرویز میرصیافی: ما صبح فردایی که خبردار شدیم، رفتیم برای شناسایی جسد، من خودم جسد را دیدم، گوش سمت چپ خونریزی شدید داشت، بینی اش پر از لخته های خون بود، صورتش کبود بود، پشت کتف ها کبود بود و پشت کمر، و ظاهرا قسمت پشت گوش آن قسمت، جمجمه شکستگی هم داشته، طوری که آن ملافه ای که جسد را پیچیده بودند کاملا خونی شده بود قسمت زیر سر. بعد آنجا جسد را به ما تحویل دادند فرستادیم پزشکی قانونی کهریزک، چهار ساعت طول کشید، ظاهرا کالبد شکافی انجام شد به ما توضیح خاصی ندادند. یک فرمی به ما داده شد که داخلش توضیحاتی خواسته بودند از سوابق بیماری امید که ما همه را رد کردیم ، ایشان نه بیمار بود نه معتاد بود و نه هیچی. بعدش یک قسمتی نوشته بود که آیا شما شکایتی دارید؟ من هم نوشتم که بله. البته افرادی آنجا بودند می گفتند که اگر بنویسید شکایت دارید جسد را ممکن است تحویل تان ندهند. من هم آنجا گفتم که اصلا جسد را نمیخواهم تحویل بدهند و جسد امید به چه درد من می خورد؟ من نوشتم ما شکایت داریم، مسئولین زندان اوین مقصر هستند این قتل مشکوک است و باید پیگیری شود و امضا کردم. بعد از چهار ساعت جسد را برای تدفین به ما تحویل دادند موقعی هم که داشتند پیکر پاکش را شستشو می دادند هنوز گوشش داشت خونریزی می کرد. در حالی که اینها به ما گفته بودند که ایشان قرص خورده، فشارش افت کرده و فوت کرده در حالی که کسی که فشارش افت کنه، پدر من سی سال بهیار بیمارستان سینا بوده، چنین چیزی نمی تواند صحت داشته باشد و ایشان قطعا کتک خورده، این را مطمئن هستم، ما فقط یکی از اقوام مان توانست موقعی که جسد را شناسایی میکردیم یک تصویری از سمت راست صورت بگیرد که ای کاش از سمت چپ گرفته بود. وقتی که جسد را در واقع تحویل دادند گفتند که ما گزارش پزشکی قانونی را بعدا اعلام می کنیم که ما از کسانی که قبلا چنین حوادث مشابهی برایشان پیش آمده بود پرسیدیم گفتند ممکن است دو تا سه ماه اینها طولش بدهند، و یک چیزی را هم من بگویم، ما هیچ امیدی به گزارش واقعی پزشکی قانونی نداریم، قطعا آنها هم تحت فشار خواهند بود و چیزی جز آنکه حکومت خواهد خواست نخواهند نوشت، قطعا آنها چیزی را می نویسند که به مذاق حکومت خوش بیاد، ولی من ایمان دارم که امید کتک خورده بود و بنده خدا آدم نحیفی هم بود، خیلی ظریف بود این بشر، و می دانم که زیر کتک حالش بد شده و رسیدگی نشده و ایشان در گذشته.
دكتر آلخو ويدال كودراس، خواستار مداخله بلادرنگ باراك اوباما براى جلوگيرى از يك فاجعه انسانى در شهر اشرف شد
دكتر آلخو ويدال كودراس، خواستار مداخله بلادرنگ باراك اوباما براى جلوگيرى از يك فاجعه انسانى در شهر اشرف شد
دكتر آلخو ويدال كوداراس
دكتر آلخو ويدال كودراس نايب رئيس پارلمان اروپا و رئيس كميته بينالمللى در جستجوى عدالت در يك نامه فورى به رئيسجمهور امريكا، وزارى خارجه و دفاع ايالات متحده و فرمانده نيروى چند مليتى، نگرانى عميق 2000 پارلمانتر در اروپا و آمريكاى شمالى را نسبت به اظهارات مقامهاى عراقى عليه سازمان مجاهدين خلق ايران كه زمينهساز اقدامهاى جنايتكارانه عليه ساكنان اشرف است، اعلام كرد و مداخله بلادرنگ باراك اوباما را درخواست نمود. نايب رئيس پارلمان اروپا خاطرنشان كرد ماشه اظهارات غيرقانونى مقامهاى عراقى و رفتار سركوبگرانه نيروهاى عراقى عليه ساكنان اشرف در هفتههاى گذشته با اظهارات آمرانه روز 28فوريه خامنهاى در ملاقات طالبانى كشيده شد. متعاقبا رفسنجانى در سفر يك هفتهاى خود به عراق در مورد از بين بردن قرارگاه اشرف صحبت كرد و اكنون همزمان با حضور على لاريجانى رييس مجلس حكومت ايران در عراق، بار ديگر اتهامهاى و اظهارات سركوبگرانه عليه اپوزيسيون ايران بالا گرفته است. مداخله مجاهدين در سركوب نماز جمعه و قتل اكراد و عربها و غيره كذب محض و ساخته و پرداخته رژيم آخوندى است. ساكنان اشرف و وكلايشان بارها به مقامهاى آمريكايى و عراقى اعلام كردهاند كه از يك دادگاه بينالمللى به غايت استقبال مىكنند اما تا كنون كسى جرئت نكرده است به فراخوان آنها پاسخ مثبت بدهد. رئيس كميته بينالمللى درجستجوى عدالت در ادامه نامه به رئيسجمهور آمريكا نوشت: حال كه دولت عراق زير فشار رژيم ايران، حاضر نيست حقوق ساكنان اشرف را مورد اذعان قرار دهد و هر روز محدوديت جديدى براى آنها بوجود مىآورد، همانطور كه در نامه 15مارس نوشتم از سوى 2000 پارلمانتر در اروپا و آمريكاى شمالى تأكيد مىكنيم كه نيروهاى آمريكايى بايد حفاظت اشرف را بهدست بگيرند تا به اين ترتيب دولت نوپاى عراق هم از زير فشار رژيم ايران خارج شود. كميته بينالمللى حقوقدانان در دفاع از اشرف از سوى 8500 وكيل و حقوقدان در اروپا و آمريكا به نخست وزير عراق كه رونوشت آن براى وزارى خارجه و دفاع ايالات متحده و فرمانده نيروى چند مليتى و همچنين براى دبيركل ملل متحد، كميسر عالى حقوقبشر، كميسر عالى پناهندگان، رئيس صليب سرخ بينالمللى، دبيركل عفو بينالملل و رئيس فدراسيون بينالمللى حقوقبشر ارسال شده است، خاطرنشان كرد: قلب مسأله درباره ساكنان اشرف التزامات دولت عراق به قوانين و كنوانسيونهاى بينالمللى است. در دسامبر گذشته كاخ سفيد، وزارت خارجه آمريكا و سفارت آمريكا در عراق خاطرنشان كردند كه دولت عراق درباره مراعات حقوق ساكنان اشرف تضمينهاى مكتوب ارائه كرده است. از سوى ديگر خامنهاى ديكتاتور مذهبى ايران در روز 28فوريه از رئيسجمهور عراق خواهان پيگيرى و اجراى ”توافقات دوجانبه“ در مورد اخراج مجاهدين شد. هرگونه توافق دوجانبه كه در تعارض با تضمينهاى ارائه شده از سوى دولت عراق به جامعه بينالمللى باشد، از اساس باطل و غيرقانونى است. رژيم ايران مدعى است سازمان مجاهدين خلق ايران در دهه1990 ميلادى 150هزارشيعه را در جنوب عراق قتل عام كرده است يا كردها را دركركوك و سليمانيه زير تانكهايشان له كردهاند و يا در مسجد حكمت در بغداد بجانب شيعيان تيراندازى كردهاند. هيچيك از اعضاى اين سازمان حتى براى يكبار هم در عمرشان به چنين مسجدى در بغداد نرفتهاند. در جريان جنگ كويت هم سازمان مجاهدين خلق ايران مطلقاً در كركوك و سليمانيه يا جنوب عراق حضور نداشتهاست. اسناد و اطلاعيههاى تخليه كليه پايگاهها و مراكز سازمان مجاهدين خلق ايران در شمال و جنوب عراق قبل از جنگ كويت و در اثناى جنگ و بعد از اين جنگ در اختيار مراجع بينالمللى گذاشته شده و حقوقدانان بسيارى از اين اسناد را براى ارگانهاى قضايى و محكمه جنايى عراق ارسال كردهاند. نامههاى 31ژوئيه و 14اكتبر 2008 و نامه 14ژانويه2009 از اين جمله است. ـ 12000حقوقدان و وكيل عراقى نيز قبلاً درباره دعاوى رژيم و كارزار اطلاعاتى گمراهكننده و دروغين آن به تفصيل تحقيق نموده و نتايج تحقيقات خود را 3سال پيش در ژانويه2006 در بيانيه حقوقدانان عراقى امضا و منتشر كردند و براى شهادتدادن در هر دادگاهى اعلام آمادگى نمودند. علاوه بر اين، در 6سال گذشته هر اتهام ديگرى درباره اشرف و ساكنانش كهنه و از دور خارج شده و ادعاى اينكه مجاهدين در عراق مشوق تروريسم هستند بيهوده و مضحك است. ژنرال كالدول در 20 ژوئيه 2006 در پاسخ به همين قبيل مجعولات خاطرنشان كرد كه نيروهاى آمريكايى در 7روز هفته و 24ساعت شبانه روز اشرف را تحت كنترل دارند، ساكنان اشرف 6سال محصور و تحت كنترل بودهاند و طى اين مدت مضافا بر بازديدهاى مستمر ارگانهاى بينالمللى و هيئتهاى پارلمانى، همه اتهامهاى عليه سازمان مجاهدين خلق ايران رنگ باخته و تنها توسط اطلاعات و ارگانهاى رژيم ايران بازمصرف مىشود. كميته بينالمللى حقوقدانان در دفاع از اشرف در ادامه نامه خود خاطرنشان كرده است كه تضمينهاى ارائه شده از سوى دولت عراق به جامعه بينالمللى با هر توافق دوجانبهاى با ديكتاتورى دينى ملايان در ايران در تعارض، غيرقانونى و مجرمانه است. ماده 7 اساسنامه دادگاه جنايى بينالمللى لاهه هرگونه جابجايى اجبارى جمعيتى مانند اشرف را جنايت عليه بشريت مىشناسد. از اينرو صليب سرخ بينالمللى، كميسارياى عالى پناهندگان و يونامى بارها خاطرنشان كردهاند كه ساكنان اشرف نبايد اخراج يا بازگردانده و يا در داخل عراق جابجا شوندكميته بينالمللى حقوقدانان خاطرنشان مىكند: تأكيدهاى تكرارى در مورد تروريستى بودن سازمان مجاهدين خلق ايران براى سركوب ساكنان اشرف و توجيه فشارها و محدوديتها عليه آنها اكنون بسيار كهنه، فاقد مشروعيت قانونى و غيرقابل قبول است. عصر استفاده از برچسب تروريستى براى نقض حقوق و آزاديهاى بنيادين و سركوب مخالفان سياسى به پايان رسيده است بهويژه وقتى كه سازمان مجاهدين خلق ايران شش سال پيش داوطلبانه كليه سلاحها و تجهيزات نظامى خود را به نيروهاى ائتلاف كه عراق را آزاد كردند تحويل داده است 7دادگاه اروپايى به لغو نامگذارى تروريستى مجاهدين رأى دادند و اتحاديه اروپا آن را از ليست خود حذف كرد. سازمان مجاهدين خلق ايران هرگز در ليستهاى تروريستى ملل متحد و قطعنامههاى شوراى امنيت نيز نامگذارى نشده است. بنابراين اكنون ديگر برچسب ترور يستى مطلقا در رابطه با ساكنان اشرف از سوى دولت عراق قابل استناد و استفاده نيست و تنها مصرف آن در انظار بينالمللى جلب رضايت ديكتاتورى دينى حاكم بر ايران است. كميته بينالمللى حقوقدانان در دفاع از اشرف در پايان نامه خود مىنويسد: ما همچنين بهخاطر اظهارات متناقض و گيج كننده از سوى مقامهاى مختلف عراقى بهويژه مشاور امنيتى، بسيار سپاسگزار مىشويم كه عاليجناب صراحتاً اعلام كنيد مشخصاً كدام مقام عراقى در مورد اشرف دولت شما را نمايندگى مىكند و مراجع حقوقى و بينالمللى اظهارات و موضعگيريهاى چه كسى را بايد در اين خصوص معتبر و قابل استناد محسوب كنند. كميتههاى پارلمانى ايران آزاد در نروژ، استراليا، كانادا و پارلمان اروپا در نامههاى فورى به وزيرخارجه آمريكا، وزير دفاع و فرمانده نيروى چندمليتى، جابجايى اجبارى ساكنان اشرف در داخل عراق را غيرقانونى و در تعارض آشكار با تضمينهاى كتبى كه دولت عراق به آمريكا داده بود، خواندند و خاطرنشان كردند دولت عراق برخلاف اظهارات سركوبگرانه كنونى كه ماشه آن توسط ولىفقيه رژيم ايران كشيده شده است، همزمان با سفر لاريجانى به عراق به نقض آشكار تعهدهاى خود در چارچوب قوانين بينالمللى مبادرت كرده است. ـ كميته دوستان ايران آزاد در پارلمان اروپا تحريكات و اظهارات تحريكآميز مقامهاى عراقى عليه ساكنان اشرف را به شدت محكوم نمود و چنين اظهاراتى را نقض قانون انسان دوستانه بينالمللى و كنوانسيونهاى ژنو اعلام كرد كه استرداد، اخراج اجبارى يا جابجايى اجبارى نفرات اشرف در داخل عراق را غيرقانونى مىدانند، اعلام كرد. پارلمان اروپا سياست رسمى خود را درباره اشرف كه در قطعنامههاى آن منعكس گرديده است خاطرنشان نمود و افزود: پارلمان اروپا يك سياست رسمى در مورد اشرف دارد: در 12 ژوئيه 2007 پارلمان اروپا قطعنامهيى را با اتفاق آرا تصويب كرد كه در پاراگراف7 آن گفته است: «پارلمان اروپا تهديدات اخراج و قطع كردن آذوقه سوخت و آب آشاميدنى توسط برخى مقامهاى ارشد دولت عراق عليه اعضاء اپوزيسيون ايران را كه طى 20سال گذشته پناهنده سياسى در عراق بودهاند و داراى استاتوى حقوقى ”افراد حفاظت شده طبق كنوانسيون چهارم ژنو“ هستند به شدت رد مىكند و دولت عراق را فرامىخواند كه به حقوق اين افراد طبق قانون بينالمللى احترام بگذارد». قطعنامه ديگرى كه توسط پارلمان اروپا در مورد اشرف در 4سپتامبر 2008 تصويب شد و شامل دو پاراگراف در مورد اعضاء اپوزيسيون ايران، سازمان مجاهدين در قرارگاه اشرف، در عراق بود نيز بر موقعيت حقوقى آنها بهعنوان افراد حفاظت شده طبق كنوانيسون چهارم ژنو تأكيد داشت. ـ کميته کانادايى دوستان ايران دمکراتيک در نامه خود به وزير خارجه آمريکا نوشت: اظهارات مقامهاى عراقى عليه اپوزيسيون رژيم ايران مستقر دركمپ اشرف به روشنى ابعاد فشارى را برملا مىكند که توسط رژيم ايران روى دولت عراق وارد مىشود. در چهار هفته گذشته شيطان سازى و اتهامزنى عليه مجاهدين به سطح بىسابقهاى رسيده است که راه را براى يک فاجعه انسانى عليه 3500ايرانى مخالف بىدفاع در کمپ اشرف هموار مىکند. ما متعجب نيستيم که اين اظهارات بعد از سفر رفسنجانى به عراق و در زمانى که لاريجانى از عراق ديدن مىکند شدت يافته است. سفارت آمريکا در عراق، وزارت خارجه آمريکا و کاخ سفيد در دسامبر 2008- قبل از انتقال حفاظت کمپ به عراقيها - گفتند که تضمينهاى کتبى از مقامهاى عراقى در مورد احترام به قوانين و التزامات بينالمللى در مورد رفتار انسانى با ساکنين کمپ اشرف دريافت کردهاند. با اينحال تحولات اخير در کمپ اشرف و اشاره صريح خامنهاى به توافقهاى دوجانبه بين ايران و عراق براى اخراج ساکنين به ايران ما را نسبت به اهداف واقعى در حيرت قرار مىدهد. ـ انجمن استراليائى دمکراسى در ايران در نامه خود مىنويسد: گفته مىشود كه سازمان مجاهدين خلق ايران يك سازمان تروريستى است و نمىتواند در عراق باقى بماند. اين اظهارات و مشابه آن كه پياپى از طرف مشاور امنيتى دولت عراق جريان دارد، بنظر مىرسد كه همان ”پروسه دردناك سمزدايى“ است كه آقاى موفق ربيعى از آن در شبكه تلويزيونى عرب زبان رژيم ايران خبر داده بود. اكنون ما همزمان با حضور على لاريجانى رئيس مجلس رژيم ايران در عراق، شاهد حلقه ديگرى از توطئههاى رژيم ايران عليه مجاهدين مستقر در اشرف هستيم. تا جايى كه كميته ما مطلع است، در 26فوريه 2008 لرد اسلين قاضى ارشد پيشين در بريتانيا ودادگاه عدالت اروپا و رئيس افتخارى كميته بينالمللى حقوقدانان براى دفاع از اشرف بهطور رسمى از سوى شوراى ملى مقاومت ايران آمادگى سازمان مجاهدين خلق ايران را به كميسيون بينالمللى حقيقتياب اعلام كرد تا به هرگونه اتهامى كه از سوى دولت عراق عليه مجاهدين وساكنان اشرف ممكن است وارد شود، رسيدگى كند. و اعلام كرد كه سازمان مجاهدين خلق ايران چنانچه دولت عراق هم بپذيرد آمادگى داردتا بهطور جامع و كامل مورد تحقيق كميسيون بينالمللى حقيقتياب قرار بگيرد. از آن تاريخ تا كنون يك سال گذشته است. اما دولت عراق هيچ جوابى به اين درخواست نداده است. و اكنون آقاى مالكى بدون هيچ گونه سندى اتهامهاى دروغى را كه ساخته و پرداخته رژيم ايران است، تكرار مىكند. اين اتهامها و اظهارات خطرناك كه زمينهساز يك فاجعه انسانى در مورد ساكنان اين قرارگاه است، در حالى صورت مىگيرد كه دولت عراق به آمريكا تضمينهاى مكتوب در مورد حفاظت از قرارگاه اشرف و محترم شمردن حقوق ساكنان آن داده است. _ كميته نروژى دوستان ايران آزاد در نامه خود مىنويسد: فشارهاى بىسابقه بر روى گروه اپوزيسيون ايرانى بهوضوح بيانگر فشار بىسابقه رژيم ايران بر روى دولت نوپاى عراق است. به نظرمىرسد كه حكومت ايران با اظهارات صريح على خامنهاى رهبر رژيم، با سفرمنوچهر متكى و ولايتى و هاشمى رفسنجانى و اكنون هم على لاريجانى به عراق، به كمتر از شكنجه واعدام همه مجاهدين راضى نمىشود. اين درعين حال گوياى نقش تعيين كننده اين سازمان در تحولات ايران است. در حالى كه عراق در حال حاضر از دخالتهاى رژيم ايران رنج مىبرد، شاهد كوبيدن بر طبلهاى اتهام عليه ساكنان محصور اشرف در دهههاى گذشته هستيم كه نيروهاى آمريكايى مورد به مورد آنرا در تحقيقات طولانى بررسى كرده و هيچ مبنايى براى صحت آنها نيافتند. اين در حالى است كه اين سازمان بيش از يكسال است كه درخواست رسمى و قانونى خود را براى استماع در كميسيون حقيقت ياب بينالمللى و استماع در هر دادگاه بينالمللى ديگر ارائه داده است. تحولات اخير در شهر اشرف و اشاره مشخص خامنهاى به توافق دوجانيه ميان رژيم آخوندى در ايران و دولت عراق نشان مىدهد تضمينهاى عراق هيچگونه اعتبارى ندارند. در چنين شرايطى ما معتقديم براى جلوگيرى از يك فاجعه انسانى، مسئوليت حفاظت از كمپ بايد به نيروهاى آمريكايى برگردانده شود.
Saturday, March 28, 2009
اخبار شنبه 28 مارچ - 8 فروردین
آخرين وضعيت دو زنداني بهايي در مشهد
معامله بر سر رژیم تهران؛ گفتگوی اوباما با مدویدیف
هزار شهر دنیا در خاموشی یک ساعته
نسخه آنلاین لغت نامه دهخدا و لغت نامه معین در یک سایت
نمایندگان آمریکایی: اوباما تا انتخابات ایران صبر ن...
پس از امیدرضا میرصیافی، جان رامین صادقی اصل در خطر است
سرنوشت نامعلوم مدیرعامل سندیکای کارگران نیشکر هفتتپه
.. انتقال 12 نفر از فعالان کمپین یک میلیون امضا و مادران صلح به زندان اوین
شبنامه ای در مورد مکارم شيرازی که در قم دست به دست میچرخد
امام جمعه مشهد : ترويج هوس بازي در نسل جوان از آفات پيشرفت است/ رفت و آمد هاي فاميلي در ايام نوروز ممکن است جوانان مارا به انحراف سوق دهد
آخرين وضعيت دو زنداني بهايي در مشهد
آخرين وضعيت دو زنداني بهايي در مشهد
مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران : دو شهروند بهايي به نامهاي جلاير وحدت و سيما اشراقي كه در تاريخ 7 بهمن 1387 در مشهد بازداشت شده اند تا اين تاريخ ( 8 فروردين 1388 ) هنوز در انفرادي بسر ميبرند.مسئولين ذيربط تاكنون هيچ دليل مشخصي براي دستگيري اين اشخاص به خانواده هايشان ارائه نداده اند. در طي اين مدت كه بيش از 60 روز ميشود ، آقاي جلاير وحدت تاكنون هيچ ملاقاتي با خانواده خود نداشته است. زنداني ديگر خانم سيما اشراقي نام دارد كه نامبرده نیز، تنها يك بار در تاريخ 20 اسفند 1387 با خانواده خود ملاقات كوتاهي داشته است. وضعیت قضائی و اتهامات وارده به ایشان نیز کماکان در سایه ای از ابهام قرار دارد.
معامله بر سر رژیم تهران؛ گفتگوی اوباما با مدویدیف
سایت تابناک: به گزارش ریا نووستی، رهبران آمریکا و روسیه در دیدار هفته آینده خود در لندن ، موضوع برنامه هسته ای ایران را مورد بحث و تبادل نظر قرار خواهند داد. سرگئی رابکوف معاون وزیر خارجه روسیه ، دراین باره گفت: بدون شک درباره این موضوع صحبت خواهد شد ، چرا که شریک آمریکایی ما عمیقاً نگران برنامه هسته ای ایران است.
روزنامه روسی کامرسانت نوشت می توان گفت که مذاکرات با ایران جاه طلبانه ترین پروژه "باراک اوباما" رئیس جمهور آمریکا است، چرا که اطمینانی به موفقیت آمیز بودن این پروژه وجود ندارد. در این مسئله واشنگتن به کمک روسیه نیازمند است و از این رو اوباما در نامه خود برای "دمیتری مدویدیف" رئیس جمهور فدراسیون روسیه پیشنهادی جنجالی به وی داد.
طبق اطلاعات کامرسانت، رئیس جمهور جدید آمریکا در پیام خود اطلاع داد که اگر مشکل هسته ای ایران حل شود، آمریکا آمادگی این را دارد که برنامه خود برای استقرار سپرضدموشکی در اروپا را فراموش کند.
آنطور که یک منبع نزدیک به کاخ سفید به روزنامه "کامرسانت" اطلاع داد، نامه های اوباما و مدویدیف طرح اصلی مذاکرات روسیه و آمریکا خواهند بود.
به گفته این فرد آگاه، در این نامه ها پنح موضوع کلیدی مطرح شدند: کنتترل بر تسلیحات، افغانستان، ایران، ساختار جدید امنیت اروپا و بحران اقتصادی جهانی.
یک مقام روس از توافق روسيه و آمريکا خبر داد
به گزارش خبرگزاري فرانسه از مسکو، سرگئي پريخودکو از مقامات بلندپايه کرملين روز شنبه از صدور بيانيه مشترک روسيه و آمريکا در حاشيه نشست سران کشورهاي عضو گروه بيست در لندن در مورد روابط دوجانبه خبر داد .
مشاور سياست خارجي ديميتري مدودف رئيس جمهور روسيه امروز با بيان اين مطلب به خبرنگاران گفت دو طرف بر سر صدور اعلاميه مشترک دو رئيس جمهور در نشست لندن، مشتمل بر يک بيانيه کلي درباره مناسبات روسيه و آمريکا به توافق رسيده اند .
وي افزود متن اين اعلاميه بخوبي تنظيم شده و بايد بدان به مثابه نقطه عطفي در ترسيم همکاريهاي دو کشور در آينده نگريسته شود .
باراک اوباما رئيس جمهور آمريکا و ديميتري مدودف همتاي روسي وي روز دوم آوريل (سيزدهم فروردين) در حاشيه نشست گروه بيست در لندن با هم دیدار می کنند.
قتل یک جوان دیگر زیر شکنجه
سایت ايران خبر: مامورين نيروي انتظامي مشکين شهر حين بازجويي ازيک جوان 22 ساله بنام ميکائيل مميشي عوري با وارد کردن ضربه باتوم به سراين جوان موجب خونريزي مغزي ومرگ وی شدند.
اين جوان ظاهرا به اتهام سرقت توسط اداره آگاهي مشکين شهر بازداشت شده و به وحشيانه ترين روش ممکن دراين اداره تحت شكنجه جان سپرد.
پزشک قانوني اداره کل با تاييد مرگ دراثرضربه باتوم به سرميکائيل مميشي عوري دستور دفن جنازه او را صادرکرده است.
هزار شهر دنیا در خاموشی یک ساعته
میلیون ها نفر در جهان امشب از ساعت 8 تا 9 شب به مدت یك ساعت لامپ های خود را خاموش می كنند تا بر وضع نگران کننده تغییرات آب و هوایی زمین را یادآوری كنند.
به گزارش شبكه خبر به نقل از فرانس 24، این اقدام دربیش از هزار شهر در هشتاد كشور جهان صورت می گیرد.
سازمان دبلیو دبلیو اف كه برگزاركننده این ابتكارست انتظار دارد یك میلیارد نفر در جهان امشب لامپ های خود را خاموش كنند.
نمایندگان آمریکایی: اوباما تا انتخابات ایران صبر نکند
نمایندگان آمریکایی: اوباما تا انتخابات ایران صبر نکند
بی بی سی : گروهی از نمایندگان ارشد دموکرات در کنگره آمریکا طی نامه ای سرگشاده از باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا، خواسته اند که "در اسرع وقت" مذاکرات اتمی با ایران را در چهارچوب زمانی مشخصی آغاز کند.این نمایندگان کنگره در نامه خود نوشته اند که برنامه اتمی ایران باید برای دولت آمریکا فوریت داشته باشد و به خصوص خواسته اند که دولت اوباما برای تماس با ایران در این زمینه منتظر نتیجه انتخابات ریاست جمهوری ماه ژوئن که محمود احمدی نژاد در آن با رقابت اصلاح طلبان روبروست، نماند. به گفته این گروه، هدف آمریکا در هرگونه مذاکره اتمی باید توقف برنامه غنی سازی اورانیوم ایران در آینده نزدیک باشد و در صورت شکست گفتگوها باید تحریم های سختی بر ایران تحمیل شود.از جمله نمایندگانی که به طور علنی نظر خود درباره ایران را با باراک اوباما مطرح کرده اند، استنی هویر، مقام شماره دو در مجلس نمایندگان آمریکا، رابرت واکسلر از نمایندگان ایالت فلوریدا، و نیز هنری وکسمن از نمایندگان ایالت کالیفرنیا هستند.این نمایندگان دموکرات کنگره می گویند مذاکره آمریکا با ایران باید به طور جدی انجام شود، اما آمریکا نباید به طور نامحدود به گفتگو با ایران ادامه دهد.این سیاستمداران می گویند نباید به ایران اجازه داده شود که از مذاکرات هسته ای به عنوان فرصتی برای ادامه غنی سازی اورانیوم استفاده کند.دولت ایران بارها بر حق خود برای غنی سازی اورانیوم در داخل این کشور تاکید کرده است.نمایندگان دموکرات می گویند آمریکا باید در مذاکرات اتمی به دنبال این باشد که ایران ظرف چند ماه آن هم به طور قابل تایید، برنامه غنی سازی را متوقف کند.آن ها می گویند، مذاکرات با ایران باید هرچه سریع تر شروع شود تا این که آمریکا بداند آیا این گفتگوها به هدفش خواهد رسید یا خیر.این اعضای دموکرات کنگره می گویند آمریکا نباید تا برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ایران در ماه ژوئن امسال صبر کند تا با ایران وارد مذاکره شود.آن ها نوشته اند که در صورت شکست مذاکرات هسته ای، آمریکا باید فشارهای اقتصادی علیه ایران را تشدید کند.از موارد پیشنهادی این نمایندگان دموکرات، تحریم بانک مرکزی ایران و تحریم بانک های خارجی است که با ایران معاملاتی دارند.از موارد دیگر تحریم مورد نظر این سیاستمداران آمریکایی، تحریم شرکت های کشتیرانی خارجیست که کشتی های آن ها در بندرهای ایران پهلو می گیرند.در موردی مشابه، این سیاستمداران آمریکایی می گویند که آمریکا باید تحریم شرکت هایی که محموله های دریایی یا هواپیماها در ایران را بیمه می کنند را مد نظر داشته باشد.این سیاستمداران دموکرات می گویند در صورت شکست مذاکرات هسته ای با ایران، آمریکا باید علیه شرکت های انرژی که در ایران سرمایه گذاری می کنند، مجازات هایی در نظر بگیرد.این سیاستمداران دموکرات همچنین بر جلب نظر مساعد متحدان آمریکا برای تشدید تحریم ها علیه ایران تاکید کرده اند و می گویند که در صورت شکست مذاکرات آمریکا باید متحدانش را متقاعد کند که از فعالیت بانک های ایرانی در این کشورها جلوگیری کنند.این گروه می گویند انتظارشان این است که در صورت شکست مذاکرات، متحدان آمریکا از مبادلات مالی با ایران که در قالب واحدهای پولی یوروو، پوند و ین، صورت می گیرد جلوگیری کنند و مانع از اعطای اعتبارهای کلان به شرکت های خود برای فروش محصولات به ایران شوند.این دموکرات ها همین طور به باراک اوباما پیشنهاد کرده اند تلاش برای جلوگیری از فروش محصولات نفتی تصفیه شده مانند بنزین و گازوئیل به ایران را بررسی کند.به گفته آن ها، برنامه اتمی ایران باید به موضوعی در صدر روابط آمریکا با روسیه و چین تبدیل شود.این دموکرات ها هشدار داده اند که آمریکا باید از تمام توانش برای جلوگیری ایران از دستیابی به سلاح هسته ای استفاده کند، چرا که به گفته آن ها در غیر این صورت در آینده با تصمیم های مشکل تری روبرو خواهد شد.دولت ایران بارها تلاش برای دستیابی به سلاح هسته ای را رد کرده است.دولت باراک اوباما می گوید که در حال بررسی و بازنگری سیاست خود در برابر ایران است و به زودی آن را اعلام خواهد کرد.
پس از امیدرضا میرصیافی، جان رامین صادقی اصل در خطر است
شنیدن خبرهایی به تلخی مرگ عزیزی در بند در روزهای پایانی سال، آن هم از زبان عزیز دیگری که خود در بند است و اشک و افسوس در لابهلای کلاماش بود، نوروزم را تیره رنگ کرد.
امیدرضا میرصیافی بزرگوار را میگویم که تا پیش از مرگ، کسی آنچنان که باید و شاید، از او یاد نکرد و حالا که رفته، به عادت ما ایرانیان مردهپرست، شده یکی از نزدیکان و رفیقان شفیق و روزنامهنگارارن برجسته. چنانکه گاهی فکر میکنم، همینهایی که الان سینه چاک او شدهاند، چند روز دیگر وصیتنامهیی از او رو میکنند و میگویند، چند لحظه قبل از مرگاش، این وصیت را کرده! و یا به رسم برخی زنان عزادار سنتی، چد شب دیگر خواباش را میبینند که میگوید به آنهایی که بیانیه دادهاند بگویید خود رییس زندان اوین با دست های خودش مرا به قتل رساند!!!
اما در این میان اگر نگاهی به پیش از زندان رفتن و مرگ او بیندازیم و زحمت یک جستجوی کوچک را در اینترنت به خود دهیم، مطلع میشویم که چه افرادی از او یاد و دفاع کردهاند.
اینکه میشنوم قرار است کوتاهی کردن پزشکان زندان در مورد حال وخیم او را به قتل مرموز و ناجوانمردانهی او، تغییر دهند، فقط دلام را میسوزاند. به دلیل اینکه، آنهایی که این اتفاق را قتل عنوان میکنند، در این زمان هم یک انسان بیگناه فوت کرده، در پی بهرهبرداریهای دروغین و سیاسی هستند و همین دورغها باعث میشود تا شفافسازی و اعتماد به سخن فعالان حقوق بشر، چنان کمرنگ شود، که تفاوت میان راست و دروغ، مشخص نباشد.
وضعیت بد روحی و افسردهگی شدید او، به گواهی پزشکانی که پیش از زندان رفتناش به آنها مراجعه کرده بود و از همه مهمتر پزشک معتمد زندانیان سیاسی، دکتر حسام فیروزی، در زندان، برای آنهایی که قدم در راه صداقت میگذارند، گواه است و مسئلهیی که این میان میماند، کمکاری و کوتاهی پزشکان زندان اوین در مورد امیدرضا است، که خود دست کمی از قتل یک انسان بیگناه ندارد.
امیدورام که امیدرضا میرصافی عزیز، روحاش شاد باشد و از در گفتن این بحثها دلگیر نشود.
اما هماکنون، رامین صادقی اصل، یکی از شهروندان ترک ایران زمین است که زیر شکنجههای بسیار سختی قرار دارد و وضعیت او بسیار نگران کننده است.
بیایید برای اینکه اینبار هم وجدانمان آزرده نشود، تا اتفاق بدتری برای رامین صادقی اصل نیافتاده، برایاش کاری انجام دهیم.
پی نوشت: با نو شدن سال، محل زندهگی وبلاگی من هم نو شده است و با اینکه این فضا را بسیار دوست داشتم، از این پس در اینجا مینویسم.
برچسبها: امیدرضا میرصیافی، زندانی سیاسی، رامین صادقی اصل